Ahojte.
Nastupujem 1.4. do prace po materskej a som trochu zmatena lebo zamestnavatel ma OTP rezim. Ja som bola tom, ze OTP sa na pracoviskach sa uz vo februari zrusil (ako je uvedene v linku nizsie).
https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conte...
Vyznate sa v tom niekto?
@jedlicka222 veď ty s tým nič nemáš, žiadne starosti. Ak chce zamestnávateľ,môže si zabezpečovať svoje testovanie zamestnancov.
@jedlicka222 ak si ockovana, ziaden problem... ak si prekonana tiez, ak nie si ani ani, tak ti sef da rano test alebo pojdes na test a zamestnavatel ti to preplati. my sa rano testujeme raz tyzdenne ked dojdeme , lebo robime home office , kto dojde ten si urobi test aj ked sme ockovani prekonani, sme sa tak dohodli, kedze omicron je jedno ci si to alebo aj to, mozes mat tak ci tak.
@diamond007 no praveze vraj potrebujem ma spraveny vopred test inak sa do prace nedostanem. Vnimam v okoli, ze od februara uz nikto test do prace nepotrebuje a tak ma to prekvapilo.
Dakujem vam za odpovede, mala som v tom gulas. Len nerozumiem naco su potom pravidla a vyhlasky ked aj tak si kazdy zamestnavatel robi co chce. Je to potom velmi zmatocne.
@jedlicka222 no to ako ked maju firmy interne pravidla, smernice, niekto ma aj PN platenu 100% a pritom je vyhlaska 55% takze firma si ako samostatny subjekt moze take veci sama riadit.
Myslím že zamestnávateľ sú môže sám určiť interné pravidlá. Takže môže mať OTP režim, aj keď je zrušený