Opora na černice

maybe888
24. júl 2022

Žienky zahradkárky, čo osvedčené by ste vedeli poradiť ako oporu na černice? Krásne mi dozreli, len mnoho plodov je nízko pri zemi. Perspektívne chcem nejakú oporu im dať . Pozerala som na nete, len tam som našla také klasické drôtené ako na vinič, kde treba zabetonovať kôl do zeme…a moj manzel na take veci nemá čas a asi ani potrebnú zručnosť. Kúpili ste niečo také hotové? A áno kde? Resp. také oblúky ako sa používajú na ruže by mohli byť? Vopred dakujem za rady 🙂

jujala
24. júl 2022

ja som dala kari rohoz a fixla som to s 2 roxormi na koncoch. drzi fest. tiez riesim, len tak aby som ja zvladala, manzel nema na nic cas...

viestta
8. aug 2022

Černice mame na drôtené ako hrozno. 3vstlpy medzi nimi na ťahané drôty. Keď odrodia všetky vyrodené výhony vystríham až pri zemi, vyviazem tzelene co budu rodiť v ďalšom lete, v apríli ich ešte raz vyviazem, skrátim tak, aby neviseli kade tade a tým ich opatera konci.

viestta
8. aug 2022

Inac nemusíš betónovat, dajú sa použiť zemné vruty, je to robota na pol hodiny jeden. Kúpiš ich aj v OBI alebo hocikde kde predávajú ploty, a bežný plotovy stĺpik s okami pre napínací drôt ti stačí tiež. Takže pekne zapoj manžela, nemusí sa na betónovanie vyhovárať. Nie, že by to žena nezvládla, ale nech sa aj on podieľa.