Baby... viem, že ma mnohé budete asi odsudzovať ale ešte medzi sviatkami som kúpila také čajové pečivo poľské v tescu. Zjedli sme ho cca pred 2 tt. Teraz ma dosť vystrašila tá včerajšia aféra, že poliaci dávali jedovaté mlieko do cukroviniek. Nie som si na 100% istá, či sme mali práve od toho výrobcu...ale hrozne som sa zľakla. Myslíte, že by sa to už prejavilo?? Nemáte náhodou podobnú skúsenosť??
@sissy27 dakujem
@lukihomamina nik ťa nemôže odsudzovať, veď si to kúpila, nie ukradla 😀 Ideš na návštevu a tiež ti niečo dajú a nevieš , čo to je.Teraz išlo o keksy značky Stila sa mi zdá.
@luna22 ved hej, ale vieš ako je to, všetci sa tvária, že nekupujú poľské veci a pritom pravda je často iná.....v našom prípade je to zákon schválnosti...mne manžel naozaj nedovolí kúpiť poľské veci (hlavne jedlo), teraz som bola na nákupe sama a veľmi ma zlákalo ako dobre tie koláčiky vyzerali ....a vidíš, zrovna taká aféra....manžel ma ide zožrať teraz za to...ach jaj
@lukihomamina keby si to bola zjedla, tak do 24 hodin vracias alebo kakas krv. bolo nieco take u vas????
@lukihomamina http://ekonomika.sme.sk/c/6674745/v-polskych-ke...
mrkni či sú to tieto
ale keby aj, podľa toho čo píšu, tak sa tam nedostala taká dávka jedu, aby to mohlo zabiť niekoho iného ako potkana 😀 aj to len toho menej odolného... samozrejme to ich neospravedlňuje, keksíky vrátiť do obchodu alebo vyhodiť treba, ale zas na pohotovosť naozaj utekať nemusíš a manžel sa tiež môže ukľudniť 😉
@xlucia krv sme v stolici nemali...ale žalúdočné potiaže a zvracanie bolo.....lenže neviem na 100% či to bolo po tom ako sme ich zjedli, či pred.....odvtedy mám aj taký oranžový povlak na jazyku a jazyk ma dosť páli....a lekár nevie, že čo to....krv mi bral ale bolo všetko ok.....len alergény mi vyšli dvakrát vyššie, pritom alergiu na nič nemám.....a na alergologiu je u nás čakacia doba 2 mesiace.....
@lukihomamina jed na potkany sposobuje to ze poktan vykrvaca. chapes?? ak by si vracala z toho jedu, MUSELA by tam byt krv.
cize ak vam bolo zle, tak pre nieco ine, nie pre ten jed. zrejme mas na nieco alergiu
kup sebe aj muzovi probio fix a tyzden si davajte tri denne, potom tyzden dve denne a potom aspon mesiac jednu denne. uz po tyzdni uvidis ze ti je lepsie.
kup to 60 tab. balenie. je to lacnejsie
a daj vediet ako ti to pomohlo
Ja nevim ze ti poliaci maju stale nejaku aferu..... 😒 ale myslim ze ich ludia aj tak neprestanu kupovat ich vyrobky...
oplati sa kupovat slovenske potraviny, odkedy citam zlozenie, tak maju obycajne menej Eciek ako dovazane
a aspon podporite slovenskych vyrobcov
ale aj tak clovek nikdy nevie na co natrafi, tak pre istotu ,preventivne uzivame BIO chlorelu, ktora dokaze z tela dostat aj tazke kovy / napr. po zjedeni ryze z LIDLA s obsahom olova/
@lukihomamina ..aj mňa tá aféra vystrašila...mám malé deti a sladkosti, keksíky sa u nás len tak strácajú...už aj celeárie mám obyvy kupovať...Neviem, ako sa tento štát..alebo štátne orgány starajú o kontrolu potravín, ale keby sa nebodaj vďaka tomu niečo stalo rodine, tak zažalujem štát...Na jednej strane je tu zdravotných poisťovní ako maku, ktoré perú zisky a na druhej keď človek ochorie nie vlastným pričinením..tak ho nechajú skapať...a zodpovednosti sa vyhýbajú hlavne tí v opozícii, čo nechali padnúť alebo predali mliekárne, družstvá, ktoré zabezpečovali v rámci potravinového rebríčka kvalitné mäso a mlieko vyprodukované na Slovensku...
my už napr. nenakupujeme v lidli, a nech vezmem akýkoľvek tovar do ruky, prvé čo urobím je pohľad na záruku a druhý na výrobcu. Akýkoľvek náznak na poľský výrobok u mňa v košíku neskončí. Poliakom netreba veriť ani nos medzi očami, sú to šmelinári do špiku kosti, toto nie je posledný potravinový škandál. Rovnako sme vylúčili aj české alkoholy.
@lukihomamina zisti si najprv, či to bolo od toho výrobcu a až potom podliehaj panike... a s najväčšou pravdepodobnosťou by sa to už prejavilo, nepostrehla som v správach, že by niekoho v súvislosti s tým hospitalizovali... tuším tam bol jed na potkany a to by si ho musela zjesť trošku viac, aby si bola v ohrození života 😉