Oplatí s podľa Vás kúpa Macbooku Air? Aktuálne študujem a aj na online vyučovanie potrebujem nejaký kvalitnejší notebook, avšak chcela by som, aby vydržal dlhšie. Na Macbook počujem len samé chvály, avšak tá cena je ozaj vysoká a nie som si istá či sa to oplatí.
Tí, ktorí používate Macbook, ste s ním spokojný a oplatí sa za tú cenu? Prípadne poradili by se nejakú inú alternatívu?
Urcite sa oplati, priatel ho ma a je spokojný. Len si budes mozno zo začiatku ťažšie zvykať na operačný systém ale myslim že budes spokojná. Ide ako nový, vobec neseka a je naozaj spoľahlivý. Ja som si kupovala Acer rok po tom ako kúpil on mac a teda ten moj už ide ako keby bol 10 rocny. Nedajú sa porovnať
Kedysi som bol uzivatelom windows, ale stale ma trapili znizeny vykon ci virusy po mozno 1-2 rokoch uzivania.
Od kupy Macbooku ma odradzala cena pretoze sa mi to zdalo ako vela penazi za "brand", ale po 5,5 roku uzivaniu mozem prehlasit, ze by som sa uz k windowsu nevratil.
Urobil som si upgrade SSD disku a RAM a jedina chyba ktora sa mi prihodila bola tento rok v maji ked som mal dojem, ze mi zhorel disk, ale chybny bol SATA kabel ktory som si tiez vymenil sam.
Podla mna sa oplati, ale v sucasnosti ma novych macbookoch odradza coraz menej portov za ucelom predaju prislusenstva.
Moj slape naozaj super a bateria aj po rokoch drzi ovela lepsie nez akakolvek bateria v beznych laptopoch.
Hoci to neni pocitac na hry, ani gaming nerobil velky problem cize pre mna splnil vsetky poziadavky ktore som mal. Kupu noveho nemam v plane kym sucasny slape cize dufam, ze aspon dalsich 5 rokov bez vacsich problemov.
Mala som MacBook air, ale vrátila som sa k "bežným" laptopom. Tiež po istom čase išiel pomalšie, takže som rozdiel videla iba v cene
@juli116 s macbookom skúsenosti nemám, ale ja som do školy používala HP Ellitebook G2 a bola som max spokojna. Tiež som mala online vyučovanie, plus robila som na ňom XY veci a nikdy mi ani nesekol. Je síce drahší, ale teraz pozerám, že kúpiš na nete aj repasovaný v rozmedzí od 350-450 eur
No, tu ma každý asi svoj nazor... Macbook neviem, ale kupili sme na firmu riadny pc iMac. A používal sa chvilu, odvtedy bol zakrytý na stole chvilu a potom ho dakto odpratal. Ja mam 13 (?) rokov vaio a šľape ako nic stale, myslim ze vzhľadom na vek dobre, na bezne veci nevidim nejaké spomalenie, uz by som na nom nejakú "hru" novú nerozchodila, kvoli grafike, ale okrem kupi baterky 1x a novšieho windowsu som do neho nedala nic. Detto hpcko máme este starsie a funguje (jasne parametre uz nestačia). Myslim, ze ide o celkovy vyber nb - parametre vzdy porovnávam... Mna apple inak ako vonkajsim dizajnom bohuzial neoslovil. Aj obycajny kedysi 400eur notebook sos kúpený, mi sluzil 6 rokov kym ho dcera neodpalila 😂 a toshiba za 1000eur mi odišla za tyzden (našťastie vymenili).. Ide teda aj o šťastie...
Ja som si na macu robila u kamošky prezentaciu skoro ma porazilo vobec som na tom nevedela robiť. Sama mi aj ona povedala že keby ho nedostane ani ho nechce že je to sprostosť.
Cenu je v porovnaní s lacnými laptopmi rozhodne cítiť na kvalite. Oplatí sa, ak na to máš a peniaze ti nebudú chýbať inde. Neviem, čo študuješ, ale 95%+ študentom v pohode postačí aj niečo lacnejšie.
Inak kvalitné laptopy nájdeš aj u iných výrobcov, ale tam je tá cena tiež ďaleko vyššia. Jediné, čo som nenašla nikde inde než u macu je naozaj dobrý touchpad.
Mam Uz druhy Macbook v poradi. Prvy som kupila z druhej ruky a mne vydrzal dalsich 10rokov, teraz mam macbook pro a uz ho mam 3-4 roky ja by som iny notebook nechcela.
My mame aj Mac aj klasicky notas Acer...manzel ma Mac uz niekolko rokov a je super, urcite sa vyplati 👍 ja mam moj Acer zrepasovany a slape tiez dobre, ale ten Mac je lepsi skratka
Ja svoj zboznujem, mam iba obycajny macbook air ten mensi ale je super. Velmi lahky, prenosny, dobra baterka, je to zo zaciatku nezvyk na novy system (nie je to windows) ale je to velmi user friendly. Je drahy a ano za tie peniaze kupis mozno lepsie vybaveny laptop ale pri macbooku nemusis preinstalovavat operacny system kazdu chvilu pretoze seka a je pomaly plus je velmi kvalitne vyrobeny ziadne lacne plasty (aspon podla mna), takze za mna ano. Nevyhoda je ze nema vstupy na HDMI, USB atd. treba si kupit taky dongle na to. To je vsetko inak je super.
Som na macbookoch uz 15 rokov a neviem si predstavit, ze by som sa vratila k windows. Je tu vsetko tak jednoduche, iOS robi vsetko za teba - staci kliknut update 😀 Moj posledny notas som nevypla 4 roky a nespravila som ani update systemu a vsetko fici ako hodinky 😅 2x sa mi stalo ze som mala vadu - 1x kolienko a 2x display. Autorizovany servis apple mi spravil vymenu bez poplatku, pretoze to boli oficialne vyrobne vady. Vobec nevadilo, ze notas mal 4 roky. Za mna super vec. Ale zalezi ktory model trafis. Ja mam najlacnejsie a nemam takmer ziadne problemy. Muz ma velke pro za 3000 eur a nema tak dobre tie notasy ako ja. Nonstop problemy.
Ja som Applova, ale davam prednost notebookom inych znaciek. Je to predrazene a platis iba ze je to Apple, inak v tom nevidim ziadny rozdiel. Za tu cenu mas vykonnejsi notas.
Mam moj Air uz 8my rok a slape ako novy. Urcite ano, rodicia su uz na 3tich,nie lacnych novych notebookoch, Windows a uplne naprd.. Takze za mna ta cena vysoka, ale urcite 100%
k notebooku sa neviem vyjadriť, ale ak si na VŠ tak pošli vyučujúcemu prezentáciu kompatibilnú s windows programami lebo ti dá FX 😂
novy Air s M1 procesorom je super, rychly, nehreje sa, baterka ti vydrzi dlho a ani nie je drahy ... system mas stale aktualny a zadarmo
@zuzanka.zuzu A v com je problem? Mac vie ulozit Keynote prezentaciu vo formate PowerPoint. Naopak nie.
Rozhodne. Muž má nový air s M1 procesorom a zamiloval sa hneď prvých 5 minút. Ja mám “custom made” MacBook Pro 11 rokov a funguje ako švajčiarske hodinky. Ak na to máš financie a používaš aj iné produkty od nich, tak ber Apple alebo nič. My mame od nich všetko a je to jedna báseň.
@ivka225 mne osobne je to uplne jedno, ale ked mi student poslal pracu co mi nesla otvorit a nereagoval na mail (vsak co, ja som poslal a ty si s tym rob co chces) tak som sa zariadila 😂 potom na mail odpisoval opakovane do 10 min (pipal mu v hodinkach, rovnako tak aj tie predosle co ignoroval)... tak ja len ze aj toto zivot prinasa 😉
@zuzanka.zuzu tak áno, pokiaľ bolo v zadaní úlohy aj určené, v akom formáte má byť výstup, tak študent evidentne porušil podmienky.
@ivka225 😂 áno, to určite... šibe ti? 😂
@zuzanka.zuzu Ak teda taka poziadavka nebola, z coho vychadza tvoje presvedcenie, ze vsetci pouzivaju Windows kompatibilne formaty?
@ivka225 ty prosím ťa čo riešiš? 😂 napísala som študentovi, aby poslal iný formát. ignoroval ma, tak som dala FX. kurníkšopa jak rýchle dokázal potom odpisovať na mail, pomaly skôr než som ho odoslala, už to išlo 😂 tak aké moje presvedčenie?
Podľa mňa sa oplatí.