Otázka dňa: Kedy si začala zoznamovať svoje deti s nočníkom?

redakcia
5. feb 2020

Odplienkovanie je pre mamičku veľká výzva. Modrý koník sa pýta: Kedy si začala s tréningom chodenia na nočník? Už v skoršom veku 👶 (pred prvými narodeninami) alebo si počkala, kým dieťatko vyzeralo, že je pripravené?

Podeľte sa o svoj názor v tejto diskusii, kde si o tom píšeme, radíme si, diskutujeme.

Okrem tejto diskusie sa na to pýta aj náš Miky, maskot Modrého koníka, v ankete na FB Messanger-i.

Takže ak sa chceš do ankety prebiehajúcich každý pondelok, stredu a piatok zapojiť aj ty, stačí kliknúť tu: https://i.modrykonik.sk/39SiaNb a zúčastniť sa okrem Diskusie aj Ankety.

Ako dopadlo hlasovanie na Facebooku?

68% mamičiek čaká s tréningom chodenia na nočník dlhšie. 32% mamičiek začína už pred prvým rokom.

maria.vinea
5. feb 2020

Ja som začala okolo roka, ked som videla ze to nema zmysel, postupne na rok a pol sme chodili na zachod spolu, mamka i dieťa, aby dieťa odkukalo co robime,ako na to a do dvoch rokov to slo pekne, a boli sme odplienkovani.Pri druhom dietati to slo rychlejsie, dcera videla ze syn chodi na veľký zachodik, na nocniku bola velmi malo, hned chcela ist na zachod a odplienkovana celkovo bola na rok a pol.

martina1201
5. feb 2020

@redakcia prvé dieťa v roku a pol pričom od pol roka lákalo do nocnika. Druhé dieťa okolo dvoch rokov, tretie tiež tak, štvrté kaká do nocnika od roka ale cikať sa naučila až v 2 a trištvrte roku.

dasa113113
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dasa113113
5. feb 2020

Zdenek Matejcek, velky odbornik uz dávno vyskumom zistil ze od prveho roku a uz v 15 mesiaci je dieta fyziologicky pripravene na ucenie sa vyprazdnovat a tiez aj ucit sa fukat sopliky, toto neni vec názoru. A ete spomina ze to fukanie soplov sa casto zabuda co prinasa len trapenie. Jeho knihy su dostupne aj zadarmo.

nelca84
5. feb 2020

my sme začali po 1. narodeninách, asi od 16-17 mesiacov sme boli bez plienky

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
victoria210
5. feb 2020

@veronika4495 preboha to nemate na plienky? Ze dieta v takom extremnom skorom obdobi uciť na nočnik🙈🙈

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz