Otázka dňa: Sladené nápoje vs. čistá voda? Čoho sa u vás vypije viac?

redakcia
24. feb 2020

Dnešnou témou diskusie sú sladené nápoje. Niekto ich miluje, niekto nenávidí. Ako je to u vás doma? Pijete skôr čistú vodu alebo holdujete malinovkám? Myslíte si, že sú naozaj taký veľký strašiak alebo raz za čas trochu cukru nikomu neublíži?

Okrem tejto diskusie sa na to pýta aj náš Miky, maskot Modrého koníka, v ankete na 📱 Facebook Messengeri.

Takže ak sa chceš do Ankiet prebiehajúcich každý pondelok, stredu a piatok zapojiť aj Ty, stačí kliknúť sem: https://i.modrykonik.sk/39SiaNb a zúčastniť sa Ankety.

Ako dopadlo hlasovanie na Facebooku?
74% domácností uprednostňuje vodu vo svojom pitnom režime. 26% sladeným nápojom nevie odolať.

rinsh
24. feb 2020

Ja osobne sladené vody nemusím. Po nich som ešte viac smädná a to po mne zdedila aj dcérka. Takže u nás čistá voda poprípade nesladený čaj (okrem výnimiek keď sa liečime, tam zasa v čaji úraduje med ☺). A keď už sladená/nesladená voda z obchodu tak väčšinou kvôli fľaši 😀

tana85
24. feb 2020

cista voda, pripadne caj ked je chut. tomu som naucila aj deti, ziadne dzusy ani sladene napoje typu Jupik

simonkaba
24. feb 2020

sladene sa u nas nic nepije okrem ovocnych stiav (jablkova, pomarancova, slivkova)... najviac vsak cista voda z vodovodu a nesladene caje 🙂

janka2273
24. feb 2020

Ja väčšinou čistú vodu a zbieram si bylinky, takže i nesladené čaje 😉syn čistú minerálku a mierne sladené čaje,poprípade domáci sirup z kvetov bazy,naposledy i z plodov a ten je fakt TOP👍👍👍❤️kupované sladené nápoje len cca 4x do roka,keď príde chuť na Pepsi či Colu...inak vôbec.

janinka007
24. feb 2020

čisto-čistá voda...nič iné. Raz za pár mesiacov má tínedžer chuť na kofolu a to je tak všetko.

1didiana1
24. feb 2020

u nas len cista voda, maximalne zarobim citronadu ale tiez bez cukru. sladene malinovky mi vobec nechutia a kupujeme ich len kvoli navstevam, aby sme mali co ponuknut.

katarinazakutna
24. feb 2020

U nás voda voda a voda, deti si sami otvoria kohútik a už tečie, a le niekedy robím i čaj- v letných mesiacoch ho robím takzvaný "posný" rozumej -pôstny hihi - teda bez cukru i bez citrónu

leuchtturm
24. feb 2020

U nas bezne voda z vodovodu, oslavy a navstevy restik so sladenou vodou. Raz za cas trochu cukru vo vode neuskodi.

kate_cs
24. feb 2020

Domov sladené nápoje vôbec nekupujeme. Ak aj máme návštevu, urobíme doma limonádu z mrazeného ovocia, ktoré máme od leta vždy v mrazničke, alebo len vodu s citrónom a bylinkami. Synovi dávam len vodu, alebo čaj, žiadnych jupíkov a podobné nápoje vo farebných fľašiach.

deti95060810
24. feb 2020

jednoznačne voda....sladené nápoje nekupujeme...

tosomja
24. feb 2020

Uprednostnujeme cistu vodu, naj z vodovodu. Mame fajnu ladovu 😊
Teraz ostatne dva mesiace som "zavisla" na sumienkach, klasicke citronove (tehotenske nevolnosti - po tomto sa mi ulavi)
Aj dcera ma rada cistu vodu, sem tam, fakt vynimocne, dzus alebo kofolu.

malinka158
24. feb 2020

Ja pijem iba cistu vodu. Moj muz zase iba malinovky alebo dzusi 🙄🙄🙄 cistu vodu vypije iba par krat do roka 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

lenuliatko84
24. feb 2020

Čistá voda .sladene nápoje bybsom do seba nedala,brrrrr