Otázka dňa: Čo si myslíš o domácom vzdelávaní?

redakcia
12. feb 2020

Počula si už od domácom vzdelávaní? V takomto prípade rodičia alebo tútori učia deti v domácich podmienkach namiesto toho, aby chodili do školy. Ako to vnímaš? Myslíš, že škola dá dieťaťu viac ako len strohé vedomosti a dieťa do nej patrí? Alebo naopak, dieťaťu je lepšie doma!?

Okrem tejto diskusie sa na názor mamičiek pýta aj maskot Modrého koníka, chatbot Miky v Ankete na Facebook Messengeri každý pondelok, stredu a piatok. Ak by si sa chcela zapojiť do Ankiet aj ty, stačí kliknúť na tento odkaz: https://i.modrykonik.sk/39SiaNb a odpovedať na tvoju prvú otázku.

Ako dopadlo hlasovanie na Facebooku?
91% mamičiek nevidí na domácom vzdelávaní nič špeciálne a svoje deti radšej prihlási do normálnych škôl. 9% mamičiek berie vzdelanie svojich ratolestí radšej do vlastných rúk.

tana85
12. feb 2020

@redakcia moze to fungovat pokial rodic dokaze naozaj zabezpecit podnetne prostredie, tj.naucne vylety, stretavanie sa s rovesnikm pri nejakych aktivitach, vymyslanie vyuc.pomocok. a hlavne na to musi mat dieta povahu. osobne by som si na to netrufla, aj z dovodu vlastnej psychohygieny

ivsa355
12. feb 2020

@redakcia Áno, nedávno som o tejto téme videla reportáž v TN a neviem si predstaviť aby dieťa malo zabezpečené vyučovanie len doma. Predsa v škole nejde len o načerpavanie vedomosti ale taktiež o kontakt s rovesníkmi, dieťa má presný režim, rozvrh hodín... Určite to má aj pozitíva, ak dieťa učíme doma, kedy ho viac vedieme k tomu čo ho viac baví,rozvijame jeho osobitné schopnosti... ALE určite dieťa potrebuje pravidelný kontakt s deťmi, potrebuje si vytvárať priateľstvá....

dia6
5. mar 2020

@ivsa355 to je zvláštna úvaha. Takže keď dieťa nie je v škole nemá kamarátov?
Ja tiež už nie som v skole a mám veľa kamarátov.
V škole je viac negatívnych vplyvov na dieťa ako pozitívnych. Sama to vidím na svojich deťoch.