Otvorenie škôl do konca roka

rebeka34d
22. mar 2021

Dobrý deň, chcem sa len spýtať, či si myslite, že sa otvoria všetky školy do konca roka. Som na strednej a nevidím to moc pozitívne. :((

dundulica
22. mar 2021

treba silno dúfať, že ich otvoria aspoň v septembri

hettinka
22. mar 2021

Bohvie, čo to bude mat kto rozhodnúť. Myslím osobne, že nie.

nelca0510
22. mar 2021

@rebeka34d myslím, že neotvoria. Ešte keď aj maturity tento rok nebudú.

kajkajanka
22. mar 2021

Ja to vidím pozitívne. Keďže už tento týždeň na Orave začali púšťať aj druhý stupeň,pretože už otestovali deti s kloktacimi testami. Počty nakazených klesajú,takže možno po Velkej noci.

hettinka
22. mar 2021

@kajkajanka na Orave? Veď Orava je “čierna”. A žilinský VUC od dnes zatvoril stredne školy pre maturantov minimálne do konca marca.

ivver
22. mar 2021

@hettinka odkedy je Orava čierna ? :D jedine DK, dalšie dva okresy sú v červenej farbe 2 stupna, čiže sa radia medzi tie "najlepšie" okresy 🙂

hipuska
22. mar 2021

Všetko záleží od počtu nakazenych. Bude sa otvárať podľa covid semaforu. A keďže teraz začnú prirodzene klesať počty (vplyv počasia), myslím, že v maji sa budú otvárať všetky.

@kajkajanka aké kloktacie testy? Žiadne. PCR alebo antigen. Plus respirator
@ivver Námestovo

ivver
22. mar 2021

@hipuska pokiaľ vidím NO taktiež prešlo do lepšej farby 🙂

hettinka
22. mar 2021

@ivver áno, máš pravdu, žilinský kraj nám očernel, len Orava je na tom trosku lepšie. Tam hurá, otvorme v 2 okresoch hneď školy, a o týždeň-dva je čierny komplet.

ivver
22. mar 2021

@hettinka To netvrdím, že treba otvárať školy, neviem kde ste si to prečítala 🙂
Ja som reagovala iba na to že : Na Orave ?? ved orava je čierna.. 🙂
takže mier 🙂

ivver
22. mar 2021

Môj názor je taký že školy sa do konca roka otvoria určite, nemyslím šk. roka, ale do konca roka 🙂

mpg
22. mar 2021

Ideálne by bolo, keby otvorili v aspoň od mája, aby mohli preveriť, ako zvládli ročník.

hettinka
22. mar 2021

@mpg chudata deti, prídu na mesiac do školy a poďme ich všetci testovať, skúšať, písomky písať. To by bolo to najhorsie, čo by mohli učitelia urobiť. Už teraz majú deti naštrbený vzťah ku škole, ak otvoriť, tak preto, aby sa deti socializovali a nie preverovať, čo sa distancne (ne)naučili.

hipuska
22. mar 2021

@hettinka tie naše chudatka sú už zas od zajtra doma 😀 Cisty chaos. Vraj školy nemali otvoriť vôbec.

deti95060810
22. mar 2021

myslím že v máji budú v škole všetci žiaci a študenti...😉

deti95060810
22. mar 2021

@hettinka však ak bolo učenie online tak po príchode do školy kľudne tie písomky učitelia dajú.... ja nie som nadšená, ale to už nie je asi podstatné...😉

katren
22. mar 2021

@rebeka34d ja mam 2 deti na prvom stupni, jedno na druhom a uz dnes prisla od uciteliek info, ze ak sa nic nezmeni, po velkonocnych prazdninach sa nastupuje do skoly...

hettinka
22. mar 2021

@deti95060810 online vyučovanie niekde funguje, niekde nie. A aj deti majú doma rôzne problémy, u nás momentálne vo viacerych rodinách bol a je covid, sú chorí, neučia sa...
Ja myslím, že ucivo oducene online treba aj oznamkovat online. A to, čo stihneme prebrať prezenčne, vyskusame prezenčne. Ak teda bude nejaké prezenčne vyučovanie. Ja mám známok dosť aj teraz, nebudem po nástupe do školy hneď naháňať známky.

marhulkahoy
22. mar 2021

@hettinka a vám sa nestalo, že štvorkári zrazu majú jednotky ? Samozrejme, že žiakom nechcem zle, ale nie som naivná, žeby sa zrazu stvorkari začali učiť.. na online hodine ich vyvolam a nevedia. Napíšu písomku a jednotka.. tak to je o čom 😒

hettinka
22. mar 2021

@marhulkahoy áno, stalo ... treba robiť viac variant písomky a skúšať aj ústne. Aj som im povedala svoje, že odpisujú a klamu. Myslia si, že mna, ale mna neoklamu... oklamú len seba. A zdá sa mi, že začínajú viac preberať zodpovednosť za svoje učenie. Robím s nimi techniky sebahodnotenia, pomáha to. Do testov dávam otvorene otázky a aplikacne úlohy, to neodpisu. Nemám z testov samé 1 a uz vôbec nie u trojkarov-stvorkarov.

hipuska
22. mar 2021

@hettinka ty si učiteľka? Aké máš predmety? Zaujímalo by ma, či ste dostali dajake nariadenie, alebo či sa upravovalo kvantum učiva, ktoré sa má prebrat.

hettinka
22. mar 2021

@hipuska ja som na strednej škole, takze učíme normálne plny rozvrh, redukujem niektoré úlohy, respektíve nechávam na dobrovolnej báze, či si chce žiak precvičiť ucivo naviac. Učím maturitnú angličtinu, tam niet veľmi čo vypúšťať a 2. cudzí jazyk nemčinu a tam riešim teraz skôr praktické konverzacne veci, zručnosti, aby sa dohovorili a menej gramatiku.