Ahojte, robili ste si niekto rýchlokurz autoškoly či sa to oplatí za tie peniaze, stačil vám ten kratší čas aby ste sa naučili jazdiť či radšej klasickú niekoľko mesiacov ?
@felicita027 jasné, viem že aj niektoré klasické kurzy trvajú napr ,,len" 3 mesiace ale takých 5 mesiacov to sa mi už zdá veľa hlavne keď človek nevie čo zas bude na jeseň
Ahoj, ja som dala autoškolu tuším za 3-4 mesiace. Ale tí čo robili dlhšie, skôr mali problém s nájdením času na jazdy. Ja som mala výhodu, že som mohla aj doobeda v pracovné dni a väčšinu jázd som absolvovala doobeda cez týždeň. Víkendy mali hneď plné, taktiež poobedné časy... Ani vlastne neviem, že či vôbec niekto, kto začínal so mnou išiel na rovnaké skúšky... 🙂
@lucia600 u nás to bolo tak, že tuším po 5-6 teórii sa dávali jazdy, celú autoškolu som jazdila 2x do týždňa 90min. posledný týždeň 3x + deň pred skúškami. Ten rýchlokurz zvykne byť 1 mesiac ak sa nemýlim a bude to najnáročnejšie najmä na tvoj čas ak nič nezmenili odkedy som ja robila tak teórií je 10 po 120min., jázd 34 po 45min., 1x pol dňa kurz prvej pomoci, 1x cvičné testy pred skúškami a ešte 2-3hodiny na trenažéri ale ten sme mali už po 3 teórii.
Ci máš rýchlokurz alebo normálny stále musíš mat ten istý počet hodín teórie ako aj počet hodín jázd.. len to máš častejšie teda skôr skoncis
@felicita027 však toto, že voľného času je málo preto som chcela ten individuálny ale zas stojí celkom dosť
@klarissa25 áno to viem, len chcela som to možno aj preto ze by nejako individuálne sme sa tam dohodli na hodinách, lebo klasický kurz má predpokladám teóriu iba v určitých hodinách keby musíte chodiť do autoškoly
@lucia600 ale tak to si musíš potom dat ešte nejaký individuálny kurz...lebo aj keď si dáš rýchlokurz tak tam môžete byť viacerí a čas si budete musieť dohodnúť spolu
@lucia600 u nás to bolo tak, že1 kurz mal teóriu pondelky, stredy 2 utorky štvrtky ak si 1 hodinu vymeškala mohla si si nahradiť tú istú hodinu s druhým kurzom každú hodinu sme mali od 16-18.
môj rýchlokurz trval mesiac.... a aby toho nebolo málo bola som v 5 mesiaci tehot....
mne to úplne stačilo...
@lucia600 rychlokurz je fajn ked vies jazdit. Niektore deti to naucia rodicia. Kym pride dieta do autoskoly tak vie naspamat ulice v meste, dedine a okoli. Vie startovat auto, vie kam sa ma pozerat ... Je to vlastne pasivny vodic - ak sa to tak da nazvat 🤔 V aute sa citi sebaisto, vie zakony cestnej premavky, vie sa orientovat na krizovatkach. Nauci sa len na test, spravi tych par jazd a je to. Pre takeho cloveka je idealny rychlokurz. Ak to mas rovnako, smelo do toho 🙂 ani sa nenazadas a budes mat vodicak
Rýchlokurz autoškoly? Pre niekoho, čo ešte nejazdil? niečo také sa neoplatí pre nás ostatných.. chodcov na cestách a iných vodičov. asi tak.
Môj kurz zase trvá extrémne dlho. Od decembra som sa dostala na prvú jazdu v máji 😄 kvôli korone, a pôrodu. A teraz zase nemám kde nechať deti, musím čakať kedy príde muž domov zo zahraničia. Pýtala som sa ho, ako dlho môžem robiť vodičák, tak vraj ako dlho chcem 😁 možno aj rok ho budem robiť 🙄 teóriu sme mali online, prax už je horšia. A mám neskutočný strach z jazdy, neviem čo skôr sledovať, kedy do spetaka pozrieť, kedy sa otočiť, kedy doprava, doľava. Cúvať ani nehovorím. 🙈
@taskataska ano take nieco by som aj ja prijala a este k tomu za lepsiu cenu ako ten rychlokurz
@kittykat22
@barbarelle áno viem že nie je to asi pre každého takýto kurz, kde nie je až toľko času na jednotlivé veci, preto som ah založila túto diskusiu aby som zistil aká je asi realita
@lucia600 ja som jazdit nevedela a nemala som skusenost s autom a ten 1 mesiac by pre mna nebol.
Co by som ti ale poradila. Keby si sa rozhodla ci uz na 1 alebo na 3 mesiace, tak ked sa budes hlasit, tak rovno povedz, ze ten vodicak fakt potrebujes do toho casu. Ja som zial zistila, ze moja autoskola slubovala hory doly a neberala zaujemcov bez ohladu na to, ze nema dost instruktorov. A este vedeli, ze je malo komisarov - a nemaju sancu ziskat primerane mnozstvo zaverecnych jazd, aby sa to stihlo. Komisar len v piatok a 3 uchadzaci na auto a 2 na motorku. U nas je to robene tak, ze autoskola ma pridelene zaverecne jazdy. Samozrejme ked niekto robi zaverecnu jazdu na 8x tak to este zhorsuje situaciu.
Tak sa stalo, ze som robila vodicak neuveritelnych 8 mesiacov. Moja lektorka nemala cas na jazdy, do toho som ja niekedy ochorela ... a uz to bolo. Lektorka mi potom povedala, ze to robi ten chlap bezne 😤😤 Neviem ako u vas, ale v CR je neuveritelny sklz. Uz pred koronavirusom sa nestihalo. To si ani nedokazem predstavit ako je to teraz.
@kittykat22 ďakujem za dlhý komentár, no však toto,v podobnej diskusií som zas čítala že niekto písal že teraz by si autoškolu nedával lebo je kopec ľudí čo si dokončujú ešte z minulého roka a nestíhajú tie autoškoly, tak aby sa nakoniec ešte nestalo že sa teraz prihlásim a začnem až budúci rok lebo nebudú mať pre mňa inštruktora voľného
@lucia600 toto sa mne stalo este pred koronavirusom. Nikdy by ma nenapadlo ze niekto nabera ludi aj ked na nich nema instruktorov 😤😤 este chapem keby bol sklz mesiac. Ale u mna to bolo pol roka ...
@kittykat22 tak asi všade tak, šťastný tí čo to stihli dokončiť ešte než sa všetok zavrelo
@kittykat22 Ludia sa naberali lebo autoskolam trebalo platit ucty. Ked sa pocas lockdownov nejazdilo, tak najom priestorov, leasingy, poistky, cestnu dan trebalo platit. Statna podpora ziadna, takze sa to riesilo naborom novych.
@jana616 od mojho prispevku sa v CR situacia rapidne zmenila. Sprisnili sa testy, je mozne mat len 3 zaverecne jazdy a ked ich student nespravi robi celu autoskolu od zaciatku. Ludia opakuju celu autoskolu aj na 2-3x. Najlepsie je, ze az po poslednej jazde sa ide na skusku - pretoze to je podmienka zapisania studenta na zaverecnu skusku. Nie je miesto, tak student nejazdi aj 2-4 tyzdne a potom ide na jazdu a jasne ze polovicu zabudne a skusku pokazi. Je to tu nestastne teraz.
@kittykat22 Inspirovali sa pravidlami v SR. Presne takto to funguje. Po zavedeni cipov v 2017 sa termin skusky poziada az po poslednej evidovanej jazde. Pred covidom sa cakalo na den skusky cca 1-2 tyzdne od poziadania. Teraz od maja 2020 po prvej vlne covidu je to bezne 3-4 tyzdne, v niektorych mestach bolo sj 2 mesiace. Pocas toho cakania uz nemaju ziadne jazdy a musia si doplacat dalsie a dalsie. Po neuspenej skuske cakaju dalsi mesiac na dalsiu opakovanu skusku. A to predlzuje kurzy, lebo 3 pokus maju bezne aj 3 mesiace po poslednej jazde a neda sa odhadnut vopred kto kolko potrebuje navyse.
Všetko je o tvojej šikovnosti ja bez rýchlokurzu som mala autoškolu po 3mesiacoch a stačilo mi to na 1x som ju dala. Ale niektoré spolužiačky ju robili rok a aj skúšky opakovali.