Opravári spoločnosti -Slovensko je rozdelené na 2 tábory a nevedie to nikam

veklipo
8. jún 2024

Slovensko je rozdelené na 2 tábory a nevedie to nikam. Sme ako nefungujúci vzťah, ktorý sa tu rieši každý deň.
Jeden chce oslavovať Pride, druhý Žatvu. Oboje sú fajn, ale jednoducho iné.
My matky sa tu snažíme deťom dávať naj stravu, naj výchovu, naj vzdelanie, naj knihy, naj výlety, a pričom prispievame k tomu, ze vyrastajú v nezdravej spoločnosti. Keby každá z nás k mrkve ešte pridala aj veru: “oni to vidia inak ako my”, išlo by to.

Mňa veľmi zaujal projekt Opravári spoločnosti:
https://bystriny.sk/opravari-spolocnosti.html

Držme si palce, aby raz naše deti boli na tom lepšie ako my.

egonsk
8. jún 2024

to progresivci si nedaju pokoj ani dnes a idu propagovat akoze neziskovku takymto sposobom? Oooch... Minimalne dnes tuto temu mal admin zarezat, ved je moratorium. Potom, ze ludom stupa tlak, ked na n8ch vyskakuju taketo podprahovky...

viestta
8. jún 2024

@egonsk 🙄

veklipo
autor
8. jún 2024

@egonsk ok
Skúsim niečo iné.
Dnes sa “progresívci” skladajú cez Donio na neonatoligicke oddelenie, na ktorom sa krásna pani ministerka zdravotníctva fotila s bábätkom bez ochranných prostriedkov. Po kritike primárkou oddelnie nedostalo peniaze na rekonštrukciu.
Myslíš, ze toto ľudom nedvíha tlak?
Ale v zaujme tých bábätiek a matiek potlačíme ego a prispejeme.
Ale beriem, ty to máš inak.
Pekny deň.
P.S. Moratórium s dobrovoľnícku činnosťou nemá nič spoločne

viestta
8. jún 2024

@veklipo poopravm ta, pani ministerka bola na neonatologii v Poprade (ak sa nemylim) skladame sa na neonatologiu v Kosiciach, na neonatologiu, ktora ma statut koncovej nemocnice, ktora sa ma starat o najrizikovejsich novorodencov z celeho spadoveho uzemia (cele vychodne Slovensko a cast stredneho). Neonatologiu, ktora ma aj v obornej verejnosti velmi dobre meno a ktora vo svojej historii dokazala doslova zazraky.

jamimo
8. jún 2024

@egonsk Ale no... veď aj Mária Terézia bola progresívec. (ako mnoho iných v histórii ľudstva) Bez jej aktivít, by sme ani povinnú školskú dochádzku nemali 😉
A čo taký Cyril a Metod? Dnes by ich označili ako poslov finamcovaných zo zahraničia...?
Pozerám, že aktivity v Žiline sa konali v synagóge. Kuk občiansko- kultúrne aktivity združenia.
https://www.stanica.sk/
https://novasynagoga.sk/event-detail/66446efba2...
Poznám osobne. Dovolím si tvrdiť, že NIKTO v Žiline nevynaložil toľko osobného úsilia pre prospech občanov mesta a komunity. Práve takto sa ukazuje štátu, ako sa to dá robiť (hlavne, keď sa chce a je mentálna kapacita) a nie ako klasická odpoveď : NEDÁ SA, NECHCE SA, NIE SÚ PENIAZE..🤔
Sorry, zabudla som, mnoho aktivít bolo financovaných zo zahraničia a to už je dnes v slovenskej spoločnosti prúser, že? 🫣

veklipo
autor
8. jún 2024

@egonsk
Slobodný 45r chlap na MK.
To vysvetľuje mnohé
Ty to máš uplne inak.

mondolina
8. jún 2024

@egonsk
🤣 toto ti dvíha tlak? si preštuduj čoho sa týka moratórium.

jamimo
8. jún 2024

@mondolina asi tak, v tomto prípade... Predstojnicu a tlak by mali dvíhať iné (príjemnejšie aktivity) 😄😄😄

egonsk
8. jún 2024

@veklipo na rozdiel od teba sa ja za svoj vek nehanbim a do profilu som napisal aj nejake motto. V tvojom pripade od teba ta kritika prichadza viac ako smiesna.

veklipo
autor
8. jún 2024

@egonsk to nie je kritika, to je fakt. Je Tvojou osobnou vecou, čo o sebe na platforme ako je MK, prezradis. Len to o Tebe hovorí viac ako si myslíš. A samotný vek je najmenší problem. Vysvetlím:
45r muž - ok
45r muž slobodný, hľadá ženu a zverejní to: už menej ok
45r muž slobodný, hľadá ženu, zverejní to v profile na MK: red flag
Verím ale, ze nájdeš šťastie. A ze sa možno predsa len stretneme na nejakej dobrovoľníckej činnosti. Je uplne jedno, kto ju bude organizovať a ci bude v čase moratória alebo nie.

viestta
8. jún 2024

Dievcata vsak ho chudaka nechajte. Vsak on tu dosiel ako do zoznamky. Dajme mu cas, mozno konecne nejaku aj ocari.
Len mi je cudne, ze taky idealny chlap, ktory dokaze fundovane debatovat aj o vlozkach a menstruacnom cykle je sam a v zuflastve lovi aj vo vodach Modreho konika. Niekde sa stala chyba, ked ta jeho byvala toto stvorenie, ktoremu niet rovneho, pustila do obehu.

egonsk
8. jún 2024

@veklipo ok ty red flag 😅 ... mne je sum a fuk ako to niekto bere. Nemam FB,IG,gmail,VK,atd... takze na rozdiel od drvivej vacsiny ludi o mojom osobnom zivote nema nikto ani len paru 😁 a akekolvek dedukovanie na zaklade 2 udajov (veku a vety v profile) hovori o povrchnosti toho, kto tak cini. 😋

egonsk
8. jún 2024

@viestta toto napisala zena, ktorej muz sa doma boji aj otvorit usta, lebo by ho zlincovala, vykopla z domu, alebo ozobracila 😁 ... to, ze si domina tu uz vie kopec ludi, ale nemyslim, ze ti to zavidia.

30katrusa40
8. jún 2024

@egonsk 👍👏👏

viestta
8. jún 2024

@egonsk ja viem, ze ty si pokracovatel nasho oblubeneho Zorra, takze tvoj muzsky sovinizmus ma ani neprekvapuje

egonsk
8. jún 2024

@viestta neviem kto bolo zorro, ale pamataj, ze v zivote sa vzdy budes stretavat aj s ludmi, co maju iny nazor a postoj ako ty a neboja sa ho aj vyslovit, dokonca s kludom ti budu vediet aj oponovat. Taky je proste zivot a ber ho ako chces. Urazky a nepodlozene utoky druheho vsak do vyspelej spolocnosti nepatria a poukazuju na slaboduchost.

viestta
8. jún 2024

@egonsk ak mna ide o tolerancii inych nazorov zacne poucovat clovek, ktory v tomto vlakne napisal "to progresivci si nedaju pokoj ani dnes" vo mne vyvolava zmiesane pocity. Neviem ci sa mam smiat alebo plakat...

egonsk
8. jún 2024

@viestta to bolo identifikovanie zdroja s polozenou otazkou. Takzvana rozsirena veta, ktora obsahovala 2 rozne zlozky, cize podstatu a reakciu.

777januska777
8. jún 2024

@jamimo
@egonsk co oni, ale čo taky Ježiš. Ved on prišiel s progresívnym učením, kde "popieral" pravidlá aké sa učili a žili zidia, stretaval sa s hriesnikmi a samaritanmi. Ved ho aj odsúdili neskôr za ruhanie. Dnes by to Ježiš asi rovnako nedal.