Ahojte, oplati sa prestahovat do Rakuska? Aky je potrebny prijem pre rodinu s detmi, vydavky na byvanie, skolu.....Aku maju skusenost so zivotom Slovaci par km za hranicami SK...
Ja by som sa spytala-kde na internete sa da vsetko najst?
Viem ze gangy su ale az takto???
Zijem prevazne vo Viedni,tak mam obavy...
Sory za kometar mimo temy.
K teme:
V AT je drahsie ako u nas.
Ani nie tak nakupy ako vydavky na zivobytie...
Ak pracujete na Slovensku a chcete byvat v AT myslum ze to je hlupost.
Nemam osobnu skusenost ale znie mi to dost nelogicky...
@lubo_ fu...pesimista sa nasiel...netreba verit vsetkym konspiracnym teoriam😉...nehovorim, ze sa situacia nezmenila a tiez si myslim, ze k horsiemu, ale az tak zle akopises to nebude aa navyse, koho sa ma pytat, ked nie ludi, co maju skusenosti? ...a tie tvoje teorie.hovoria aj.o slovenskych ciganoch?ako to tu s nimi bude do buducna, pretoze toho by som sa.vala tiez...
@emma673
Zivot v rakusku je lepsi ako na sk, ale nie zas o tolko...zavisi v akej situacii si teraz..v kazdom pripade, ak nemas vzdelanie..it, chemik, lekar, strojar, farmaceut a pod.ziadane vzdelanie, a samozrejme dobru nemcinu, tak budes robit podradnu robotu a budes ledva vychadzat, zila som 10r.v de...videla som rozne pripady toho ako ludia zili, ale ver tomu, ze ani jeden si to nepriznal...moj manzel je it...takze zivot tam bol pre nas fajn, napriek tomu sme sa vratli a uz 10r.zijeme na sk..obaja sme bratislavcania a tu aj zijeme...ja velky rozdiel nevidim..ale ked si z vychodu, kde nie je praca a si ochotna makat a makat...za nicnerobenie na zapade neplatia..tak to vyskusaj...najprv to vyskusaj ty sama a az potom tam ber deti...neviem kolko treba na zivot v at, v mnichove potrebujes min. 3000 eur netto na to, aby si si prenajala 2izbovy byt, zaplatila vsetko a mala nornalny zivot
K tomu, ze ludia si nepriznaju v akej situacii v zahranici ziju...situacia sa odohrala tak pred 17 r....moj manzel ma spoluziaka...na syretavje rozpraval, ze zije v de, ako sa ma super a pod....ze pracuje pre mcdonald a ako z toho super zije....az moj manzel povedal, ze zije v de, ze robi it....potom, ked zacali spoluziaci zuvot v de rozoberat, tak bol ticho a pochopil, ze moj manzel vie moc dobre ako tam ludia pracujuciv mcdonalde ziju, ze nemaju na najom, ze ledva vychadzaju a pod....vtedy zo stretavky odisiel...tolko o nepriznani si...
@osky mas pravdu..samozrejme, ze pracovat na sk a zit v at je blbost...hlavne ked jednotlive pohranicne krajiny rozmyslaju o tom, ze napr. slovaci pracujuci na sk budu musiet platit odvody v at...s tym argumentom, ze ked.tam ziju, tak mam naplnat aj kasu....a navyse situacia sa zhorsila, starne obyvatelstvo a nik nezabezpeci, ze tam zijuci slovaci odvadzajuci odvody na sk, budu na starobu moct poberat ich dochodoch, resp.im rakusania doplatia rozdiel...pomaly ale iste vsetko sa tym smerom pobera
@erikavesela Nepozeraj TV správy. Neprispôsobiví cigáni v osadách sú len malý problém v porovnaní s migrantmi a islamizáciou Európy. Vo Švédsku denne pribúdajú nogo zóny, znásilnenia,krádeže a terorizovanie obyvateľstva, polícia vyhlásila, že nedokáže obyvateľstvu zaručiť bezpečnosť...vo Francúzsku je výnimočný stav. Nemecko je totálne stratené. Veľká Británia uteká z EU, lebo jej páni z Bruselu nanucujú davy migrantov. Žiješ v sladkej nevedomosti ako som žil ja pred pár rokmi.
@lubo_ nie....mylis sa, ja to vsetko viem...aj to, ze pred hranicami europy cakaju miliony utecencov, ale aj to, ze su krajiny v europe, ktore ich vracaju ako australia...aj o nogo zonach viem...nehovorim, ze to nie je dobre, je to horsie, ako si myslime...ale ja aj ciganov povazujem za obrivsky problem...a pravdu piveciac, ked nam chcu nanutit utecencov, budem jedna z prvych, ktora bude kricat za odchod z eu
@lubo_...bacha za taketo reci ta tu ukamenuju...mne sa to uz stalo...bola som najvacsia svina na svete
@erikavesela Austrália sa nachádza na opačnej strane planéty Zem. Vonkajšie hranice EU nikto nestráži. Pri vstupe do EU každá krajina sa zaviazala, že bude strážiť vonkajšie hranice. Ak by niektorá krajina nestrážila svoje vonkajšie hranice, ostatné sa zaviazali, že pomôžu tej krajine so strážením. A dnes? Nikto nestráži vonkajšie hranice okrem Maďarska. Maďarsko postaviloplot a nasadilo pohraničné vojsko. Brusel sa vyhráža Maďarsku sankciami a pokutami. Brusel prikázal Maďarsku, aby zbúraloplot, aby prestalo so strážením hraníc. EU dodvoch rokov skolabuje.
Cigánov jena Slovensku len 420 000 a pribúda ich len prirodzeným prírastkomuž existujúcej skupiny. Migranti sú z 99 percent moslimovia tmavej pleti. Rozmnožujú sa rýchlejšieako cigáni. Do Európy netiahnu státisícové zástupy cigánov, ale sú to arabi a černosi. Merkelová odmieta povedať,koľko migrantov ešte nasáčkuje do EU. Desiatky miliónov sú reálne čísla.
Počula si o kvótach migrantov?
@erikavesela ty nevidíš veľký rozdiel medzi Slovenskom a Rakúskom/Nemeckom? Tak ja do Európy chodím fakt len sporadicky a rozdiely vidím. Napr. Včera som na FB videla fotky nejakej slovenskej nemocnice vyzeralo to ako z Ruska, či inej rozvojovej krajiny... tiež nedávno známa bola hospitalizovaná s dieťaťom v nejakej nadštandardnej izbe vyzeralo to ako väzenie (myslím že Kramáre) K tomu zle školstvo, nekvalitne potraviny, či iný tovar, nízke mzdy, cigánske osady...škoda rozpisovať, možno keď v tom človek žije, tak si to ani neuvedomuje ....
@sisaka ja som 10rokov zila v nemecku a viem porovnat, ked si nezaplatis nemas
@erikavesela na Slovensku to máš zadarmo?
@sisaka nie, tak ako nikde na svete...
@sisaka Nemecko podporujú USA už od druhej svetovej. Nemecko malo kolónie, ktoré Slovensko nikdy nemalo. Nemci nikdy neboli pod nadvládou iných národov, Slovensko bolo 1000 rokov v porobe a z toho vyplýva vyššie sebavedomie nemcov. Nemci sú dôslední a neodfláknu prácu. Možno sa mýlim, ale asi preto.
@lubo_ ja si myslím, že je tam viac rôznych faktorov, veľký problém vidím aj v desaťročiach socializmu, ktorý ovplyvnil nielen ekonomiku, ale aj samotných ľudí. Ich zmýšľanie, postoje či už k práci, majetku - súkromnému, spoločnému... skratka je toho veľa. Mnohé sa už na Slovensku zmenilo, vyrastajú nové generácie, ktoré majú už iné zmýšľanie, žiaľ tie staré ročníky už nik "neprerobí" viem ako zmýšľajú moji rodičia, či dokonca moja generácia (40nici, hlavne takí čo nevystrcili nohu z rodiska)
V každom prípade v momentálnej situácii v Európe by som nevolila ani Slovensko ani Nemecko ako svoje bydlisko i keď dôvody sú rozdielne
@lubo_ , priserne tliachas, rovnake blbiny ako tie tvoje “seriozne“ zdroje. Ano, migranti su obrovsky problem, o to vacsi, ze su vramci lubivej politiky nedoktnutelni. Lenze tych zlatoustych zlodejov si volime my sami, nie migranti. Zila som osem rokov v Nemecku, teraz uz 12 v Rakusku. Na rozdiel od Slovenska je tu normalne zdravotnictvo, existujuca vymozitelnost prava, moznosti vzdelavania... Nie je to krajina zaslubena, kde padaju pecene holuby do ust a neexistuju problemy. Ale ked nieco vies a pracujes, zarobis dost na slusny zivot, co je viac, nez je na Slovensku bezne, resp. je to podstatne lahsie dosiahnutelne nez na Sk. Ak vsak neovladaj jazyk, mas ukoncene len zakladne vzdelanie a nie si utecenec, tak ta tu nijaka ruzova buducnost necaka. To s tymi odvodmi je tiez blbost jak Brno. Do cca 2500€ su dane a odvody NIZSIE nez na Slovensku, takze vacsinu pohranicnych Slovakov by takyto zakon aj potesil. Lenze nic take navrhnute nebolo.
@vroni 26 rokov ľudia volia tlčhubov, ktorí po voľbách otočia. Ani v Nemecku to nie je normálne. Merkelovú a jej stranu volí až príliš veľa ľudí. Merkelová kope Nemecku hrob. My to zvládneme! Vykrikuje Merkelová. EU je pred rozpadom, to je fakt.
Aj Fico pekne vypráva, ale to neznamená, že mu dám vo voľbách svoj hlas.
@sisaka viem, že ty si asi svoje ilúzie nedáš zobrať, ale aj tak. Mala som tu teraz nedávno príbuznú, ktorá emigrovala do Nemecka, keď sme my nosili podkolienky, tj za socíku. Stredná vrstva, ktorá tam kedysi pohodlne žila, sa rapídne stenčuje. Pýtaj sa ľudí, ktorí tam žijú, ako to so zdravotníctvom reálne je. Na odborné vyšetrenia čakáš aj pol roka, pokiaľ nejdeš cez súkromnú sféru! Na školstvo sa sťažujú samotní nemci. To len snílkovia amerického a EÚ sna ešte veria, že na západe je všetko lepšie. Možno bývalo. Ale už nie je.
@emma673 neviem, či sa to oplatí, ale predvídavejší sa sťahujú zo západu do Maďarska, na Slovensko, do Čiech a pod. Zvlášť Maďarsko zaznamenalo nárast predaja realít nemeckým a rakúskym občanom. Oni totiž vedia reálne (nie koníkovsky) posúdiť, ako sa im v ich vlasti žilo niekedy a ako sa im žije dnes. A je im jedno, že nemáme také diaľnice, alebo že služby nie sú na takej vysokej úrovni. Vedia, že časom toto nebudú extra dôležité faktory na posúdenie životnej úrovne.
@lubo_, nie, najvacsou hrozbou pre Europu su rozne organizacie, ktore sem tu zberbu za podpory politikov vlacia. Kym sa tomuto bude Europa bezzubo prizerat namiesto toho, aby lode pri brehoch a ludi na hraniciach rovno otacala, neskonci to tu dobre. A Slovensko prevalcuju prave tak isto ako ostatne krajiny a kydy nasich tlchubov ich nezastavia prave tak, ako kydy tlchubov spoza hranice.
@vroni nekupujú pôdu na investíciu, ale nehnuteľnosti, do ktorých sa reálne sťahujú. Zdroj neviem doložiť, ale dotyčná príbuzná, ktorá v Nemecku žije a ktorá mi o tom hovorila, je staršia pani, ktorá určite nesleduje konšpiračné weby a do Nemecka šla preto, lebo verila, že sa tam bude mať lepšie. Nemá. Žije tam dlhšie, než žila na Slovensku, prežila tam takmer celý život, preto verím, že vie porovnať, aké to bolo a aké to je. Na Slovensku je tiež nárast predaja cudzincom. Aj osobne poznám ľudí, ktorí sem prišli žiť zo západu a sú spokojní. Majú na našu krajinu a na situáciu v ich krajine proste iný pohľad ako snaživci z východu, ktorí sa chcú uchytiť na západe. Obe strany sú ochotné kadečo prehliadnuť v závislosti na tom, ako majú nastavené priority.
@alaguema, mne je to jasne. Chcela som tym povedat, ze kym si v Nemecku mozu kupit maximalne byt v panelaku (napriklad), tak v Madarsku ta suma staci na prijemny dom s pozemkom a z 1000€ dochodku v Nemecku natenko piskas a v Madarsku si king...
Ked to urobi 100 alebo 1000 Nemcov, nestane sa nic. Ked tak ucini 100000 nemeckych dochodcov, stupnu ceny v Madarsku (takmer) na uroven nemeckych a miestni im daju vyzrat, ze im “rozkradli“ krajinu. To je riziko z druhej strany (Rakusania uz su v tejto faze, viem, o com hovorim)
@vroni ale tieto pomery západ - východ, boli ešte výhodnejšie pre západniarov (ceny nehnuteľností určite), aj pred x rokmi, po vstupe Česka a Slovenska do únie a predsa ten boom sťahovania nikdy nebol taký, ako dnes. Toto je reálne následok poklesu životnej úrovne a pocitu bezpečnosti v západnej Európe. Nie je to iba nižšími cenami nehnuteľnosti a služieb na východe. Tie boli podstatne nižšie v minulosti a evidentne to nebolo dostatočnou motiváciou na takú migráciu.
@vroni robia to ľudia, ktorí sa tak nefixujú na rodnú krajinu, 100000 nemcov to tak skoro neurobí, najskôr to neurobia vôbec, lebo sú rovnako nevedomí a paralyzovaní, ako mnoho ľudí tu, alebo ako židia pred holokaustom, ktorí do poslednej chvíle neverili, že by to mohlo byť až také zlé. Ľudia sú proste takí. Ale ceny naozaj nie sú pádnym argumentom. Neviem o nikom, kto by sa presťahoval na Ukrajinu, alebo do Albánska len preto, že je tam lacnejšie.
Ak by si detailne sledovala politický vývoj v Európe, nikdy by si sa nesťahovala do Rakúska. Pracovať v Rakúsku však výdatne posilni rodinný rozpočet.
Ak v nejakej krajine vypukne vážna kríza, v prvom rade domáci útočia na cudzincov. Maximálne do dvoch rokov sa EU rozpadne. Euro prestane existovať. Lavína migrantov z Afriky a Ázie neprestáva, kriminalita extrémne rastie. Viedeň si už podelili zločinecké gangy zložené z prisťahovalcov. Padne železná opona...
Televízia a rozhlas klamú, aby udržali kľud u obyvateľstva. Nepozeraj správy v TV. Pravdu nájdeš na internete.