Overené krmivo pre Cavaliera

mimanr
17. okt 2020

Ahojte, prosim, ake mate overene krmivo pre Cavaliera, mokre aj suche, po ktorom nema problemy? Obzeram sa po Reico vital, ale nikde nie su ceny, vsade na vyziadanie.... Dakujem. ♥️

sara07
17. okt 2020

skus sa spytat chovatela aké doporučuje, na čo je zvyknuty od neho
lebo novy druh dokonca aj prichut musíš postupne prisypat to nové nemôžeš mu ho dat hned naraz lebo ho prehana
tiež musí mat na hmostnost presne gramy lebo ked má viac krmiva tiež ho prehana
a na mokré musí byt zvyknuté
skus sa spytat napr bielydemond.sk
známy čo maju tak maju krmivo farmina a na ranajky maju na srst zamerané a na večeru s probiotikami
a k veterinarovi treba zadok ist ošetrit, vytlačit žlazy inak ti bude sankovat a zle kadit
farmina su pre štenatá a potom aj pre dospelých
hotová veda na začiatku a im napr konzervu čerstvé vôbec nechce je len na granuliach stale

s_a
17. okt 2020

Každému psovi sadne niečo ine a je podľa mňa jedno akeho je plemena.. my máme miesanca, čo by si človek myslel že je odolný a zje hocico, ale nie každé granule mu robia dobre na bruško, tak mu kupujeme fitmin a s nimi je v pohode

mimanr
autor
17. okt 2020

@sara07 viem, ake krmivo pouziva chovatel, ale zaujimalo ma, ake krmiva este majitelia cavalierov maju odksusane, keby sme nahodou menili...

sara07
17. okt 2020

@mimanr však ak je naučeny na nejaku značku tak nemen , pripadne sa spytaj chovatela čo iné ?
inak podla tých známych je to horšie riešenie čo mu dat jest ako um pri malo dietati 😂

jaaty
17. okt 2020

@mimanr námu Cavalierovi dávame granule Acanu a občas striedame s ND, ktoré má aj konzervy.

reagujempsychpo
18. okt 2020

na com bol u chovatela? do Reica by som v žiadnom prípade nešla, zloženie je viac než zlé...

mimanr
autor
18. okt 2020

@reagujempsychpo prave na Reicu

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
reagujempsychpo
19. okt 2020

@mimanr tak toto krmivo by som rozhodne zmenila. Ale postupne...najprv ho už nechaj na reicu, kym si steniatko u vas trochu zvykne...lebo ta zmena prostredia je velky stres a menit hned aj krmivo by mohlo vyustit do fakt silnych traviacich problemov. Postupne by som našla inú značku - treba čítať zloženie. Neexistuje krmivo ktoré by sedelo práve kavalierom. Každý pes je iný a vyhovuje mu niečo iné. Takže by som vyhľadala krmivo ktoré má fajn zloženie a postupne by som primiešávala k reicu. A proste by som čakala či psík na novom krmive prosperovať bude alebo nie, lebo je to fakt individuálne.
Pri výbere granúl daj pozor nato, aby tam boli presne špecifikované suroviny...to znamená aby tam bolo "kuracie mäso" a nie "bielkoviny živočíšneho pôvodu, z toho xy% hydina" atď. tiež aby mäso bolo na prvom mieste (napr taký RC, je doslova kukuričný šrot)..... Fajn je ak bude prírodne konzervované. Mali by byť presne špecifikované tuky- tzn. "kurací tuk, konzervovaný tokoferolmi" a nie "hydinový tuk"....atď. granúl je veľa, veľa dobrý je all life stage - tzn. jedne granule sú vhodné pre celý život psíka..môže ich jesť ako šteniatko tak aj dospelák. Niektoré majú aj zvlásť puppy/junior a zvlásť adult radu, ale niekedy v tých puppy/junior je strašne veľa bielkovín a psíkovi to nemusí sedieť a viac mu sedí adult verzia.
Uvediem pár značiek, do ktorých by som sa nebála ísť...farmina N&D, brit care, bodreek, primordial, acana, timberwolf, barking heads, dog´s chef, marp. Už len vybrať čo ti najviac pasuje cenovo, zložením a čo psíkovi sadne. Veľa štasťia.

mimanr
autor
19. okt 2020

@reagujempsychpo dakujem ti

reagujempsychpo
19. okt 2020

@mimanr poprípade ak nájdešj niečo iné čo sa ti bude pozdávať hoď sem zloženie a pozriem sa ti nato.

mimanr
autor
19. okt 2020

@reagujempsychpo 👍 ty si chovatelka, ci?

reagujempsychpo
19. okt 2020

@mimanr chovatelsku stanicu nemam, ale psy ano