Dobrý deň chcem sa opýtať.. Mam v plane ísť na Ukrajinu na nákup, konkrétne svadobné vybavenie, oblečenie, obrúčky a pod... Oplatí sa tam ísť?
Ešte jedna vec veľa ľudí píše ze si nechá na hranici auto a ide taxíkom do uzhorodu. Prečo?
Prečo nejdete do uzhorodu autom? Zdá sa mi to lepšie.
Ďakujem za pomoc
@matulko9 Na ukrajinu sa chodí cez Veľké Slemence, a je to peší prechod, otvorený od rána od 8,00 tuším . Nečakáš tam hodiny ako cez Vyšné Nemecké.
A tam v Slemencoch ukrajinských sa vezme taxík a ak povieš taxíkarovi, čo chceš nájsť v Užhorode a dovezie ťa a odvezie ťa. Je to pohodlnejšie. Neviem či do 30e nestojí taxík tam a späť .
Ta hranica je ina ako do Shengenu 🙂 Ked ides s autom, smerom ta sa nejake take papiere vybavuju na hranici, aj ti pozru kufor a tak. Cestou spat vacsinou este dokladnejsie, to naozaj aj prehliadku auta a kufra robia na Ukrajinskej strane. Mozno to moze byt dovod. My sme sli pred rokom na dovcu aj do Uzhorodu na dva dni, Uzhorod je krasny z mojho pohladu, niektore veci su ako navrat do minulosti, ale ludia su velmi stylovo obleceni a vludni. Bolo tam par obchodikov, kde som videla krasne cipkove saty, ale ci zrovna svadobne neviem... len my sme skor po pamiatkach sli...mas nejake tipy od niekoho, kde kupovat?
Zo Zvolena na Ukrajinu? To by museli byt zlate tie saty.😅
@oli18 ocividne nevies ake su tam ceny..😉
No neviem, či sa ti to oplati, ked nad 150e sa už plati clo, mna na to upozornovali, ked sme tam išli na nakup, aby som nekupovala nieco, čo bude ocividne nad tuto sumu, aby som nemala problem na colnici.
@gwendolyn Ja som kupovala saty na ukraine a na colnici sa ma spytali ze kolko stali ja ze 200 a isli sme dalej ziadne clo 🙂 az nad 300 sa plati ale nemaju ti ako dokazat ze saty stali viac 🙂 kupovali sme v Uzhorode na trhoch tam ti ani blocek nedaju 🙂
@matulko9 tak ako spominala jedna ide sa cez Velke Slemence 🙂 Auto nechat na velkom parkovisku a ides napeso cez hranicu 🙂 Za hranicou ta zobere taxikar 🙂 ked chces napis mi do sukromnej spravy dam ti cislo na nasho overeneho taxikara 🙂 za 25€ ta odvezie/privezie a pocka 🙂 aj rozumie celkom po slovensky
@matulko9 my sme tam boli začiatkom mesiaca. Vo Veľkých Slemencoch máš parkovisko, zaplatíš 2€ a ideš kúsok peši na hranicu.. a prečo tam ľudia chodia taxíkom? Lebo keď pôjdeš svojim autom a budeš sa vraciat a ukrajinec povie, že tam musíš nechať auto tak ho tam musíš proste nechať a viac ho nevidíš. Myslím, že ten risk ti za to nestojí. A boli sme aj v Užhorode, ale vtedy pršalo a všade bolo mokro a blato no des, takže sme toho veľa nenakupili. Chystáme sa jak bude teplejšie... Ale budúca švagriná tam bola presne riešiť šaty a vraveli jej, že komplet so všetkým myslím tým aj úpravu by ju to malo vyjsť okolo 350€. Obrúčky sme tam nepozerali, s tým ti neporadim.
Aby ti k tým šatám potajme nepribalili aj koronavírus.....min. mesiac by som vyčkala ako sa bude situácia vyvíjať.