Odplienkovanie je pre mamičku veľká výzva. Modrý koník sa pýta: Kedy si začala s tréningom chodenia na nočník? Už v skoršom veku 👶 (pred prvými narodeninami) alebo si počkala, kým dieťatko vyzeralo, že je pripravené?
Podeľte sa o svoj názor v tejto diskusii, kde si o tom píšeme, radíme si, diskutujeme.
Okrem tejto diskusie sa na to pýta aj náš Miky, maskot Modrého koníka, v ankete na FB Messanger-i.
Takže ak sa chceš do ankety prebiehajúcich každý pondelok, stredu a piatok zapojiť aj ty, stačí kliknúť tu: https://i.modrykonik.sk/39SiaNb a zúčastniť sa okrem Diskusie aj Ankety.
Ako dopadlo hlasovanie na Facebooku?
68% mamičiek čaká s tréningom chodenia na nočník dlhšie. 32% mamičiek začína už pred prvým rokom.
@redakcia prvé dieťa v roku a pol pričom od pol roka lákalo do nocnika. Druhé dieťa okolo dvoch rokov, tretie tiež tak, štvrté kaká do nocnika od roka ale cikať sa naučila až v 2 a trištvrte roku.
Zdenek Matejcek, velky odbornik uz dávno vyskumom zistil ze od prveho roku a uz v 15 mesiaci je dieta fyziologicky pripravene na ucenie sa vyprazdnovat a tiez aj ucit sa fukat sopliky, toto neni vec názoru. A ete spomina ze to fukanie soplov sa casto zabuda co prinasa len trapenie. Jeho knihy su dostupne aj zadarmo.
my sme začali po 1. narodeninách, asi od 16-17 mesiacov sme boli bez plienky
@veronika4495 preboha to nemate na plienky? Ze dieta v takom extremnom skorom obdobi uciť na nočnik🙈🙈
Ja som začala okolo roka, ked som videla ze to nema zmysel, postupne na rok a pol sme chodili na zachod spolu, mamka i dieťa, aby dieťa odkukalo co robime,ako na to a do dvoch rokov to slo pekne, a boli sme odplienkovani.Pri druhom dietati to slo rychlejsie, dcera videla ze syn chodi na veľký zachodik, na nocniku bola velmi malo, hned chcela ist na zachod a odplienkovana celkovo bola na rok a pol.