Overenie pravosti šperku

10. nov 2024

Ahojte vedeli by ste mi poradir či je tento šperk pravý?

martinmmartin
10. nov 2024

Jasnee ze je, vsak mas certifikat 🙂
By the way Swarovsky je furt obycajne sklo za par centov pre plebs co ma rad trblietave vecicky , platis iba za meno.

autor
10. nov 2024

@martinmmartin nepýtala som si ho alw dostala. Inak by som si take nič nekúpila

martinmmartin
10. nov 2024

no ved vravim ze otazka ci je sperk pravy pri niecom od swarovskeho nema zmysel uz vo svojej podstate. Ak sa ti paci tak to nos ak sa ti nepaci tak to niekomu daj. Co ma byt vlastne prave? Sklicka? nevzacny Kov? obidve prave budu lebo falsovat sa take nieco neoplati

autor
10. nov 2024

@martinmmartin chcela som vedieť či to je z oficiálneho obchodu alebo také tie fejkove čínske

martinmmartin
10. nov 2024

No vyroba je vo vietname a nie v cine

autor
10. nov 2024

@martinmmartin nepochopil si, nevadí 😃 je mi jedno kde to je vyrobené ale či to je kupujeme v oficiálnom obchode. Bolo by mi trapne keby to niekomu posuniem a tvrdím že to je práve aj keby nebolo

melanta
10. nov 2024

@martinmmartin Swarovski má bižu náušnice za 20 eur ale aj bižu náušnice za 400. Takže netreba hneď ľudí s bižutériou Swarovski nazývať plebsom. A keby aj išlo o náušnice za 20 eur - niekto nemá ani na také, takže sa takému darčeku poteší.

zic
10. nov 2024

@melanta zase ale kupovat sklo za 500... to je potom "plebs' duchom 🙂 🙂

melanta
10. nov 2024

Autorka, ak to chceš posunúť, posuň. Ak to niekomu daruješ, lebo ty to nevynosíš, nemusíš riešiť a vysvetľovať či je niečo pravé alebo nie.

martinmmartin
10. nov 2024

@melanta Suhlasim - najvacsiu hodnotu na veciach od Swarovskeho ( pandory, a pod) ma vzdy ale napis na krabicke. A vlastne kazdej "znacky" . Ak si to ludia neuvedomia tak sami seba robia dobrovolne plebsom a budu cely zivot platit "dan za blbost" v roznych formach.

melanta
10. nov 2024

@zic ak sa to niekomu páči a keďže sa to predáva, tak určite sa páči, nevidím dôvod nazvať človeka plebsom.

melanta
10. nov 2024

@martinmmartin značky sú často oveľa drahšie, pretože za nimi je aj úplne iná kvalita. Píšem všeobecne teraz. Ale človek kým si tie drahé značky bežne nekupuje, bude tvrdiť, že kúpiť to je hlúposť. Takže škoda diskusie, ak tu autorku nazývaš plebsom.

martinmmartin
10. nov 2024

@melanta pozor , Sudruzka autorka to prekukka a nic by si take sama nekupila takze ona zrovna nebude uplne strateny pripad...

melanta
10. nov 2024

@martinmmartin vôbec si ma nepochopil. Ľudia si kupujú aj oveľa väčšie šmejdy ako Swarovski, napríklad bižutériu v Pepcu či Primarku. Pretože na drahšie nemajú. Nepovažujem to za úbohé. Ale považujem za úbohé nazývať takých ľudí plebsom.

viestta
10. nov 2024

@zic Swarowski moze byt olovnaty krystal rucne bruseny, rucne osadzany aj obycajne strojovo brusene sklo, vyrabane hromadne vo velkovyrobe. Je na zvazeni kupujuceho, ktory si vyberie a kolko je ochotny zaplatit.
Ale jedno je iste cesky štras z oblasti Jablonca je jeho predchodcom, aj ked nema take meno.