Osamelá v Bratislave

22abigail22
30. jan 2019

V Septembri minulého roka som sa presťahovala z malého mesta Krupina (Banskobystrický kraj) do mesta Bratislava. Hlavným dôvodom bolo spoločné bývanie s priateľom.

Okrem priateľa tu nikoho v Bratislave nepoznám.
V práci pracujem iba s 2 kolegyne. Jedna z nich je od mňa vyše 20 rokov staršia, takže s ňou nemám veľmi spoločnú reč. Druhá má 23 rokov ako ja, ale nevychádzam s ňou (s prepáčením, ale v mojich očiach je to krava).

Čoraz viac mám pocit samoty. Pracujem formou krátky-dlhý týždeň a keď mám celý deň voľno, neviem čo so sebou. Správam sa ako "pani domáca" čo má nebaví.

Chýba mi spoločnosť, nemám sa s kým rozprávať, nemám s kým byť.

Neviete mi poradiť ako môžem zmeniť svoj spoločný život k lepšiemu?

liz_lemon
30. jan 2019

@22abigail22 nájdi si nejaké koníčky, napr. cvičenie

anielicek009
30. jan 2019

@22abigail22 to je teraz taka moderna doba nikto nema na nikoho cas :(

evkamotka
30. jan 2019

Ak si aspon kuuusok veriaca, zacala by som chodit napr k salezianom, kapucinom a pod. Robia standardne celorocne stretka pre mladych ludi, su to vzdy male skupinky okolo 10 az 15? ludi, komorna atmosfera a pravidelne stretávanie-hned mas kamosky. Robia si potom spolu aj chatovacky, tury, vylety, zabavy, kino....

pribinak
30. jan 2019

Zacni chodit napr na jazykový kurz, tam chodi kopec mladých ludi, lahko sa zoznamis
Su cisto ženské fitka, chodia tam mladé baby, ktire hľadajú pártacky na cvičenie

lucyluv
30. jan 2019

Spoznala som nových ľudí väčšinou vďaka zalubam a kurzom. Tiež som pred mnohými rokmi takto prišla do Ba za priateľom 🙂 a teraz mám naozaj velku sieť úžasných známych a toho pôvodného priateľa už nemám :D

deti95060810
30. jan 2019

ja by som to využila na jazykový kurz, alebo na cvičenie, športovanie, plávanie....niečo čo ťa baví a isto spoznáš aj nových ľudí...

moonlight1210
30. jan 2019

@22abigail22 zaluby su najrozumnejsia cesta, ako najdes ludi, s ktorymi si budes rozumiet.

jednak mate o com spolu hovorit, vymienat si nazory, postupy, navody, vediet si vazit to, co robite, lebo obe strany poznaju namahu, ktoru to stoji a aj hodnotu, aku to ma pre toho cloveka. rozumeju tomu.

jednak su zvycajne ludia, co sa tomu venuju, aj na podobnej intelektualnej urovni.

jednak sa cez nich mozes dalej zoznamit s dalsimi ich priatelmi.

a tak mas otvorene moznosti, ze konecne stretnes niekoho, s kym nadviazes vzajomne pekne priatelstvo.

22abigail22
autor
30. jan 2019

@liz_lemon práveže mám kopec záľub, ktorých sa aktívne venujem.
Len, nechcem byť stále sama. Keď mám voľný deň popri zamestnaní, tak priateľ je normálne v práci. Z práce príde okolo 20:00. Celé tie hodiny som sama doma. Chýba mi kamaráta/ku s kým môžem rozprávať, s kým môžem niečo podniknúť ako napr. ísť do kina, na kávu, prejsť sa a pod.

evkamotka
30. jan 2019

@22abigail22 a co su to za zaluby? Lebo ak rada malujes, tak to moc ludi nespoznas :D proste kurz, kruzok, pravidelna aktivita kde u pravidelne ti isti ludia. Idealne v 1 miestnosti odkial sa nikto hodinu, dve nepohne. Mas take zaluby?

22abigail22
autor
30. jan 2019

@evkamotka som veriaca, ale taká "skromná". Nechodím do kostola a pod.

22abigail22
autor
30. jan 2019

@pribinak chcela by som ísť na jazykový kurz. Chcem sa naučiť po nemecky. Žiaľ, chýbajú mi na to financie.

22abigail22
autor
30. jan 2019

@evkamotka
Rada chodím do kina na najnovšie filmy, milujem knihy (taktiež si píšem vlastne), občas kreslím (nie veľmi dobre), mám rada hudbu, tanec, spev, a cvičím

lucyluv
30. jan 2019

@22abigail22 inak mne sa osvedčili aj rôzne víkendové pobyty zamerané napr na cvičenie, alebo skvelé sú aj poznávacie zájazdy, kde idete ako skupina. K jazykom, ja som sa zaujímala o angličtinu a to sú rôzne komunity, nemusis si to len platiť, viem že nejaká kaviareň organizuje stretka, kde prídu rôzni zahraniční mladí, ktorí chcú niekoho spoznať miestneho a potom tam chodia bratislavskí mladí, aby si zlepšili jazyk, podotýkam nie je to zoznamka 😃

13riska13
30. jan 2019

kľudne napíš, rada pokecám

evkamotka
30. jan 2019

@22abigail22 hmmm no sama potichu v kine asi kamosku nenajdes, ani ked si doma kreslis. Ako som spominala vyssie. Ak rada tancujes, prihlas sa napr na zumbu aj ked hmmm tam si celu hodinu nepokecas tak znova je to tazsie. Ak ti chybaju financie na taketo veci, tie spominane stretka su zadarmo 🙂 a ludia velmi kamaratsky.... Ono na zaciatku ci konci byva modlitba a potom uz len aktivitky, temicky, vykecavanie.... Ja som tak spoznala cez vs (mala som 22) strasne vela kamosiek. Nechcem povedat ze tam nejde o Boha, samozrejme... Ale klucove na stretkach je budovanie spolocentsva, v preklade mat vela kamaratov 🙂

pribinak
30. jan 2019

@22abigail22 tak chod do fitka, prihlás sa niekde tancovať napr salsu, alebo chod robit dobrovoľnícku do utulku

marenkap
30. jan 2019

Úplne viem o čom píšeš. Tiež som v Bratislave bola iba kvôli priateľovi, momentálne už manželovi. Žiadne kamarátky, iba kolegyne, chvalabohu výborne kolegyne. Ale zostala som tehotná a momentálne už na materskej a zase som zostala sama (s 5mesacnym toho veľa nenakecam) ak chces tak kľudne napíš. 🙂

jaja23
30. jan 2019

@22abigail22 ja mam to iste. Presťahovali sme sa do BA a sme tu sami. Zo začiatku bolo fajn, aj s kolegyňami som sa mimo prace stretla, potom sa sem prisťahovali aj iní kamaráti, chodili sme von, na akcie...potom som zmenila robotu, kamoška sa odsťahovala za frajerom do Brna, druhá si nasla iného, bývajú na druhej strane BA.. Kamarát začal podnikať a odsťahoval sa.. A tak ďalej. Teraz som na materskej a ide ma sibnut zo samoty. Kamošky, ktoré majú deti žijú ďaleko a tie, co nemajú deti chodia do prace a po práci iný program. Ešte mi aj kolegyna zomrela na rakovinu, s ktorou som si rozumela. Tak celé dni sama s babom. Čakám muža z roboty a každý deň to isté. Neviem ako to zmeniť, ale nie je to nič príjemné. 😒

marenkap
30. jan 2019

@jaja23 v ktorej časti BA žiješ?

jaja23
30. jan 2019

@marenkap v podunajskych biskupi ciach.. Alebo skôr Vrakuňa.. Už som pozerala, že bývate ďaleko

22abigail22
autor
30. jan 2019

@lucyluv víkendový pobyt znie dosť oddychové a zaujímavé. Škoda, že každý víkend trávim v práci. Keďže moja staršia kolegyňa má 8 ročnú dcéru, "nemôže" ona pracovať cez víkend, tak vždy robí ja.

22abigail22
autor
30. jan 2019

@evkamotka
Na Zumbu som nebol ani si nepamätám kedy naposledy.
Možno tie stretla nie sú zlý nápad. 2 modlitby by som mohla zvládnuť.

22abigail22
autor
30. jan 2019

@marenkap
@jaja23
Doslovne obdivujem ženy čo sú celé dni sami s dietom.
Ja mama deti rada (mám dokonca 6 mladších súrodencov), ale nechcem mať vlastné deti. Nemám "potrebu" byť matkou.
A priateľovi som povedala, že ak náhodou otehotniem, na materskú pôjde on 😄

evkamotka
31. jan 2019

Mozno by sa to ciastocne aj poriesilo, ak by si si nasla pracu viac kompatibilnu s priatelovou. Akoze pracovnu dobu. Ked ta nic nesuri, mozes hladat kym proste nenajdes. Volne dni je priestor lahko sa dostat ma pohovor

eliska13
31. jan 2019

@22abigail22 v 23 r to nie je nič nenormálne, že sa ešte nechceš stát matkou niečo iné povieš o 10 r
Kúp si psa a chodievaj von, alebo si nájdi brigádu

eliska13
31. jan 2019

@22abigail22 alebo si nájdi inú prácu prídeš domov o 17,18 a nebudeš mať pocit nudy

robin30
1. feb 2019

@22abigail22 ahoj kludne mi napis tiez som tu stratena bez kamosky

katinka1987
1. feb 2019

Ja Ta velmi chapem, aj ked ja som na tom zase uplne inak, ale... Som rodena bratislavcanka, cize v podstate vsetkych kamaratov, znamych mam sice tu, ale to je tak vsetko. Som na materskej, teda rodicovskej s vyse 2. rocnym krpcom, a nemam cely den s kym slovo prehovorit (teda, okrem maleho, muza ked pride, a mamy cez telefon). Najhorsie je, aspon pre mna, to, ze - mam pocit, ze zeny - mamicky absolutne nemaju zaujem o debatu, bavit sa navzájom, komunikovat. V lete sme boli takmer "nonstop" na ihriskách, teraz chodíme na plavanie, na detske cvicenie, ale pridem tam - a nikto s nikym nic. Kazda si riesi bud svoje dieta alebo svoj mobil, alebo kuka do blba, ked sa prihovorim, tak na mna vacsina zenskych pozera stylom, ze "co otravujes?", odpovie mi jednym slovom a to je vsetko. 1000x som aj tu aj vselikde inde na nete citala debaty typu, ze naozaj baby nemaju vobec zaujem sa bavit medzi sebou a neskutocne to vacsinu z nich otravuje, ked sa im niekto chce prihovorit a teda vidim to denne z vlastnej skusenosti ☹ Pochopit to stale neviem, stale sa snazim niekomu prihovorit a nic z toho. Myslim, ze je fakt tak hnusna doba, resp. ludia su tak hnusni na seba, ze fakt nikoho nezaujima nikto, len kazdy sa stara sam o seba a radsej bude na tom ihrisku do mobilu kukat, nez by 5 minut sa s niekym bavila ☹ Takze ja Ti neporadim, ze co robit a kam ist, lebo ja mam pocit, ze ani pri tych konickoch, kruzkoch clovek velmi nenajde ludi, ktori by mali zaujem o nieco...☹ Ale drzim palce nech sa podari najst spriaznenu dusu :-*

airaw
1. feb 2019

ked mas volno, mohla by si napriklad vencit psika z utulku, takto sa mozno aj zoznamis a hned sa budete mat o com rozpravat (o psoch), ty sa prevetras, zabijes cas a aj psikovi pomozes 🙂

22abigail22
autor
1. feb 2019

@airaw
Zlý nápad by to naozaj nebol, ale je v tomto jeden háčik......nemám rada zvieratá a psov až neznášam. 😒