Ahojte, prosím poraďte, akú oporu pre vinič by sme mohli kúpiť alebo vyrobiť. Nie drahé, ale praktické a kvalitné. Taktiež pre popínavé kiwi. Vinič máme pri betónovom plote a kiwi pri garáži.
Možno je táto téma skôr pre Modrú strechu, ale tam moc nechodím, tak snáď niekto poradí aj tu 🙂 Ďakujem!
@detskytovar ja som videla napr tu kari sieť čo sa dav do betónu upravenú a zavesenú na dome a tam sa popinal vinič,prípadne si také dačo z dreva urobili/kúpili a tiež to mali len opreté o dom.
Potom ma mamina stĺpiky ako na plot, a medzi tým natiahnuté drôty a tam sa popinal vinič,ale to skôr n vinič čo ratsie ako stromček.
@zoro9836 kiwi sme sadili tento rok, je ešte malé, ale začína už pekne rásť. je samoopoleivé: https://www.brest.sk/Actinidia-hybrid-Zakarpaci...
Vinič aj kiwi môžeš ťahať po drotenkach.. Medzi stĺpy natiahne napínací drôty,vo výške 50, 100 a 150 cm. Stĺpy max 3 metre od seba. Aké stĺpy zoženiete, to už je na vás, ale mali by byť dostatočne ukotvené v zemi a dostatočne pevne
@detskytovar My máme takto (teraz som v daždi vybehla odfotiť 😃). Z druhej strany je starý veľký vinič, ten sa ťahá aj hore, tento mladý sme sadili tohto roku: