Chcem kupit na Vianoce fritezu? Tie co mate vyuzivate ich? Oplati sa kupit?? 😉
fritezu mame a este som ju nikdy nepouzila,ani nemam v plane 😀 dostali sme ako svadobny dar,podla mna zbytocnost
@danicakollarikova radšej by som kúpila fajný parný hrniec 🙂 . S fritézou nemám skúsenosť, lebo nevysmážame takmer vôbec 😉
@danicakollarikova fritéza sa oplatí pre velkú rodinu inak sú aj menšie fritézy v ktorých sa dá aj varit na tvojom mieste by som zvolila takú 😉 ako napríklad táto http://www.najnakup.sk/Porovnaj_fritezy_TEFAL-F...
a my mame a chvalim si ju..nepouzivame ju kazdy den, ale je to super..vedia s nou aj deti narabat..
@danicakollarikova aj my mame fritezu a som spokojna, dnes som na obed robila fasirky a zemiakovu kasu a cele to bolo hotove za 30 minut, kedze fasirky som hodila do fritezy. Mam taku na 2l oleja, co nie je ani vela a robim v nej hranolky, vyprazanu rybu na vianoce, fasirky, vyprazany karfiol a inu zeleninu a podobne. Paci sa mi na tom to, ze neuspinim kopec riadu, po pouziti ju len necham vychladnut a odlozim spat na policku.
ja osobne pouzivam, som spokojna. Hlavne si vyber taku, co sa da rozobrat a umyt v umyvacke (pripadne rucne). Do klasickych nerozoberatelnych by som urcite nesla. Je to riadny bordel potom to umyvat.
Aha dakujem Vam za rady nas je v dome vela tak mi to hlavne ulahci pracu
@marianka79
@traktor
@kvojtanikova
@viera27 A este sa chcem opytat ci do nej davate olej len fritol ci tam moze ist hocijaky?? A na tom oleji potom mozem vyprazit aj viacej jedal ze?
u nas sa stala zbytocnou kedze už ,,vypražam,,všetko v rure na kvapke oleja od masa,ryb az po zeleninu a zemiakove hranolky
olej tam moze ist akykolvek a mozes vyprazat hocico
@danicakollarikova vyprazam hocico /mäso, zeleninu, sladke, hranolky/, na rôznom oleji..a olej menim podla potreby
@danicakollarikova samozrejme, aj viacej jedal jedneho typu (napriklad hranolky niekolokrat) pokial olej nebude prepaleny. To zistis. A olej tam lejem akykolvek, v tomto nie som moc "predpisova". Na druhu stranu ju ja osobne zas az tak vela nepouzivam, nevysmazame casto. Ale ked uz, tak len vo friteze. Ja napriklad mam tuto
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_fritezy_TEFAL-F...
a zvazovala som aj tuto, kvoli moznosti odlozenia a filtrovania oleja v samostatnej nadobe a samozrejme tiez sa da rozlozit a vyumyvat
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_fritezy_TEFAL-F...
ja mam tuto http://fritovacie-hrnce.heureka.sk/moulinex-akg... len v bielej farbe, kupovala som v Nay elektro za body..a mame ju uz taaaaaaaaaaaaaakto dlho a furt sluzi 🙂
doporučujem fritézu Actifrii, kde ide jedna lyžica oleja...
aj ja mam ACTIFRII,dostala som od nasich lebo som ju straaaaaaasne chcela,mam ju uz asi 1,5 roka je super,robim v nej hranolky aj zemiaky aj americke,zmesti sa do nej sice asi iba 1kg zemiakov ale ked to nieje akoze same ale aj s prilohou tak sa z jednej davky najeme 3-4.v panvici my vzdy frkal olej a friteza zozere hektolitre oleja s timto miniem max.2 flase za rok-parada a to mame hranolky strasne radi.ja ju odporucam,su k nej aj recepty a rady na pouzivanie.
ja mam fritezu uz dlhe roky od tefalu zalozenu v skrini 😀 a prave minule som rozmyslala,ze by som ju uz mohla zacat konecne vyuzivat,tak sa tesim,ze som nasla tuto temu.poradte mi ako sa napriklad vyprazaju rezne ci po jednom alebo mozem dat viac kusov alebo taky karfiol?
Ja som dostala až 2 fritézy na svadbu.jeden na 2 litre oleja,jeden na 2,5.Používala som tú menšiu.Momentálne nepoužívam ani jednu.Zvykla som tam vyprážať hranolky,syr,fašírky,rezne,ryby,karfiol,no nejak som s tým prestala. Sú to staršie typy,ide tam veľa oleja,novšie su už lepšie,nepotrebujete tam toľko oleja.Iste su aj zdravšie.
@ewana73 zeleninu (karfiol, kalerab..) mozes dat viac kusov, aj maso (kurc,ryby). Obycajne rezne tam nerobim, lebo som zistila ze su potom dost suche (mozno som ich velmi vyklepala, aj to moze byt chyba). Ked maso, tak radsej take hrubsie kusky (nugetky, vyprazane kurca-stehna a tak).
no nezlacnela asi len o dakych 5e,mne ju kupili za 140 vtedy nebola nikde ziadna akcia.oplati sa ti pockat na vianocne akcie.
ja sice nepouzivam konkretne fritezu ale multifuncny hrniec, ale v podstate to pouzivame skor na to vyprazanie. a podla mna sa to oplati kupit, ked si prestavim ze som predtym rezne karfiol vyprazala na panvici vsade to prskalo, no hruza , a teraz to tam vlozim a a mam pokoj,
Ja používam fritézu často, vyprážam v nej karfiol, kuracie nugetky, hranolky, syr a aj mrazené zemiakové placky. Je to lepšie ako na panvici, pri ktorej by som si odstála celé hodiny a mala by som zafrkanú celú kuchyňu od oleja. Rezne v nej nevyprážam, lebo ako tu už bolo spomýnané sú po vypražení suché.
Takže jedlá vypražené vo fritéze nenapijú toľko oleja, ako keby si ich vypražila na panvici. Teplotným šokom sa povrch uzavrie a olej sa do jedla nedostane. Keď sa raz moja fritéza poberie na odpočinok
určite si kúpim ďaľšiu.
no v restauraciach je to pravdaze nieco ine, ale doma si cistotu udrzujem sama 🙂 mam doma multifunkcny hrniec od oravy, vravim ma vela moznosti ci uz to vyprazanie, grilovanie, varenie na pare. ale vyuzivam hlavne to vyprazanie. ma to uplne inu chut.
mam doma uz dlho frutezu ale robim v nej len hranolky kedze je taka malinka, tiez by so m brala nieco co bude mat viacej vymozenosti,
Fritézu používam príležistoste, ale myslím si, že sa ju oplatí kúpiť. Jedlo je pekne spravené zo všetkcýh strán. Nevýhodou je akurát to, že sa v nej olej rozohrieva dlhšie ako na panvici . Veľký výber fritéz som našla napr. tu https://elektro.nakupnyporadca.eu/fritovacie-hrnce
uplna zbytocnost, okrem toho smazene jedla su nezdrave