Ako sa pozeráte na deti, ktoré sa od útleho detstva, často ešte pred nástupom do školy, venujú profesionálne nejakému športu? Máte doma tiež malého športovca, obdivujete ich alebo si myslíte, že sú zbytočne oberané o detstvo?
Okrem tejto diskusie sa na to pýta aj náš Miky, maskot Modrého koníka, v ankete na Facebook Messengeri.
Ak sa chceš do Ankiet prebiehajúcich každý pondelok, stredu a piatok zapojiť aj ty, stačí kliknúť sem: https://i.modrykonik.sk/39SiaNb a zúčastniť sa Ankety.
Ako dopadlo hlasovanie na Facebooku?
13 % mamičiek pozná život s dieťaťom - športovcom na vlastnej koži. 64 % to obdivuje a zvyšných 23 % by deťom doprialo detstvo bez povinností a náročného režimu.
Niektoré dieťa je už v 5,6-tich rokoch tak vyspelé, že by mohlo začať so športom, ale profesionálne by stačilo začať aj neskôr. Poznala som jednu rodinu, ktorá mala chlapcov-dvojičky športove nadané, chodili dlho na hokej a potom zistili, že nemajú nato výšku.
Tak ja sa musím zapojiť lebo sa nás to týka. Najstaršia je predskolacka a športovo plave. Má aj iné športy, rekreačne a veľa času trávime na výletoch a tak, preto u nás poriadok ťažko hľadáte 🙂))) niekde sa dá pridať a niekde treba ubrať ale čo už. Musím povedať že decká čo chodia tiež plavat sú všetky normálne hravé vymýšľajú a chodia radi, sme taka mala rodinka plávacia tam, nemenila by som. Keď má dieta na niečo vlohy a baví ho to a rodicia majú možnosť, nevidím dôvod prečo to nerobiť. Má tréningy 4-5x do týždňa čo sa týka plávania a keď je deň čo mame voľno tak sa snaží vybaviť všetko preto aby sme šli plavat my, “sukromne” takze myslím že toto je odpoved na otázku či ju do toho nenútime my ;) ale každému ako sa chce, dá a čo má rad 👍🏼
Ked to dieta bavi, ze ho do toho netreba nutit a same si ide proste za tym, ze chce aj nieco dokazat v tom sporte tak preco nie
tak mna by zaujimalo, kolke z vyssie zapojenych mate OSOBNU skusenost s dietatom, ktore sa zavodne niecomu venuje.
najviac ma pobavil prispevok, ze pokial by chcelo, tak sa tomu moze zacat venovat na druhom stupni.
Môj muž.
Športuje od ZŠ a sám tvrdí, že sa naučil rešpektu a disciplíne.
Odporúča dať dieťa na šport ak už je psychicky vyspelé a dokáže vnímať čo mu tréner hovorí.
(On sám je tréner)
Pretože veľa rodičov dáva svoje deti na šport ešte v hravom veku a jediné čo na tréningu robia je, že narušujú celý priebeh.Nie sú schopné vnímať.
Dieťa treba športu učiť od mala a pozorovať ho či ho vôbec nejaký baví.A skúšať...
Profesionálny šport príde až časom.
Každý šport ma nejaký začiatok.
Osobne mám v rodine dnes už 2 dospelé deti ktoré sa športu venovali od mala.A dotiahli to až na majstrovstvá a prvé priečky už ako deti.
Ale rodičia im venovali dostatok času a podporovali ich.
Ich otec bol tiež športovec a ich osobný tréner.
Deti žili športom od plienok.
@redakcia ja by som to u svojich deti nepodporovala ateda nesuhlasim s profesionalnym sportom pre deti v predskoskom veku a ani na prvom stupni ZS. Ak sa dieta v cca piatom rocniku javi, ako nadane a hlavne chce same dvojfazove treningy, OK. Skor nie.