Ahojte, oplatí sa mi podávať TO ak sa už vec raz riešila a nemalo to nijaký výsledok? Ide o to, že ma cez internet obťažuje cudzí chlap už viac ako rok, mením si úcty, blokujem ho ale stále si nájde spôsob ako ma kontaktovať. Posiela mi nahé fotky, uráža ma, volá mi prostredníctvom videohovorov, má postahovane moje fotky tvare na ktoré si pravidelne honí a to mi posiela... Už neviem ako sa brániť ( zrušiť si všetky účty nie je riešenie). Neriešil niekto niečo podobné?
@sunny8 predtým sa to vyšetrovalo, bol predvolany aj majiteľ bytu v ktorom dotyčný býva aby ozrejmil či je zariadenie na pozadí fotiek z toho bytu, on bol niekoľko krát predvolaný, vyzeralo to, že sa to vyrieši a nakoniec mi prišiel policajt oznámiť, že mu nič nemôžu 😌 ale predtým nerobil tie blbosti s mojimi fotkami, ani mi nepísal, že má znásilni a pod.
Vies ako sa vola alebo nieco? Ja by som to asi zverejnila. Isto by sa to potom medializovalo. Na to ale treba mat zaludok.
Nemas takeho vacsieho kamosa, co by mu dohovoril?
ak pritvrdil a vyhraza sa ti tak ano chod na policiu a ries to-ale musis mat na to dokaz.. nahravky prefotene spravy etc
riešiť s právnikom?
Skôr by som to riesila súdne aby mi súd prikazal zdržať sa takého konania
Tiež by som to riešila súdne. Požiadať o zdržanie sa takého konania plus by som pre istotu žiadala zákaz priblíženia sa
@queen_mary jasné, vie sa kto to je len on tvrdí, že niekto zneužíva jeho osobné údaje a fotky 🤷♀️
@syslik81 správy a všetko mám, to ukladám. Akurát on napíše "ok keď je lepšie znásilnenie ako to, že mi odpovieš ako chceš" nenapíše priamo, že má znásilni alebo niečo.
@jvasenka to je možné? To som vôbec netušila, idem googliť ako čo. Ďakujem za radu.
vie ten clovek kde byvas? pracujes? ak nie zablokovat si ho a ignorovat ho.
@missdiva neviem akými informáciám ešte disponuje ale keď sa vie dopátrať k telefónnemu číslu, ktoré nemám nikde zverejnené tak bydlisko si zistí tiež. Blokovanie a ignorovanie nie je riešenie. To robím už dlho a k ničomu to nevedie.
Ak by "niekto zneužil jeho osobne údaje", došla by Ti úplne obyčajná fotka niekde z mesta, kde by ani nevedel, že ho niekto fotí. Ale ak Ti príde mailom cez celý monitor jeho chlpaty nechutný "vercajch", nejde o žiadne zneužitie jeho osobných údajov. Veď ako by sa mu cudzí človek dostal do treniek. To je ako presvedčiť tigra, aby sa stal vegetariánom 🙉
1. Trestné oznámenie
2. "Náhodné" zastavenie a pokecanie si s hrubokrkými kamošmi
to istia
Zrus si vsetky ucty. S kamaratmi vies kominikovat aj ces sms a whats up, signal. Alebo si nastav ucty na IG FB tak ze ta nikto nenajde. Zmazat digitalnu identitu.
A urcite podat TO. Najma ked sa vyhraza znasilnenim. Boze hrozne.
Este ma napadlo kontaktovat Kristinu Kevesovu
@krisbar prosím vieš mi poradiť ako to nastaviť? Ig som zrušila na totalku, FB tiež, nechala som aktívny len azet mail, a messenger kde som ale dala cudzie mená aj tak ma zas našiel, na týchto aplikáciách neviem nastaviť aby ma nemohlo kontaktovať iný ľudia ako priatelia. Navyše stále nechápem ako to dokáže nájsť keďže som si dala meno "Jožko traktorista". Rovnako Gmail, ten som síce nemenila keďže ho používam ako hlavný mail ale neviem tam zablokovať jeho úcty.
@macik34 presne som to chcela napísať.. Aby si skúsila kontaktovať kristinu. Je to super ženská ktorá sa zaujíma a chodí za takýmto už dlho... Pomohla by si myslím... Po uverejnení v TV si myslím ze by dal pokoj. Držím palce aby všetko dobre dopadlo
Neviem takto z hlavy, ale treba sa vrtat v nastaveniach. Inak ak ta najde uz aj pod takymito menami, musi byt riadne skuseny, alebo ta hlada podla IP, alebo niecoho.. nechce sa mi zdat, ze by len tak vypatral taku adresu. Alebo mas na nu naviazane aj socialne siete.
Polícia to nebude nijak riešiť (osobne skúsenosti)