Osadenie spomaľovača pred dom

rikarika
9. júl 2021

Skusim sa tu spytat takuto vec. Byvame na ulici, ktora bola povodne slepou ulicou, potom postavili novu stvrt a cez nasu ulicu chodi do novej stvrte vela aut. Tak obyvatelia ulice spisali peticiu za osadenie spomalovaca, podpisali hadam vsetci, dopravny inspektorat odobril, ale ked doslo k osadeniu medzi konkretne 2 domy, tak to nikto nechcel mat pred domom, a tak vsetci usudili ze sa jedna len o prejazd osobnych aut, nie ksmionov a teda radsej budu trpiet prejazd aut ako spomalovac pred svojim domom. Lenze aktivna pani starostka sa medzi casom nechala pocut, ze ona moze spomalovac osadit aj proti voli majitelov domov. Vie mi niekto povedat na zaklade akych povoleni a vypoctov moze spomalovac pristat pred konkretnym domom aj ked proti voli majitelov?

deti95060810
9. júl 2021

komunikácia nie je tvoj majetok....

rikarika
autor
9. júl 2021

@deti95060810 na toto sa nepytam.

syslik81
9. júl 2021

@rikarika ale to je odpoved.. cesta nepatri k domom a tak to tam samozrejme mozu dat takze starostka ma pravdu

bellovag
9. júl 2021

Na obecnej komunikácii a so súhlasom ODi môže.

ivkazba
9. júl 2021

@rikarika na základe akých povolení? Na základe toho, že je to mestská komunikácia. Mesto/obec žiadne povolenie od vlastníkov okolitých nehnuteľností nepotrebuje.

anjelicek26
9. júl 2021

Starostka to moze osadit kde len chce, verejna komunikacia vam nepatri.

rikarika
autor
9. júl 2021

@ivkazba ale potrebuje od dopravneho inspektoratu minimalne. Ak je na lavej aj na pravej strane cca 15 domov, tak si ho moze starostka dat len tak hned na zaciatok alebo presnevdo stredu alebo na koniec? Prosim o odpoved len tych ktori maju realnu skusenost alebo sa vyznaju. To ze cesty nie su sukromny pozemok vieme hadam vsetci...

h2
9. júl 2021

@rikarika K spomaľovaču si už odpoveď dostala, mňa by len zaujimalo, prečo to niekto nechce pred domom? Ako ho to obmedzí? Čo konkrétne na tom vadí?

anjelicek26
9. júl 2021

Ked budete robit cirkusy, tak tam da aj tri za sebou 😂 Ake su konkretne argumenty na - nie spomalovac pred mojim domom? Brzdenie - hlucnost? Chrania tym vase deti, ked auta nelietaju tak rychlo a musia spomalit.

sasanka605
9. júl 2021

@h2 neobmedzi, spomalovac robi dodatocny hluk ked po nom auta prechadzaju+brzdenie. Ja by som to tiez nechcela pred domom.

prasiatko30
9. júl 2021

tiez nechapem co je na tom zlé mat spomalovac pred domom - pokial to nie je osadene priamo v tvojej branke a zabranuje ti vychádzaniu.
@sasanka605 tak kebyze jazdia tak ako maju tak to nie je dodatocny hluk jasne ak na ten bumper sa naladuje v 70km/h tak to este len budu kozmonauti a hluk

rikarika
autor
9. júl 2021

@h2 zabrzdenie s znovurozbehnutie - viac hluku sko osohu, preto ho nikto pred domom nechce

sasanka605
9. júl 2021

@rikarika ved si pisala ze inspektorat odobril, tak to je v rukach starostky

h2
9. júl 2021

@sasanka605 Mne by pred domom nevadil. Ľudia, ktorí žili predtým v tichej slepej uličke, majú zrazu pred domami premávku, na ktorú neboli zvyknutí. O tom to celé je. Kopec ľudí býva pri hlavných cestách, po ktorých jazdia aj kamióny. 🤷🏻‍♀️

syslik81
9. júl 2021

@h2 spomalovace su ken na urcitu ruchlost .. ak je v dedine napriklad 50 tak tou 50 cez ne prejde a narobi to hluk otrasy a ak je kusok cesta od domu mozu zacat praskat steny napriklad.. nehovoriac o smarade z aut ludia ich obchadzaju aby si neposkodili podvozok cim smradia viac ako ked len preletia .. etc .. osobne by som to tiez nechcela v noci je to strasny hluk ... isto je to uzka cesta takze o to viac sa to tam bude ozyvat

rikarika
autor
9. júl 2021

@anjelicek26 neda, 3 jej DI neodsuhlasil, prosim vas piste fakt len tie co ste nieco podobne riesili alebo sa vyznate

h2
9. júl 2021

@rikarika Nemyslím si, že v obytnej štvrti by niekto brzdil a rozbiehal sa tak, aby to nejako výrazne obťažovalo hlukom.

ivkazba
9. júl 2021

Píšeš, že DI to odsúhlasil. Takže teraz k tomu starostka viac nepotrebuje. To, že takáto odpoveď sa ti nepozdáva je žiaľ irelevantné pre riešenie situácie.

syslik81
9. júl 2021

@ivkazba ona chce vediet podla coho sa urcuje kde sa osadi .. tj kt domy to schytaju .. ale to je uz otazka asi na cestarov co to budu merat ..

rikarika
autor
9. júl 2021

@ivkazba cize si ho moze osadit aj na zaciatok ulice? Bez akehokolvek vypoctu? Si nieco podobne riesila?

sasanka605
9. júl 2021

@h2 ak kupili alebo stavali dom v tichej ulici bez toho aby si pozreli uzemny plan tak ich to asi aj prekvapilo.

anjelicek26
9. júl 2021

My mame v ulici spomalovace a ja tam ziaden zvyseny hluk nepozorujem... zavisi aky je to typ, u nas su to tie s hrubeho plastu, nie kovove, je to bez hluku...

h2
9. júl 2021

@syslik81 Veď ale spomaľovač, ako už jeho názov napovedá, slúži práve na to, aby cez neho ľudia nelietali 50-tkou. Ak tade chodia obyvatelia novej štvrte, tak o spomaľovači budú vedieť a proste spomalia. Ak nie sú debili.

rikarika
autor
9. júl 2021

@syslik81 bingo. Konecne niekto pochopil na co sa pytam. Uff

ivkazba
9. júl 2021

@syslik81 pýtala sa na povolenie a výpočet. Ja som odpovedala na povolenie.

syslik81
9. júl 2021

@ivkazba hej ale neskor to upresnila z ejej ide o to kde budu ...

rikarika
autor
9. júl 2021

@h2 nie,nie, v obci plati 50tka ci tam spomalovac je alebo nie je. Zavisi len od sofera ci pre prejazde cez spomalovac pojde 50tkou alebo menej

h2
9. júl 2021

@rikarika Podľa mňa na začiatok ulice nemá zmysel ho dávať. Keďže je to začiatok ulice, vchádza sa do nej odbočením z inej cesty, alebo z križovatky. Tam každý spomalí aj bez spomaľovača.

sasanka605
9. júl 2021

@rikarika policajtom ste davali nejaku dokumentaciu ci podla coho ho schvalili?

h2
9. júl 2021

@rikarika To je mi jasné, že je v obci 50-tka. Tak isto, ako mi je jasné, že ak niekto chodieva pravidelne cez spomaľovače 50-tkou, tak si zničí auto.