Dobrý deň, má tu niekto prosím skúsenosť s otvorením objednaného balíka na dobierku na výdajnom mieste packetky ? počula som že to niektorí môžu umožniť a takto predísť podvodu na dobierku, máte tam svedkov a vlastne aj "sprostredkovateľov" celého procesu čiže sa môžte dostať späť k peniazom. Zaujíma má len názor na to a ak s tým má niekto priamu skúsenosť, pripomienky typu - "nedávaj si to posielať na dobierku ak nemáš istotu a pod.," sú zbytočné na ktoré sa nepýtam. Ďakujem.
@zuzanka45 nie, tak to nefunguje. Balik musis zaplatit, ak v nom potom najdes nieco, co si si neobjednala, mozes spisat reklamaciu. Bez zaplatenia ti nikto neda balik, aby si ho otvorila.
@zuz02 chce otvorit balik bez zaplatenia dobierky - skontrolovat tovar
@veronikaszabova ok, už chápem
@zuz02 aspon myslim, ze tak to chce urobit 🙂
@veronikaszabova Takže po zaplatení by som ho teoreticky mohla otvoriť pred danou obsluhou na výdajnom mieste a poslúžili by mi ako "svedkovia" pri reklamácií ?
@zuzanka45 ci mas svedkov, alebo nie, tak ti to je na dve veci. Nakolko spisujes reklamaciu a nevies donutit druhu stranu, aby ti vratili €
Ideš objednať niečo rizikové, keď chceš pri rozbalení mať svedkov? Ti svedkovia ti budú aj tak nanič. Objednaj si z overených stránok alebo ak sa bojíš podvodu, tak neobjednaj.
A prečo by to tak nefungovalo? Keď si to ešte aj natočí na mobil? Ma jasný dôkaz pre prípadný sudny spor. Akurát, že keď dodávateľ neuzná reklamáciu, tak sa bude súdiť.
podla mna je dobierka celkovo somarina, ak sa bojis, ze ta niekto podvedie. ak ta podvedie s prevodom na ucet, mas aspon cislo uctu. pri posielani postou nemas nic (len vymyslenu adresu), mozno pri posielani packetou da udaje packeta policii, snad teda. ale ajtak to mas jedno. co sa tyka tejto kontroly tak to packeta nejak neupravuje, prave som prestudovala cele obchodne podmienky. skus sa opytat pripadne na ich zakaznickom servise. ja som nasla len to, ze mozes odmietnut viditelne poskodenu zasielku a ostatne mozes akurat tak reklamovat po doruceni na ich zakaznickom servise. len neviem, ako to budu riesit. podla mna ta hned odkazu na odosielatela, lebo oni s obsahom nemaju nic. len so samotnou prepravou.
Ja som celkom nepochopila tvoju otázku. Myslíš to tak, že objednaný tovar si vyzdvihnes vo výdajni Pakety a tam to pred predavačkou otvoríš? Ja som už kopec veci objednala a nikdy nebol problém. Snažím sa kupovať z overených stránok a nikdy by mi nenapadlo otvárať tovar pred predavačkou. Či ako to myslíš?