Ahojte, na inzerát sa mi ozvala baba, že kupi odo mna tovar. Mala vytvoriť štítok v packete ona, ale je to pofidérne. Je to podvod, že?
podľa mňa podvod.
Podľa mňa nemusí byť. Ja som tiež už tak pár krát urobila, že som si nahodila do Packety zásielku sama a zaplatila si prepravu. Vegenerovalo mi to kód, ten som poslala predávajúcej a ona ho len nahlásila na odbernom mieste. Štítok vytlačili a nalepili tam. Bolo to celkom praktické, keď predávajúca nemala skúsenosti s Packetou a ja som to mala jednoduchšie ísť do Zboxu s kočíkom ako na poštu…
Tovar som samozrejme zaplatila normálne prevodom na účet. Ale cez Packetu vieš poslať aj na dobierku.
Najskôr som napísala predchádzajúci komentár a potom poriadne pozrela ten print screen - tento prípad je podvod 🙂.
Staci si pozriet ,,mail" od koho prisiel a vsetko je jasne.
Už keď nazvu predávanú vec tovsr, tak vieš, ze je to podvod
Aj mňa takto oklamali..podvod ako vyšitý sranda človek by ani nevedel teraz ako príde o peniaze
Baby, tak mali ste pravdu, boli to podvodníci a evidentne sa na mna zamerali. Po hodine mi písala ďalšia, čo mi chcela poslať kuriera DPD, potom mi nejaká cudzia žena poslala, že pozri sa, tvoj kamarat mal smrteľnú nehodu s linkom (to má kamarat upozorňoval), že keď na to človek klikne, tak si ich pusti do počítača a sú mu schopní odčítať prihlasovacie mena a hesla. Nalepili sa na mna na FB a tam podpora nefunguje a ani sa to nedá presnejšie nahlásiť ako podvod. Chudaci ľudia, ktori im naletia, už to dnes nie je krkolomná slovenčina, ale sú veľmi sofistikovaní, aj mna skoro dostali
@gretaaa a došla si o veľa penazi? Ja som to ukazovala ocinovi, ten mi vravel, že sused je policajt a nestihaju vybavovat ludi, ktori deň čo deň chodia nahlasovať, že im niekto vybielil ucet kvôli týmto podvodom. Je to naozaj strašne.
Ked si nieco kupujem, absolutne sa nestaram o dopravu. To je predsa na predavajucom. Podla toho sa treba riadit a zamedzit tak podvodom.
Vieš čo nakoniec to chvalabohu dopadlo tak že mi volali s vub babky že či som robila nejaky prevod že mi 200 eur ide kdesi do zahraničia ,ale že to stopli hneď tak to nestihlo odísť ešte ..že mám ak dávať pozor lebo bežné teraz takto ľudí klamú
Môže to vyzerať aj takto...
Natália Lukáčová (doručené 30. 7. 2024, 14:49)
Prijímateľ
anicka196713
Predmet
Re: Bazos.sk - odpoved na inzerat 167648590 - damske kolieskove korcule Bladerunner
HTML PLAIN HLAVIČKY ORIGINÁL
Super. Mozem si objednať kuriera cez Packetu SK?🙂
Zadám kuriérskej službe objednavku aby som vam tuto cast procesu odbremenila. Mam skusenost s Packeta SK, takze lepsie cez nich to vyriesit.Najprv dostanete platbu cez kuriersku spolocnost, potom kurier vam zavola. Vsetko na moje naklady samozrejme 😊
Už ste takto predávali?
** Mon, 29 Jul 2024 14:33:27 +0100 - "Stanislav Hlavaty" <garethkuzosufahere@gmail.com> **
Dobrý deň, chcem kúpiť. Vyhovuje vám, ak peniaze prídu na váš bankový účet dnes a kuriér vám zavolá zajtra, aby sa dohodol na čase?
Všetko zariadim cez Packeta. Nižšie je uvedený obrázok, ako tento spôsob doručenia funguje. Som z iného mesta. Potrebujem len vašu adresu a telefónne číslo, aby som mohol všetko zaplatiť a zaregistrovať. Ak vám to vyhovuje, prosím, pošlite mi údaje, všetko zariadim.
Vyzerá to dôveryhodne, nie? Keď som napísala, že preferujem osobný odber a neverím na prevody cez kuriéra😅, tak ostalo ticho....
@annabednarova presne tato pani mi dnes pisala mail, presne s tymto textom, vsetko vyzeralo ok ... nastastie som dostala blink do hlavy a hned som kontaktovala banku aby vsetko zablokovali. Dufam ze som to stihla😮💨 neskutocne co uz su schopni vymysliet.
ano 🙂 podvod