Ahojte,
veľa z vás si asi všimlo môj nedávny príspevok, na ktorý aj pár z vás reagovalo. Chcela by som vám povedať prečo bol taký, aký bol. Odmalička som žila bez materského vzoru. Nemala som sa s kým o takýchto veciach porozprávať, maximálne tak s kamarátkami, ale vždy to bolo len vrámci srandy - teda v podobných výrazoch, ako ste mohli vidieť v mojom príspevku. Asi neboli práve najvhodnejšie, ale pravdupovediac, stále sa hanbím o takých veciach rozprávať priamo, nikdy som to nerobila. Preto som sa na také veci nikoho ešte nepýtala, lebo keby som takéto veci povedala, naozaj by to znelo diskutabilne. Keď som si prečítala pár diskusií na tomto fóre, vyzeralo to tu tak domácky a chápavo. Tiež tu boli používané rôzne zdrobneniny, a tak som si nemyslela, že moje správanie bude pôsobiť urážlivo alebo nedôstojne. Viem, že bez odborného vyjadrovania sa asi nikam nedostanem, ale ešte na to nie som moc pripravená.
(z môjho účtu si môžete ešte pokojne dlho robiť srandu a zosmiešňovať ho, hovoriť o ňom ako "o tej babe, čo chcela robiť šuch", aj tak sa už budem báť niečo tu povedať, takže moja reputácia sa už nikdy nezmení)
Tak zatiaľ, baby
@beky1813 Mám 19, viem že by sa to dalo povedať aj tak, ale prišlo mi, že by som týmto slovom odľahčila náladu pri takej zvláštnej otázke.
@pampusik123 no akurat si sa zosmiesnila. Takto sa vyjadruju baby okolo 15
@beky1813 Ďakujem
Už aj horšie veci sa mi stali...
Zrejme reaguješ na môj príspevok. Takže takto, nehnevaj sa na mňa, ale keď máš dostatok rozumu na používanie internetu a napísanie príspevku, tak snáď by si si mohla aj čo to postudovat v biológii. Prezradím ti niečo, vyrastala som v úplnej rodine, mala som materský vzor a aj tak som sa s rodičmi o takých veciach nebavila, nikdy. A pritom som presne vedela, čo a ako. 19 rokov a také vyjadrovanie? A celá tá otázka? Prepáč ale vyznelo to skôr smiešne ako reálne.
@svetkaadamko Celé toto fórum je prezentované ako podpora a zdroj rád pre neskúsenejších ľudí. S týmto som tu išla aj ja. Nie, nemám také vyjadrovanie bežne, ale to preto lebo sa o takýchto veciach ani nikdy nerozprávam. Bolo to môj prvý krát a myslela som si, že keď to trochu odľahčím humorom, nebude to znieť až tak úboho, ako to v skutočnosti naozaj je. Myslela som si, že sa nad tým pousmejete a možno mi dáte nejakú radu, ale nie nejakú hromadnú vlnu posmeškov. Ani jedna z vás mi nepovedala, že by som mohla otázku preformulovať, alebo že sa tu u vás takýmto spôsobom nerozpráva. Myslela som si, že je lepšie opýtať sa, ako potom ľutovať, predsa len vidíte, že som úplný laik. No nevadí. Mamy sa asi naozaj nedajú nahradiť...
@pampusik123 myslím, že by bolo lepšie sa z celého tohto virtuálneho sveta vrátiť do reality. Veľa ľudí má pocit, že na internete nájde presne to, čo hľadá, nie sú pripravení na opačne reakcie a potom je oheň na streche.
Ja som ti do pôvodnej otázky išla odpísať, ale nestihla som,lebo si to vymazala a tak som to automaticky vzala, že si zasa niekto robí srandu. A treba si aj uvedomiť, že my do tvojho tela a jeho procesov nevidíme, takže asi ťažko ti poradíme s takou vecou.
@pampusik123 ...Tvojim momentalnym prejavom tu skryjes do vrecka 70 percent pisatelov...Kde je problem...Pri sexualnej otazke sa menime na buranov?..😊...Nelutuj sa...IQ mas dost vysoke na to..aby si im to vratila aj s urokami...elegantne..sofistikovane...Za slovo šuch si daj po ustach....😊...Bru noc
@anabella111 Dobrú noc 🌜
a o co islo? to je take tragicke ked 19tka povie "such"? 🤔
Ak sa potrebujes poradit, kludne napis spravu, ak budem vediet rada pomozem
Ale jaj boli tu uz aj ovela horsie prispevky a otazky, ktore fakt boli evidentne polozene len za tym ucelom aby sa niekto pobavil. No tak pouzila zle pomenovanie no a co. Nech si to kazdy vola ako chce
No boooze, tak bolo zo detinske vyjadrovanie... A co na tom? Tu uz fakt vsetkym vadi vsetko. Tieto zeny co maju patent na rozum! Aj na vyjadrovanie, na zivot.... Na vsetko. Ako by sme sa cudovali keby sme ich realne videli. Ake su ich zivoty dokonale!
Tvojim ospravedlnenim(ktore teda fakt nemuselo byt, lebo nie je za co) si strcila do vrecka vsetky. Tvoja uroven je ovela vyssie ako tych, ktore sa posmievali.Bud na seba hrda!
Je mi luto, ze ta chytali za slovicka. Ako sa vyjadrujes, je tvoja vec. Praveze je super, ze si sa opytala na veci, ktore nevies. a to, co pise @svetkaadamko ... nuz, kazdy sme individualny, to ze ona si veci nastudovala aj bez rodicovskej pomoci... dobre pre nu. Ty si sa spytala. Na nete je kopa informacii a protichodnych odpovedi na otazky, ze jeden z toho moze mat mismas, preco sa nespytat na najvacsom fore? To, co je pre niekoho samozrejmost moze byt pre ineho atomova fyzika, ved niekde sa veci naucit musime. Mam jedno dieta a az ked sa nam druhe nedarilo, som po vyse 30-ke prisla na veci okolo ovulacie...predtym som neriesila, nebolo treba. bud som sa chranila, ked som nechcela dieta a ked som ho chcela, prestali sme pouzivat ochranu. Teraz, ked sa snazime o druhe, som boal normalne prekvapena, ze vajicko zije len 24 hodin cca, ze som plodna iba 5 dni v mesiaci... tiez o tom nikto so mnou nehovoril a kym som nepotrebovala, tieto informacie som nevyhladavala. a ked som ich zacala potrebovat, tiez som prve info hladala tu na MK. Mysilm, ze si nepouzila ziadne vulgarizmy, takze nechapem, co komu vadi. My ucime nase deti, ze :dievcata maju vaginu a chlapci maju penis" To ked moja trojrocna povie penis, co je normalny, v ucebniciach pouzivany spisovny vyraz, polka sveta sa chyta za hlavu alebo raz mi kamoska povedala, ze som "prilis alternativna, ked ucim deti "take vyrazy" ... Tak si z toho nic nerob, prezri podobne temy, posnaz sa pochopit, ako funguje cyklus a nabuduce budes vediet, ze ked sa tu chces nieco spytat, pouzivaj radsej korektne vyrazy, lebo sa odpovede nedockas, iba by ti tu niektore povypisovali urazene a pohorsene komenty, za to ze pouzijes such ... vela stastia a nech sa dari 🙂
Pozrite, ja som nechcela nikoho uraziť. V pôvodnom príspevku som jej šla napísať, poradiť, mala som rozpísaný príspevok a zrazu to zmizlo. A v spojení s tým vysvetlením, ako chce robiť šuch, mi to naozaj prišlo ako vtip. Myslím, že netreba robiť z komára somára, hádam som @pampusik123 nespôsobila veľkú traumu. A potom toto teatrálne ospravedlnenie... dobre no, držím ti palce, nech ti vyjde všetko podľa tvojich predstáv.
pri takejto teme je podla mna jasne, ze sa najdu aj prispevky, ktore zamrzia, stalo sa to aj mne. no mne to pride tak, ze chcela ozaj len radu no napisala tao tak povediac nestastnym sposobom. aj na tomto fore sa podla mna treba takt trocha obrnit a nie kazdy prispevok si brat k srdcu
Ale no, zase to tak neprežívaj. Veď nejde o život. A treba sa vedieť zabaviť, aj sama na sebe.😉 Toto teatrálne ospravedlnenie nebolo ozaj potrebné.
@pampusik123 Jasne, nie vzdy kazdemu padneme do noty, kazdy sme nejaky, kazdy mame nejaky ten svoj defektik 🙂. Nebud smutna, mozno si sa aj nieco tym prispevkom naucila, mozno poucila... predsa aj negativne komentare nas niekam posuvaju. Forum je o tom, ze si ludia vymienaju nazory a treba brat vsetky s nadhladom 🙂.
@pampusik123 coooo sa tu riesi ??? 🙂)) Neviem aka bola otazka ale ci such ci trt ci pich, nech si kazdy robi ako chce, ak to inemu neublizuje, ty sa neospravedlnuj za to aka si ani sa za to nehanbi, maj sa rada... Stale sa najde niekto komu nesadnes a stale sa najde niekto kto riesi obal namiesto podstaty..s tym nic neurobis, kludne si suchni, pichni zatrtkaj, pomiluj zasexuj, zakopuluj maj pohlavny vztyk 🙂 kludne vsetko naraz.... len pouzi napr. kondom 😉 A po ustach si za to urcite nedavaj... Zi a nechaj zit ....
@pampusik123 prosím ťa, slovo šuch je oproti výrokom, a názorom niektorých koníkovo zúčastnených, na nobelovu cenu za literatúru. Koníkom prešli terabajty zlatých malín. Prekvapuje ma, že sa tak rýchlo ponáhľas s opravedlnením a vysvetlením - v tvojom veku by si mala vedieť, že sociálne siete sú peklo. Koník nie je výnimkou. Len ten sex je tu považovaný za pomerne dôležitý, keďže nám ide, alebo išlo deti 😀 Žiadna stranda toto tuto 😅 Pekne kalendár do ruky, testy, romantické pohľady a vážna téma budúceho potomka je tu na mieste.
@pampusik123 juj a este ak spravne chapem otazku ci pred alebo po mesiacikoch, bez ochrany nie nie nie !!! mam kopec znamych co suchali pred-po-cez kraami, alebo suchali prerusovane a je z toho kopec krasnych babetiek ;) takze si inteligentna baba, zober to do svojich ruk a spoliehaj sa len na seba...ochrana !!!!
..slovo je vyjadrenim toho..kto sme..Ma velku moc..A je skutocne dolezite dbat na to ..co vypustame z ust. Ten desny slovný všuch...o šuchu nam povedal..aky vztah ma mlade dievca ku svojej sexualite. Strašne slovo ,,krámy" hovori o nasom vztahu k nasmu telu...Vulgarne vyrazy hovoria o nasom vztahu ku sebe a k druhym..Aj v kratkom pisomnom prejave sa da rozoznat ...aký zdroj píše. A to nie je vsetko..ani najvacsia mudrost nebude k uvereniu ..nezriadenemu prejavu..Slovo nas odhaluje viac, ako cokolvek ine. V prispevku kde je šuch..strach..šuch a nevedomost je zretelne..ze pisatelovi chyba ..matka. Ani to nemusi spomenut. Lebo matka nikdy s dcerou o milovani nehovorí..ako o šúchaní. A ktora hovorí..ta je záhubou vsetkej citlivosti..jednej dievcenskej duse. Výber slov je rovnaky ukazovatel naseho IQ EQ..ako to..co hovoria. Lebo v prvom rade poukazuju na pracu rozumu-rozhodnutie a v dalsom na empatiu =Ako sme dokazali zhodnotit posluchaca, citatela. Ak si myslime..ze vsetci len suchaju..tak pouzivame slovo šuch..z ktoreho mne zabehlo. Ospravedlnenie je v tomto pripade na mieste ..a hned za nim poucenie. Slovo nas moze premenit z primitivneho burana na duchaplneho cloveka..ktory vyzaruje vyrovnanost a doveryhodnost..a to nie je zanedbatelna premena ..a stojí len na ......slove..
Ospravedlnujem sa, samozrejme nie "kraaaami" nejak mi to uslo, oprava: kraaamy !
Že slovo “krámy” hovorí o našom vzťahu k nášmu telu fiiha😂 už som videla všetko ...
@pampusik123 to kolko mate, ked o sexe hovorite ako o suchnuti?