Orchidea - pomoc

11. feb 2023

Ahojte baby, chcem poradiť.dostala som pred rokom orchideu od priateľov,rodiny a pod. Darilo sa im. Ked som byvala na byte rastlinam sa darilo. Prestahovala som sa do rod.domu kde som si odniesla moje dve rastliny so sebou.na dome som dostala dalsie 3. Starostlivosť rovnaka denné svetlo stale , zalievanie raz do mesiaca na 2h. Ostala mi uz len jedna s listami a dve bez listov . ostatné ako keby vyschli. Prikladam foto koreňov ktore boli 2 dni dozadu krasne zelene zdrave a teraz su napoli suche a su take ploche.rastlina mala vyhnany novy lístok malý ale bohuzial zvädol. Neviem ako ich mam zachrániť a bojim sa uschnu aj tieto posledné. Dakujem vam velmi pekne za radu

viestta
11. feb 2023

Vykopať, ostrihať suché korene a zasadiť znova. Alebo sa zmatozi alebo nie

jeanne14
11. feb 2023

Presadiť určite, možno sa ešte pozbiera.

autor
11. feb 2023

@jeanne14 presadzala som ju cca 3 tyzdne dozadu ,nepomohlo ba ešte zhoršilo 😔

jeanne14
11. feb 2023

Inak raz do mesiaca to “zalievanie” mi príde malo. Polievam každú sobotu, asi 1-2dc nalejem odstatej vody.
Práveže mi tie korene pripadajú príliš postlacane, napchaté. Chcelo by to viac miesta zrejme ..
tu sú moje lásky.

reanda
12. feb 2023

to fakt len raz za mesiac polievas? ja som bola v tom, ze orchidey su vlhkomilne rastliny, co rastu v pralesoch.. ved ten substrat nemoze vydrzat cely mesiac vlhky

marcellka32
12. feb 2023

@jeanne14 tie sú krásne, mne ostali všetko len zelene listy

mondolina
12. feb 2023

raz za 8-9 dní dávam do odstátej vody na pol dňa