Oplatí sa ísť raz do solária?

3. aug 2021

Chcem sa spýtať, oplatí sa ísť do solária 1x? Ideme na dovolenku, už som sa opalovala a som trošičku s nádychom. By som chcela trochu väčší základ pre slnko. Či ten 1x nemá zmysel?

lenuska9999
3. aug 2021

Ja som počula vraj sa solárium so slnkom kombinovať nemá. No neviem ci to je naozaj pravda.. inak podla mňa ti tam raz nepomôže ísť. Ja keď som chodila do solarla tak možno až po 4 alebo 5 raze bolo vidno , že som opálená..

simca06022011
3. aug 2021

nie nepomoze

pavla013
3. aug 2021

Nepomôže, pred dovolenkou by som šla aspoň 4-5x aby si mala zaklad trochu

nairia
3. aug 2021

zbytocne vyplieskane jedno sedenie, to ta nespasi 🙂 ak mas nadych z predosleho opalovania, tak je to dobry zaklad a staci... morske slnko je intenzivnejsie, neriskovala by som zbytocne podrazdenie pokozky.
este poradim, ze ak si budes chciet po navrate udrzat opalenie solarkom, daj si aspon mesiac pauzu...

ejmylia
3. aug 2021

Toto si mala riešiť predtým, na jar a tak, ja tak chodím párkrát pred letom aby to malo nejaký ten zmysel 🙂

autor
3. aug 2021

Ďakujem za odpovede, kašlem teda na to

sono2
3. aug 2021

Osobne som toto praktizovala pred dovolenkou vo februári, a potom som šla jeden rok bez a bol to rozdiel. Trebalo mi o moc viac času, aby si koža zvykla. V lete by som to určite nerobila, neni to potrebné. Veď sme v strede leta získaš opálenie raz dva.
Na dovolenke daj pár dni vyšší faktor od takej 16 tej ti už netreba nič. Ďalší deň opäť tak ďalší tiež tak. Trebalo by sa viac opísať. Aký si typ, kam idete atď.
Kľudne ti stačí 15 faktor na telo nohy 6 ale krémovať pravidelne. Čo hodinu

kiwi3
3. aug 2021

NIKDY ale naozaj NIKDY nechod do solaria! nic horsie pre svoju kozu spravit nemozes. nehovoriac o tom, ze opalenie je len obranna reakcia koze na slnko. alebo v tomto pripade na umele uv ziarenie, ktore je extremne skodlive. akurat tak dobry nabeh na rakovinu koze.

konikvrany
31. máj 2024

@kiwi3 jo a ti ludia co nechodia do solarka a ani na slnko a dostali melanom? Vobec by clovek nemohol ani na slnko. Dnes su solarka prisne regulovane EU normami a trubice tiez. Nedovolia tu predavat trubice ktore nesplnaju prisne normy.