Vznik životu sa považuje od oplodnenia. Ako to je v pripade anembryomoly, keď zostane gestačný vak prázdny bez plodu?
Keď nie je plod tak sa predsa nič neoplodnilo
dobrá otázka som zvedavá čo ti odpovedia ale zrejme nič, lebo len opakuju naučené frazy
@januska12323 ano ale gestačny vak predsa nevznike len preto lebo sa rozhodol
@sara07 presne tak, preto nad tým premýšľam..
ešte je moc skoro ale pochybujem že tu z krestaniek ti niečo napíše lebo toto nemaju napapagájované
Platí prvá veta a ak z nejakého dôvodu život zanikne, ako je to v prípade anembryoly, nie je čo riešiť, samotný gestacny vak predsa nie je schopný života.
Gestacny vak predsa nie je babätko.. nic sa tam nevyvinulo.
Ak je gestacny vak prázdny, vývoj nepokračoval. Čo viac k tomu povedať? Ako aj keď príde k zamlknutemu potratu. Vývoj sa ukončil sám a prirodzene. Nechápem inak otázke…
Tiež nechápem, čo vlastne na tom treba extra vysvetľovať? Oplodneny zárodok sa prestane vyvíjať, nevzniká z neho embryo ani plod. Nezačne biť srdiečko, vývoj si príroda zastavila sama, ako bolo už spomenuté vyššie, skrátka život nepokračoval.
Preco to potrebuješ vedieť? Nechceš mat výčitky, alebo prečo? Pretože podľa kresťanstva je hriech mat sex ak nie je za účelom splodiť dieťa. Sex je hriech ak ho máš v pláne užiť si.
@jaskolka otázka bola či sa to z kresťanského hľadiska považuje za začiatok života i napriek tomu, že nevznikol plod. Ale teda podľa odpovedí áno.
Áno, je to začiatok života, ale ten život nepokračoval a bol spontánne ukončený nevyvinutim sa životaschopneho zárodku. Čiže aj keď pôjde žena na kyretaz kvôli anembryomole, tak je to úplne v súlade s kresťanstvom
Či si kresťan alebo niesi je to ,málo to byť dieťa a myslím že každá žena si to nesie po svojom koľké plaču pri kyretazi práve kôli tomu že prestalo byť srdiečko alebo sa nevivinulo ako málo patrí to žiaľ k životu .A ako no môžeš ísť na kyretaz môžeš to nechať odísť samé ak sa podarí to už je na tebe a na tvojom tele . Ja keď som bola na kyretazi stretla som jednu silno veriaci maminu a mala zo sebou svätenu vodu a nechala akože dieťatko ísť dala meno .Nezabijas dieta ktoré žije to je trošku rozdiel .
@simona20201309 myslím že málo čítaš sú dokonca aj knihy kresťanské ktoré hovoria o sexe manželstve a že nič nieje zakázané ,áno odporúča sa sledovat si plodne a neplodne dní a nerodit deti ako čerešne a keď to náhodou vyjde priať to ako dar .
tak trosku biologie do uvazovania a aj k odpovedi sa dojde ..
Gestacny vak je obal, ktory ma chranit plod od pocatia. Ale ak plod sa nevyvija, alebo nevyvinul, tak samozrejme dojde k prirodzenemu ukonceniu .... A ku krestanskej odpovedi... tu je dolezite slovicko PRIRODZENE ukoncenie = to znamena bez vonkajsieho zasahu, cize je to akceptovatelne PS: nazory nabozenstiev (nemusia to byt len krestania) v tejto problematike su podlozene biologiou, len ludia sa to snazia prekrutit, aby si pomahali v svedomi a to ma kazdy bez ohladu na rasu, nabozenstvo
Anembriolu by som nepovzovala za zaciatok zivota, lebo tam ziaden nebol, povazovala by som to za poruchu, ci chorobu.
@simona20201309 Prosim, odkial mas, ze krestania mozu mat sex iba, ked chcu splodit dieta? To je tak velka nepravda. Boh dal ludom rozum a slobodnu volu, aby dokazali zhodnotit, kolko deti zvladnu vychovat. A aj sexovat mozu mimo plodenia deti a rovnako si ten sex bez vycitiek uzivat ako nekrestania.
@sara07 spontanne ukoncenie je napr. missed abort, alebo aj tato anembriola. Mozno mal plod nejaku geneticku anomaliu nezlucitelnu so zivotom a priroda sama zahubila zivot. Alebo zena mala nejake zavazne zdravotne problemy, kvoli ktorym by nedokazala vynosit zdrave dietatko a to tiez odumrelo. Alebo jednoducho len hlupa nahoda, vraj az 30 percent tehotenstiev konci potratom, niekedy mikropotratom, ked zena este ani nevedela, ze je tehotna, pride len silnejsia menstruacia.
@simona20201309 to je blud, ktory sa siri medzi niektorymi katolikmi a narusuje manzelsky vztah. Sexualny zivot je velmi potrebny v manzelskom zivote. Je to taky tmel, ktory je potrebny a zvlast je to hlboky pud u muzov. ALE co je dolezite pre pochopenie, co tym krestanstvo mysli. V orvom rade by sa mal respektovat cyklus zeny (obaja partneri to maju respektovat a vzdelavat sa o tom). Ak zena ma plodne dni, tak vtedy sa zdrziavat sexu ak manzelsky par nie je nakloneny prijat dieta ako dar z roznych dovodov (zdravotne, financne atd.). Je to logicke. Pretoze ak nechcem mat dieta, tak to v plodne dni nerobim. Jedine proti comu krestanstvo je to, ze aby v plodne dni bol sexualny akt a zabranovalo sa pocatiu (cize formou prerusovaneho sexu, kondom atd. - cize ine formy antikoncepcie) kedze vtedy splynutim vajicka a spermie vznika zygota a novy zivot a prerusovanym sexom kondomom, k novemu zivotu nedojde, pretoze dieta je dar. A z biologie vieme, ze zakladna funkcia sexualneho aktu je rozmnozovanie populacie.
Po druhe - Ak manzelsky par zije v sulade, ze si kontroje plodne a neplodne dni iba pomocou prirodzenych metod pocatia (bud je ochotny prijat zivot - dieta, alebo sa zdrzuje sexualneho aktu) tak sa to vola Manželska čistota (manželia žijú v manželskej čistote, ktorá rešpektuje žensky cyklus - cize biologiu zenskeho tela , planovanie noveho zivota a nabozenstvo). Cize laicky okrem plodnych dni krestania mozu sexovat kolko chcu, ale maju respektovat jeden druheho.
@zuzanaete priamo od pána ktorý viedol manželské náuky v kostole v KE. Citujem (nezabudnuteľný zazitok) ,,boh nám dal kúsok svojej moci a to je stvoriť ľudský život, preto organy ktoré máme na tvorbu života nesmieme používať pre svoju rozkoš, ale ako nástroj na stvorenie zivota"
Jeden chlap sa postavil a odišiel a on na to dodal - komu sa to nepáči nech sa nezeni v kostole
@simona20201309 áno keď sa niečo vyjme s kontextu nie vždy to tak vyznie ako celok.
@vsetkounas áno, medzi kresťanmi je dosť fanatikov ktorí bežné hlásia podobne nezmysli. Samozrejme ze mam na to svoj názor. A nebolo to vytiahnute z kontextu, oni boli vážne fanatici a pravdepodobne mali za život sex 3x, mali tri deti....
Je bez plodu.