Ahojte, čítala som dosť článkov o tom ako sa starať o orchideu, ale nikde sa neviem tak presne dočítať ako často by mala kvitnúť. Viete mi poradiť? Ďakujem
Mala som len 4 orchidky a kazda bola ina. Ja som sa teda nejak extra nestarala ,jedna ktoru som dostala poslednu ,tá pokapala prva a celkom rychlo. Jedna kvitne asi 2x do roka, raz nekvitla strasne dlho a ostatne 2 kvitnu 4/5x do roka . Vsetky su na jednom mieste a ked si spomeniem, vsetky dostanú rovnako aj vodu. Teraz som dostala dalsiu, a mam ju na uplne inom mieste,tak som zvedava ako sa tá bude správať 😊
Mne kvitnú takmer po celý rok. Dávam im hnojivo v podobe tyčiniek, ktoré sa zapichnú do substrátu. Kúpila som ich v OBI. Polejem podľa potreby, žiadnu zvláštnu starostlivosť nemajú,
Mam asi 15 phalenopsysov, majú rovnakú starostlivosť, rovnaké miesto, niektoré kvitnú pravidelne, niektoré nekvitli roky.
Lebo suseda má orchideu a tvrdí mi, že jej ako náhle odkvitne o 2-3 týždne ma ďalšie kvety. A takto sa to opakuje celý rok
moje kvitnu celorocne. odkvitnu a o 2 tyzdne kvitnu opat. a kvety vydrzia extremne dlho. u mna funguje - vela svetla, malo vody, celorocne hnojim kazdy druhy tyzden. a su ukazkove.
Moje kvitnú cca 10 mesiacov v roku. Ale toto je veľmi individuálne. Keď majú dobré miesto a darí sa im, kvitnú dlho. Ak im niečo nevyhovuje,nemusia kvitnúť aj veľmi dlhú dobu. Mám jednu, ktorú som dostala od mamy,jej nekvitla, mne kvitne ozaj takmer celý rok a s veľkým počtom kvetov