Otrasné veci z bazoša

22. feb 2022

Ahojte žienky...
Moja diskusia asi nebude nijak prínosom, chcela by som sa len vyrozprávať. Moja mamina mi kúpila balík detských vecí do veľkosti 68 za 45€, dnes prišiel, a som zhrozená.. pani na bazoši ich predávala ako krabicu plnú nových veci, niektoré vraj vôbec nenosené. Fotku tam mala len 1, odfotenú krabicu, mama má ponaučenie že nabudúce radšej také nekupovať ...Baby, hrôza, tie veci prišli špinavé, všetky sprané, zožmolkované a čo bol vrchol, tak boli od dlhých čiernych zvieracích chlpov...ja len nechápem, že ľuďom nie je hanba takéto veci vôbec predávať. Určite je viac ekologické kúpiť veci z druhej ruky, okay, som za, ale každej veci jedného dňa raz odzvoní a to by mal byť moment darovania, predaja za symbolickú cenu.. mama ju aj konfrontovala, ale pani že už veci nemá kam dať, že jej sa zdali úplne v poriadku a keď tak, tak ich máme niekomu posunúť. To fakt už ľudia bez hanby predajú aj niečo takéto, len aby na niekom zarobili ?

alchemilkazltozelena
22. feb 2022

Posli foto

vilma7
22. feb 2022

By som jej to išla asi osobne vrátiť ...humus.

autor
22. feb 2022

@alchemilkazltozelena
Nemám ich veľa, spravila som len zopár, ale tak aspoň pre malú ukážku..

@alchemilkazltozelena

chg
22. feb 2022

No zas ale v svete plno klamarov a podvodníkov kupit niečo co neviem co je a potom sa diviť … asi by som bola rada že to vobec prislo

autor
22. feb 2022

@vilma7 keby pani nebýva 300 km od nás, asi aj idem. Bolo mi dosť ľúto mami, myslela to dobre. Nie som na veci vyberavá, ale keď raz niečo predávam ako "úplne nové nikdy neoblečené ", alebo ako nové bez známok nosenia, tak to snáď nemôže byť špinavé, od chlpov, zožmolkované alebo sprané..

marca12
22. feb 2022

Ze ju hanba nefackuje. Normalne by som jej napisala,ze vraciam naspat a dopredu mi posle peniaze,inak sadam do auta a idem narobit poriadok s nou. To ona nemusi vediet,ci naozaj prides.

autor
22. feb 2022

@chg tak ja napríklad bežne nakupujem tu, vždy si pozriem profil užívateľky, od ktorej vec kupujem, a asi iba raz sa mi stalo, že mi niečo prišlo vyťahané a sprané. Inak mám len dobré skúsenosti, hlavne tieto malé veci, nikdy som ich nedostala v zlom stave.

tafita
22. feb 2022

@autorka a pani aspon vratila peniaze?

autor
22. feb 2022

@tafita nie, podľa nej sú tie veci úplne v poriadku a nemá dôvod niečo vracať. A to ešte mama chcela urobiť kompromis, že okay, nech pošle teda aspoň 20 eur a vybavené.. ale pani ani euro, lebo jej sa nezdalo, že niečo nie je ok, a keď chceme máme to posunúť niekomu.

dennoc1312
22. feb 2022

Do velkosti 68 a na foto 104? Hm divne

kristinka92
22. feb 2022

napis jej tam recenziu, najlepšie aj s fotkami nech si o nej každý další kupujúci spraví názor, a možno ju to bude aj motivovať k vráteniu aspoň časti peňazí

autor
22. feb 2022

@dennoc1312 boli tam aj veci veľkosť 80, 86. V inzeráte mala, že je to balík do 68.

tafita
22. feb 2022

Hroza a des!!! Moze sa hanbit!

loginexistuje
22. feb 2022

ved jej dajte neg hodnotenie na bazosi

autor
22. feb 2022

@kristinka92 to sa dá na bazoši? Ja bazoš nepoužívam, neviem ako to tam chodí, to kupovala mama, skúsila by som to cez ňu, ak tam má nejaký profil alebo ako to tam funguje.

majuska161
22. feb 2022

Všetko to je o ľuďoch... Ja som kupovala tiež balík oblečenia,ale bola som maximálne spokojná...nebolo tam jedného fliacika,zmolky,fakt top stav a super cena... Záleží na koho človek natrafí...

babulkomale
22. feb 2022

@dennoc1312 to bol mozno darcek 🤦 najviac chlpaty 😃

autor
22. feb 2022

@babulkomale väčšina tam bola od 50 do 68 a zopár väčších.. ale teda aj tie malé boli chlpaté a v otrasnom stave, takže aj keby darovanému koňovi na zuby nepozerám, tak je to hnus.

noami12
22. feb 2022

Jasne ze sa da, do vyhľadávača na bazosi daj jej číslo, podľa čoho si ju vieš nájsť aj jej inzeráty a tam budeš mat ostatné inzeráty používateľa alebo tak nejako písané a hore bude potom písané že ohodnotenie užívateľa, ona to zmazať nemôže🙂

autor
22. feb 2022

@noami12 ďakujem, zajtra vypýtam číslo od mami a napíšem recenziu na pol strany. Hrôza.

babulkomale
22. feb 2022

Je to des...ja som raz kupila par veci cez FB, mala som uplne konkretnu poziadavku co hladam, popis aj cislo a pani mi poslala dost veci uplne inych cisel a teda nic moc...radsej kupim lacaky, ponosi, zoderie a vyhodim. Uz ani nikomu nic neponukam, mala som kvanta peknych zachovalych veci bez flakov a dier ( take som hned vyhadzovala) a akosi nebolo komu, kazdy fajnovy, tak som to nasypala do vriec a nahadzala do Humany.
Radsej sa budem venovat detom ako predavat handry.

noami12
22. feb 2022

To teda je, ja teda tiež predávam po mojej dcérke veci, ale vždy pekne každú jednu pofotim aby záujemca videl stav každej jednej veci, vždy veci ešte než odfototim tak aj operiem, hodím do sušičky a ešte aj vyžehlim. Fakt nechutne ze také veci poslala ešte aj špinavé...

autor
22. feb 2022

@babulkomale ja keď predávam, tak vždy dávam pozor, aby tie veci neboli zničené, onosené. Keď už by som predávala niečo viditeľne používané na donosenie, tak to dám za symbolickú cenu, alebo darujem za poštovné.. ale tiež vždy také veci už proste dám do humany, neviem, mne by bola hanba predávať niečo nenositeľné alebo fakt že mega onosené. Nie to, že to ešte označím ako nové, nikdy nenosené, top stav a podobne ..

domak2
22. feb 2022

45€? Ja som horko ťažko predala balik za 20£ 🤭
A to tam bolo 40+ ks veci. Ja inak tiez rada nakupujem balíky, ale teda menšie, presne preto, že ak náhodou je to odrb, tak ma to tak nebude skriet. Byvam v UK a paci sa mi tu systém cez ebay a podobne stránky, že peniaze dostane predajca až keď prídu kupujucemu a je spokojný, zatiaľ sú drzane tou ktorou spoločnosťou. To by už tiež mohli zaviesť aj na MK ci bazosi.

karolinakr
22. feb 2022

To už radšej do Pepca a Kaufland ma teraz 2 dlhe regale detskych veci na Rožnavskej

mikadooo
22. feb 2022

Ahoj, na bazoši sa dá dať recenzia predávajúcemu. Vám to už nepomôže, ale aspoň pomôžete budúcim kupujúcim. Kľudne by som tam priložila aj foto, plus ak máte printscreen toho inzerátu, kde pani tvrdí, že je to "nové", atď. Modrý koník je v tomto lepší podľa mňa, lebo vidíš veľa hodnotení predávajúcich a vieš si spraviť potom predstavu o serióznosti dotyčných.

kiwi3
22. feb 2022

@domak2 tak ale to je zase zneuzitelne kupujucim, ktory sa moze tvarit, ze je nespokojny a pritom bolo vsetko ok. cize to vobec nie je nejaky super a nespriestrelny system. len to znevyhodnuje predavajuceho

arcanne2
22. feb 2022

Mne sa stalo to isté, svokra objednala malému krabicu veci, stála 80€!!. Polovica z toho sla hneď do kosa, časť bola nenositelna a pár veci som mu nechala ma doma. Derave, sprane, otrasne veci.

domak2
22. feb 2022

@kiwi3 ale ten kupujúci to tiež musí dokázať a potom sa dávajú hodnotenia, každý predajca si rozmysli, či niečo pošle špekulantovi. Samozrejme, že to nie je bez chyby, ale isto lepšie keď to rieši niekto nestranný, ako potom vymáhať už poslané peniaze alebo riešiť problémy aj keď je jasne ze balík bol doručený a kupujúci tvrdí že nie, napríklad.

simisi
22. feb 2022

Ahoj,dievcenske ci chlapcenske veci kupovala?Pytam sa preto,ze mam balik 0-3 pre dievcatko,rada darujem za postovne,pripadne ak nie si z daleka aj osobne.Kludne napis ip,poslem foto🙂