Baby,
chcem sa opytat,oplati sa este nakup v Polsku a Madarsku?nemyslim maso a potraviny,to sa po tych skandaloch trocha bojim,ale trebars take oblecko,drogerka,atd...prip.napiste kde je to naj miesto na naj nakupy...dakujem,snad to pomoze aj inym mamickam 😉
Chodime do Noweho Sacza do nakupnych centier, oblecenie vyjde rovnako a ko u nas, oplati sa detske, lebo je tam ovela vacsi pocet detskych obchodov, lepsi vyber hraciek. Inak sa oplati niektora drogeria, lebo maju na jej vacsinu nizsiu DPH ako u nas. My ale v Polsku nakupujeme to, co u nas nezozeniem - urcite maju vynikajuce ryby, velmi siroky vyber, kvas na zurek, platky ruzi v cukre... 🙂
no podla mna neoplati, prepocitaj si cenu benzinu, tam a spat, stravu, ktoru sice zjes aj doma ale ked si ides na nakupy tak si predsa nebudes trepat konzervy so sebou, cize nejaka restika, + neviem co vsetko chces kupit ale aj keby to bolo o nieco lacnejsie tak pri cene benzinu a pod sa to podla mna neoplati ak to ma vyjst lacnejsie ako u nas.
Aj ja si myslim, ze ist napr. len do Polska kvoli nakupom sa naozaj neoplati... Ked, tak spojit to s vyletom, je tam teda kopa krasnych veci, co sa da pozerat aj hned za nasimi hranicami.
@terezka1947 Ja som V Novom Targu(v obchode aj na trhovisku)kupila vybavicku pre babetka-dvojicky.Kedže som kupovala dvojmo,oproti nakupu na Slovensku som dost usetrila a navyse dala sa na trhu cena zjednat, ked som brala dvojmo. Prvý rok som okrem plienok,kozmetiky nepotrebovala kupit jedine oblecenie na SK. Bolo to však takmer pred 3 rokmi,tak neviem či sa tam este stale oplati aj v sučasnosti
@terezka1947 V Madarsku sa oplati kupovat um nutrilon, ich nazov milumil. 🙂
urcite Nutrilon a plienky .... Nutrilon vyjde krabica na 10-11e zavisi od kurzu, plienky rovnako ... 10-11e ... samoska benzin sa oplati, je to o 5-6 korun na litri 🙂))
@terezka1947 Ahoj. S Maďarskom nemám skúsenosti, ale každý rok chodievame do Poľska, buď do Jablonky alebo do Nového Targu. Sme veľmi spokojný. Najviac sa tam oplatí ísť na zeleninu, ovocie, kvety, okrasné dreviny, nábytok a svietidlá. Sú to veci ktoré tam kúpite aj o polovicu stále lacnejšie ako u nás. No a pred sviatkami sú tam lacnejšie vianočné stromčeky, ozdoby, alebo kahance na Všetkých svätých a podobne.
Na drogériu a oblečenie sa tam už ísť neoplatí, lebo ceny sú porovnateľné s našimi, ale zase máte väčší výber na jednom mieste. Jedine ma ešte napadlo, že mávajú krásne kožené topánky.
Najviac som si tam nakúpila vecí pre bábätko keď som bola tehotná. Od kočíka, cez postieľku až po plienky. A môžem potvrdiť že som teda naozaj ušetrila desiatky eur. 🙂