Ahojte, aktuálne sa ešte len spoznávam s kresťanstvom ako takým. Chcem sa začať modliť, skúšala som ale ešte sa necítim pripravená, je mi to zvláštne ešte. Zistila som však, že všetko čo mu chcem povedať viem veľmi ľahko napísať. Môžem s ním komunikovať (aspoň zatiaľ) i takto?
@monsterablue s Bohom
jasné že môžeš, modlitba nie je o rabkani naucenych formuliek, niekto sa lepsie vlastnymi slovami, niekto spevom, niekto moze aj pisomne...😉
Môžeš, je to úplne jedno, ci budeš hovoriť, ci spievať, ci písať
Takto keď s ním rozpravaš je to lepšie lebo si vytvaraš vzťah. Nie len modlidby dookola z textu.
Rozpravaš sa s ním a rozmýšľaš Nad ním.
Mne pomaha aj sv.ruženec, pri ňom mám veľké pocity pokoja, kľudu, uvolnenia, slobody.
Kresťanstvo je viac o cirkvi ako o Bohu. Ak chceš veriť v Boha a žiť v súlade s nejakými morálnymi zásadami, tak nepotrebuješ básničky.
To si píš, že môžeš. Už to, že sa chceš modliť je modlitba. Držím ti palce na tvojej ceste s Bohom.
@tanyan kresťanstvo používa tak isto rôzne formy modlitieb,či už pieseň,báseň,osobnú modlitbu vlastnými slovami.....
Veď predsa modlitba je rozhovor s Bohom.
S Bohom sa môžeš rozprávať kde chceš,ako chceš a koľko chceš,sme jeho deti,On vždy počúva
Jasne aj mail mozete poslat alebo pohladnicu.
@morusha To je pre takych ľudi jak hrach na stenu hádzať.
Existuje nespočetné množstvo modlitieb. V tvojom prípade, viac bude vlastná modlitba, ako rapotať nejaké existujúce modlitby. Aj ich silu pochopíš, najmä časom. Ja napríklad sa už ruženec modlím len po latinsky, je to lepšie. Naučil som sa to, lebo latinčina ma fascinuje. Ale všetko časom ;)
Začni vlastnými slovami, čítaj bibliu, najmä žalmy - to sú vlastne modlitby. Dnes už nie je problém si bibliu natiahnuť do mobilu - pozri tú appku od Kraľoviča, je to neovulgata (nový preklad latinskej biblie), táto apka je lepšia ako iné biblické appky. Kde ju vypneš, tam ju zase zapneš. Dá sa to čítať ráno na tróne, u doktora v čakárni, v autobuse, večer pred spaním namiesto priblblých reality show. Ja to takto robím, zatiaľ som za 7 rokov prečítal celú bibliu 6 krát.