Organizovanie zábavy v obci

vevulka10
7. feb 2014

Dobrý večer mamičky,
chcela by som sa spýtať, či niektorá nemáte skúsenosti s organizovaním zábavy v obci, alebo podobne... viete mi poradiť čo všetko presne na to potrebujem? chceli by sme to aj s bufetom na predaj alkoholu, tak by ma zaujímalo ci na to treba aj registračnú pokladňu, živnosť, alebo ako je to s týmto. googlila som, ale nenašla som nič také čo by zodpovedalo moje otázky... niekde som sa aj dočítala, ze ak ide o jednorazovú akciu, nič mi k tomu netreba.. oplatí sa to risknúť?
Pre upresnenie, nemám v zaujme fungovať takto na čierno, ale zatiaľ je to len pokus privirobiť si, ak to vyjde, nabudúce nemám problém si všetko úplne na poriadok zabezpečiť. Ďakujem Vám veľmi pekne za každú jednu radu a reakciu.

monicm
8. feb 2014

nemám s tým síce žiadnu skúsenosť,ale ako prvá ma napadlo zájsť za starostom.ten bude o tom vedieť určite podstatne viac,resp. mal by vedieť úplne všetko,čo k tomu potrebuješ

jankatrnka1
8. feb 2014

@vevulka10 ahoj, mam s tym skusenost, na predaj alkoholu potrebujes povolenie od colnej spravy, vybavuje sa cca 3 mesiace 🙂, dalej zivnostensky list samozrejme registracnu pokladnu, povolenie od hygieny a tym padom aj zdravotny preukaz........spravit to s niekym co ma na to zivnost, respektive na jeho meno, alebo ak sa so starostom poznas a on ti prenajme salu mozes to risknut, ved kontroly po nociach moc nechodia iba ti colnici mozu ak by ta niekto natrel, drzim palce a daj vediet ako si to poriesila

vevulka10
autor
9. feb 2014

@jankatrnka1 no asi to jedine risknem... tiež som počula že kontroly moc nechodia, ale je to risk.... rozmýšlali sme ešte nad uzavretou spoločnosťou. vtedy mi nikto nič nemôže či? ak by tam aj daňováci prišli, tak mi môžu akurát tak zaklopkať a poviem im že mám rodinnú oslavu 😀

augnika
9. feb 2014

Ahoj! Cez Vianoce sme robili ženy z folklórnej skupiny folklórne pásmo a zábavu. Všetko sme si robili sami, chceli sme si trošku privyrobiť. 🙂 Našťastie jedna z nás má krčmu, takže mala prenosnú registr. pokladňu, ale netuším, či bola použitá. Inak sme žiadne povolenia nemali, len od starostu. Takéto dedinské akcie zvykneme mať, zatiaľ bolo chvalabohu všetko v poriadku!

jankatrnka1
10. feb 2014

@vevulka10 ano ale nesmu sa dostat dnu trebars k senku, a to iste colnici, ti chodia castejsie v noci

petrmolnar29
28. okt 2016

Při organizování " veřejné zábavy" v obci je třeba pamatovat i na autorské licenční poplatky , které se platí za veřejnou produkci děl zastupovaných kolektivními správci SOZA, SLOVGRAM. Každopadně novela autorského zákona umožnila vznik "nezávislých kolektivních správců", kteří zastupuji "nezávislé autory a umělce", a proto je třeba vždy posoudit seznam "playlistu" Vámi hraných skladeb, zda je kolektivní správci SOZA a SLOVGRAM opravdu zastupují či nikoliv, a tedy zda musíte či nikoliv platit zmíněné autorské licenční poplatky.