Skusim sa tu spytat takuto vec. Byvame na ulici, ktora bola povodne slepou ulicou, potom postavili novu stvrt a cez nasu ulicu chodi do novej stvrte vela aut. Tak obyvatelia ulice spisali peticiu za osadenie spomalovaca, podpisali hadam vsetci, dopravny inspektorat odobril, ale ked doslo k osadeniu medzi konkretne 2 domy, tak to nikto nechcel mat pred domom, a tak vsetci usudili ze sa jedna len o prejazd osobnych aut, nie ksmionov a teda radsej budu trpiet prejazd aut ako spomalovac pred svojim domom. Lenze aktivna pani starostka sa medzi casom nechala pocut, ze ona moze spomalovac osadit aj proti voli majitelov domov. Vie mi niekto povedat na zaklade akych povoleni a vypoctov moze spomalovac pristat pred konkretnym domom aj ked proti voli majitelov?
@deti95060810 na toto sa nepytam.
Na obecnej komunikácii a so súhlasom ODi môže.
Starostka to moze osadit kde len chce, verejna komunikacia vam nepatri.
@ivkazba ale potrebuje od dopravneho inspektoratu minimalne. Ak je na lavej aj na pravej strane cca 15 domov, tak si ho moze starostka dat len tak hned na zaciatok alebo presnevdo stredu alebo na koniec? Prosim o odpoved len tych ktori maju realnu skusenost alebo sa vyznaju. To ze cesty nie su sukromny pozemok vieme hadam vsetci...
Ked budete robit cirkusy, tak tam da aj tri za sebou 😂 Ake su konkretne argumenty na - nie spomalovac pred mojim domom? Brzdenie - hlucnost? Chrania tym vase deti, ked auta nelietaju tak rychlo a musia spomalit.
@h2 neobmedzi, spomalovac robi dodatocny hluk ked po nom auta prechadzaju+brzdenie. Ja by som to tiez nechcela pred domom.
tiez nechapem co je na tom zlé mat spomalovac pred domom - pokial to nie je osadene priamo v tvojej branke a zabranuje ti vychádzaniu.
@sasanka605 tak kebyze jazdia tak ako maju tak to nie je dodatocny hluk jasne ak na ten bumper sa naladuje v 70km/h tak to este len budu kozmonauti a hluk
@rikarika ved si pisala ze inspektorat odobril, tak to je v rukach starostky
@sasanka605 Mne by pred domom nevadil. Ľudia, ktorí žili predtým v tichej slepej uličke, majú zrazu pred domami premávku, na ktorú neboli zvyknutí. O tom to celé je. Kopec ľudí býva pri hlavných cestách, po ktorých jazdia aj kamióny. 🤷🏻♀️
@h2 spomalovace su ken na urcitu ruchlost .. ak je v dedine napriklad 50 tak tou 50 cez ne prejde a narobi to hluk otrasy a ak je kusok cesta od domu mozu zacat praskat steny napriklad.. nehovoriac o smarade z aut ludia ich obchadzaju aby si neposkodili podvozok cim smradia viac ako ked len preletia .. etc .. osobne by som to tiez nechcela v noci je to strasny hluk ... isto je to uzka cesta takze o to viac sa to tam bude ozyvat
@anjelicek26 neda, 3 jej DI neodsuhlasil, prosim vas piste fakt len tie co ste nieco podobne riesili alebo sa vyznate
Píšeš, že DI to odsúhlasil. Takže teraz k tomu starostka viac nepotrebuje. To, že takáto odpoveď sa ti nepozdáva je žiaľ irelevantné pre riešenie situácie.
@h2 ak kupili alebo stavali dom v tichej ulici bez toho aby si pozreli uzemny plan tak ich to asi aj prekvapilo.
My mame v ulici spomalovace a ja tam ziaden zvyseny hluk nepozorujem... zavisi aky je to typ, u nas su to tie s hrubeho plastu, nie kovove, je to bez hluku...
@rikarika policajtom ste davali nejaku dokumentaciu ci podla coho ho schvalili?
komunikácia nie je tvoj majetok....