Oplatí sa kúpiť kašmírový sveter?

4. dec 2020

Caute rozmyslam kupit frajerke 22 rocnej takyto sveter celkom si ide taku modu a chcel som uz daco kvalitnejsie. Bude to dobra kupa, ma to taku cenu? Dik https://www.zara.com/sk/sk/kašmírový-sveter-s-v...

janulka1802
4. dec 2020

Aká náhoda, práve tento som dnes pozerala aj ja. Kašmírový sveter sa jednoznačne oplatí kúpiť kvoli materiálu. V zime je hrejivý, nie ako umelé svetre. Ja si veľmi potrpím na materiál. Celkom fajn svetre má aj značka gant a vlnené aj massimo dutti. Možno Ti niečo padne do oka.

janulka1802
4. dec 2020

Zara je jednoznačne kvalitou nižšie ako tie ďalšie značky, čo som Ti napísala. To skor odporúčam to massimo, lebo gant je ešte drahši.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. dec 2020

@janulka1802 dakujem zeny take info som potreboval, fialova asi nic nepokazi ci? Co poviete na tento zlozenie aj akysi lyocel ale vyzera dobre https://www.massimodutti.com/sk/dámske/kolekcia...

mirage
4. dec 2020

Kasmir je kvalita.
Milujem Boden, ale iba vo vypredajoch 🙂

https://www.boden.co.uk/en-gb/womens-cashmere-shop

autor
4. dec 2020

Aj tento sa mi pozdava ale nie je skor pre staru devu? https://www.gant.sk/sveter-gant-o3-love-aran-kn...

caroline_
4. dec 2020

ja mam 23 rokov, ten co si daval ako prvy zo zary je krasny, a tento nie je uplne zly ale pride mi taky trochu pre starsie rocniky

jess1511
4. dec 2020

Mne sa zase najviac páči ten z Gantu, plus kvalita niekde úplne inde ako Zara 🙂 a za super cenu.

hradnapani
4. dec 2020

zlozenie je super. Otazne je, ci vynosi takuto napadnu farbu a nebude jej vadit ten vysoky golier (co je ten link na fuksiovy rolak z massima). Nikdy nic nepokazis neutralnou farbou (rozne odtiene sedej, biela atd) alebo farbou, ktoru rada nosi. A massimo ma aj stopercentny kasmir s veckovym alebo oblym vystrihom, ale teda cenovo minimalne raz tolko. Ale ved tym si musis poznat priatelku a vies co ma farebne/ strihovo rada. Ale sympaticke, ze sa zamyslas nad kasmirom 🙂

autor
4. dec 2020

@hradnapani nosi aj červene rolaky praveze no, inak nohavice nosi 38cky a hovori ze vacsinou si kupuje Mko tak mam zvolit M?

janeninka
4. dec 2020

Mne sa paci ten z gantu v bielej. Cervena mi pride prilis vyrazna.. aj ten zo zary je pekny ale zara no.... mna by napr taky sveter urcite potesil. Nebavia ma sice procedury okolo - pranie, susenie nalezato a pod.ale ked ich nie je vela da sa to 😊

fem
4. dec 2020

kasmir ma jeden zdroj, tie znacky su z jedeho koncernu, urcite kasmir

ninusa221
4. dec 2020

Urcite jej kup neutrálnu farmu biely cierny alebo Béžový to skor zladí 🙂

marsmykkok
5. dec 2020

@ninusa221 prečo? mne sa páči v tejto farbe. A predpokladám, že nenosí v zime ružové topánky ani tyrkysové nohavice, v zime sa nosia celkovo skôr šedá, čierna, sivá, hnedá, tak takýto sveter práve pekne vynikne. Ja by som išla do tej farby, v tých neutrálnych by bola celá neutrálna a to pekné nie je. Mňa by sveter takej farby potešil a mala by som ho aj s čím nosiť.

marsmykkok
5. dec 2020

Za mňa ten prvý zo zary. Čistý kasmir a zaujímavá farba aj strih pekný.. Ten z gantu je vlna a tá nie je taká príjemná na telo . Plus taký vzor a strih nájdeš plno v každom obchode, nosí to skoro každá, aj ja mám a páči sa mi, ale priateľke sa asi také svetre nepáčia ak taký nemá. A ten s lyocelom strašný mix materiálov a lyocell celkovo nič moc to je taká pancuchovina a bavlna na prvom mieste, čo tiež pri svetoch nič moc. Bude to skôr také trickove ako svetový materiál

ninusa221
5. dec 2020

@marsmykkok ja ako 20 ročna vam poviem na rovinu- ten sveter je otras taky presne istí som mala s takka za par šupov a tu farbu som nikdy nenosila a proste teraz idu skor neutrál farby a tym skor nic nepokazí mne osobne keby kupime frajer sveter za 100€ tak ma s prepáčením jebne. Skor by som uvítala poukážku a mozem si vybrat čo chcem. Moj nazor.

denka259
5. dec 2020

Uistí sa ešte, či by priateľka nosila rolak, lebo dva z tých linkov, čo som tu videla boli rolakoidne. Nie každý ich ma rad!!

amelia000
5. dec 2020

No tak ten zo zary vyzera otrasne a farba ie hnusna....

janulka1802
5. dec 2020

@marsmykkok vlna je ten najlepší materiál a aj rovno na telo. Neviem, aké svetre máš Ty, ale tie čo mám ja sú maximálne príjemné na telo, jemné a teplučké.

janulka1802
5. dec 2020

Ten gant, čo si pridal je klasika a taký sveter nikdy nevyjde z módy. Ja červenú milujem. Ten z massima bude taký tenší jemný úplet. Ja by som volila ten červený. Ak by si sa náhodou netrafil do vkusu, nie je problém vrátiť. Skús sa jej nejako nenápadne spýtať a pojdeš na istotu.

pragmaticka
5. dec 2020

Ten z gantu vyzera hrozne,jak pre tetu.u mna by skoncil v skrini a na seba by som ho veru nedala ani raz.ten zo zary je krasny,stylovy,perfektma farba,super na kombikovanie..

11lienka11
5. dec 2020

Ten zo zary sa mi páči najviac, je krásny, štýlový. Ten gant mi príde že je taká klasika strikovany hrubý sveter na zimu, nie je škaredý ale ani by ma nijako nezaujal.

stanzi
5. dec 2020

Kasmir urcite ano, len sa o taky sveter treba potom nalezite starat 🙂 Davat pozor ako a s akym praskom to prat, susit nalezato atd

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janeninka
5. dec 2020

Inaak poukazka sice znie nudne ale ak by bola do speci obchodu s takymito vyrobkami tak je to ine. Je jasne co jej chces darovat len by si uz ona vybrala konkretne.

derdia
5. dec 2020

No akože za mňa, keby ne kúpi frajer/manžel sveter za 100 tak ma trqfi😂😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Bože môj...a keď si už potrpí na značke priateľka tak jej kúp radšej niečo gant, alebo inú značku a to ju určite viac poteší ako neznackovy sveter zo zary.
Aspoň za mňa, a po ďalšie nemusí sa jej páčiť.. Nemusí sa jej dobre nosiť a 100 eur v ťahu.

sono2
5. dec 2020

https://www.peterhahn.at/i-love-cashmere
Určite oplatí. Je to absolútne luxusny materiál.
Za mňa teda jedine bežvú faru a vystrih.Ja neznášam takéto modely ako si sem dal

sono2
5. dec 2020

Tento je podľa mňa perfektný

ninusa221
5. dec 2020

@sono2 otras 😆😆😆😆😆🥲

zrn
5. dec 2020

Tak hlavne nie je kašmír ako kašmír. A Zaru by som odhadovala byť na tej šuviksáckej strane, už len podľa tej nekvality, čo v posledných rokoch produkujú. Ak kupovať kašmír, tak od nejakej zavedenej kvalitovo spoľahlivej značky, a nie riskovať, že za rok bude z toho svetra vypelichaná onuca. Tento článok odporúčam na rozšírenie obzorov: https://www.modnipeklo.cz/clanky/kasmir-ve-spar...