Ahojte, nejaký dobrák mi oprel auto na parkovisku ( kamery neboli). Nechceme to riešiť cez poistku, je to v podstate pracovné auto. Dalo by sa to nejako doma spraviť? Nejaká fixka a následne preleštenie. Ďakujem.
@martinmmartin tak by som to spravila zas, mas nejakú radu?
@martinmmartin + auto mám 6 rokov, stalo sa to prvý krát
Ano, kupil som fixku z AliExpress asi za 5 ci 10€.
Mali to tam presne oznacene podla aut a typov farieb, 100% sedi.
Ono vlastne to nie je fixa ale sada podkladovy lak, farebny lak, vrchny lak.
Ja som natieral len spodny biely a farebny a sa mi to pacilo ako to je super a nedal ten vrchny a za 2 roky zacal byt vidno rozdiel. Asi ho tiez treba davat.
Choď do predajne tvojej značky,alebo tam,kde lakuju auta a vypytaj si dozicku tvojej farby.Bude to na objednávku možno,bude to trvať a bude to drahšie ale tie farby sú origos
Ak to nie je do kovu, ale len do bieleho podkladu (plnica), tak v znackovom servise sa da kupit podla VIN a/alebo kodu tej farby opravny lak (Lack Stift) - su to take dva "laky na nechty" v papierovom "blistri". Poskodene miesta riadne vycistis a odmastnis (aspon opakovane technickym benzinom s vymienanim handry), okolie skrabancov co najtesnejsie pri ich okraji pozaliepas papierovou/plastovou maskovacou paskou a zo dva krat (po cca 20 - 30 min. zaschnuti predchadzajucej vrstvy) pretries (alebo tak natupo 'zadubkas', preto to precizne pozaliepanie) tou farbou (prvym fatebnym "lakom na nechty"). Potom na druhy den mozes este dat navrch ten transparentny lak z toho druheho "laku na nechty". Alebo tym pover sikovneho chlapa "autickara".
A nedaj sa nahovorit na ziadne voskove zazracne maskovacie tuzky.
@madeincssr ďakujem 😄 je to len do toho bieleho
spravis a do tyzdna mas nove. Zmier sa s tym a mas pokoj