Ovulácia a niečo ako PMS

javiemneviem
10. jún 2020

Ahojte dievčatá 🙂 nenašla som tému podobnej tejto a potrebujem sa opýtať a poradiť od iných žien, keďže vo svojom okoli veľmi nemám s kým. Je pre mna veľkou novinkou, že sa mi za posledné obdobie veľmi upravil cyklus (rozumej od žiadnej menštruácie po úplne pravidelnú). Doteraz to bolo možné len s pomocou liekou. Keďže sa všetko spustilo prirodzene a my by sme radi raz mali babo, začala som sa trosku viac pozorovať, aby som zistila, či náhodou neovulujem. Je to pre mna hotová veda, lebo mám minimum (alebo žiadne) príznaky ovulácie (aj keď mi ovulacny test minuly mesiac ukázal dva dni po sebe extra silnú čiarku). Čo som sa ale chcela opýtať je, že pred menštruáciou nemávam PMS. Avšak v obdobi pred ovuláciou mám brutálne príznaky akoby PMS - náladovosť, som nafúknutá, mám chuť na rôzne jedla, nikdy toho jedla nie je dosť. Chápali by ste toto ako príznaky možného príchodu ovulácie? Tieto stavy mi skončia po 3-4 dňoch a menstruacia dorazí o 12-14 dni nato. Som úplne zmätená zo signálov, ktoré mi dáva moje telo a na nete som sa nič nedočítala. Takze každá vaša informácia mi bude cenná.

Ďakujem 🙂

kikusha2212
10. jún 2020

@javiemneviem ja mám tiež také stavy pred ovu ale aj pred ms. No občas je to pred ovu omnoho silnejšie ako klasické pms pred ms. Myslím, že je to normálne, cez ovu sa mení hladina hormónov a takto na ne reagujes.