Dobrý deň, chcem sa len spýtať, či si myslite, že sa otvoria všetky školy do konca roka. Som na strednej a nevidím to moc pozitívne. :((
Bohvie, čo to bude mat kto rozhodnúť. Myslím osobne, že nie.
Ja to vidím pozitívne. Keďže už tento týždeň na Orave začali púšťať aj druhý stupeň,pretože už otestovali deti s kloktacimi testami. Počty nakazených klesajú,takže možno po Velkej noci.
@kajkajanka na Orave? Veď Orava je “čierna”. A žilinský VUC od dnes zatvoril stredne školy pre maturantov minimálne do konca marca.
Všetko záleží od počtu nakazenych. Bude sa otvárať podľa covid semaforu. A keďže teraz začnú prirodzene klesať počty (vplyv počasia), myslím, že v maji sa budú otvárať všetky.
@kajkajanka aké kloktacie testy? Žiadne. PCR alebo antigen. Plus respirator
@ivver Námestovo
Môj názor je taký že školy sa do konca roka otvoria určite, nemyslím šk. roka, ale do konca roka 🙂
Ideálne by bolo, keby otvorili v aspoň od mája, aby mohli preveriť, ako zvládli ročník.
@mpg chudata deti, prídu na mesiac do školy a poďme ich všetci testovať, skúšať, písomky písať. To by bolo to najhorsie, čo by mohli učitelia urobiť. Už teraz majú deti naštrbený vzťah ku škole, ak otvoriť, tak preto, aby sa deti socializovali a nie preverovať, čo sa distancne (ne)naučili.
myslím že v máji budú v škole všetci žiaci a študenti...😉
@hettinka však ak bolo učenie online tak po príchode do školy kľudne tie písomky učitelia dajú.... ja nie som nadšená, ale to už nie je asi podstatné...😉
@deti95060810 online vyučovanie niekde funguje, niekde nie. A aj deti majú doma rôzne problémy, u nás momentálne vo viacerych rodinách bol a je covid, sú chorí, neučia sa...
Ja myslím, že ucivo oducene online treba aj oznamkovat online. A to, čo stihneme prebrať prezenčne, vyskusame prezenčne. Ak teda bude nejaké prezenčne vyučovanie. Ja mám známok dosť aj teraz, nebudem po nástupe do školy hneď naháňať známky.
@hettinka a vám sa nestalo, že štvorkári zrazu majú jednotky ? Samozrejme, že žiakom nechcem zle, ale nie som naivná, žeby sa zrazu stvorkari začali učiť.. na online hodine ich vyvolam a nevedia. Napíšu písomku a jednotka.. tak to je o čom 😒
@marhulkahoy áno, stalo ... treba robiť viac variant písomky a skúšať aj ústne. Aj som im povedala svoje, že odpisujú a klamu. Myslia si, že mna, ale mna neoklamu... oklamú len seba. A zdá sa mi, že začínajú viac preberať zodpovednosť za svoje učenie. Robím s nimi techniky sebahodnotenia, pomáha to. Do testov dávam otvorene otázky a aplikacne úlohy, to neodpisu. Nemám z testov samé 1 a uz vôbec nie u trojkarov-stvorkarov.
@hipuska ja som na strednej škole, takze učíme normálne plny rozvrh, redukujem niektoré úlohy, respektíve nechávam na dobrovolnej báze, či si chce žiak precvičiť ucivo naviac. Učím maturitnú angličtinu, tam niet veľmi čo vypúšťať a 2. cudzí jazyk nemčinu a tam riešim teraz skôr praktické konverzacne veci, zručnosti, aby sa dohovorili a menej gramatiku.
treba silno dúfať, že ich otvoria aspoň v septembri