Ahojte, chcela by som poradit ohladom robotickeho vysavaca. Nemate niekto skusenosti ? oplati sa investovat alebo je to zbytocne ? dakujem za rady 🙂 🙂
ja osobne ho ešte nemám, ale keby na to mám, určite si kúpim. Švagriná ho má a mne sa to naozaj moc páči. Zatiaľ používam len obyč, vysávač a mám elektrickú metlu (tiež super kamoška, asi najlepšia aj s umývačkou) ale hneď ako budem môcť obyč. vysávač vyradiť (čo je asi tak za 2 roky, kým sa naučí mladšia dcérka smrkať, aby som ho mohla dať do pivnice) kúpime robotický. No a za tú dobu verím, že aj riadne klesnú na cene a možno budú aj lepšie...
Aj my mame iroombu a je uplne super. Len na jedenkrat nezvladne povysavat cely byt, musi sa nabit. Ale to nam vobec nevadi 🙂
@lalai áno oplatí sa a velmi, ale kúp len irobot roombu, ja som len pol roka čítala recenzie a diskusie a k vianociam mi muž kúpil robota, mám ho síce len dva mesiace ale by som ho nevymenila ani za nič, je to moj velký pomocník, púštam ho ked odchádzam z domu a ked prídem je vyluxované 🙂 🙂
@mimonenka1 nemám ani umývačku riadu ani robotický vysávaš - ako len môžem takto žiť? 😀
isto pomôže, hlavne umývačka, ale žeby to bola nevyhnutnosť, tak to nie...
@lalai my ho mame uz nejaky ten rok a som si nim spokojna, teda vyuzivala som ho ked sme chodili s manzelom do prace a teraz ked som doma s malym tak oddychuje a nevyuzivam ho (kvoli hrackam a tiez ze maly by ho nenechal pracovat) a ked zas nastupim do prace a maly do skolky tak isto zas bude pracovat....maly sme ho vzdy nastaveny aby kazdi den upratoval....
ja ho nemám, takže osobnú skúsenosť ti nenapíšem, ale minule bolo v tv (da vinci magazín), že sa neoplatí, že má malý výkon- nepovysáva všetko, rohy ti nikdy nepovysáva, nedostane sa ani pod nábytok, ktorý má spodok nižší ako 10cm... najlepšie by bolo, keby si si ho od niekoho požičala a vyskúšala 🙂
@denka81 povysava praveze super, ale skusenostou rucim len za irobota, lacnejšiim napodobeninam by som asi veľmi neverila
@xlucia lego a podobne drobnosti sa dajú krásne vybrať z nadobky.
Ahoj, my mame tiez robotocky vysavac a nepatrim k jeho zastancom. Jednak na jedno nabitie nepovysava cely byt, niektore casti prejde niekolkokrat a ine ani raz. Ak mas nizky nabytok, ci stojaci priamo na podlahe, velmi sa ti to neoplati. Nerataj s povysavanymi kutmi. Niekde sa moze zaseknut (s malom priestore, zamota sa do strapcov na koberci), tam sa samozrejme vybije a nemas povysavane nic. Ja si radsej vyberiem sama vysavac a za polovicu casu mam 100x lepsie a kvalitnejsie povysavane a aj utrety prach. Ale poznam baby, ktore roboticky vysavac rady vyuzivaju. Urcite zalezi na kvalite. A este jedno doporucanie - neoplati sa do malych priestorov (tot moj nazor) 🙂
Určite áno, musíš však počítať s tým, že treba vysávať aj normálnym vysávačom- predovšetkým kúty či nedostupné miesta.
Na druhej strane, som rada, že ho mám. 😵
Ráno keď odchádzame do škôlky a práce, zdvihnem akurát stoličky v kuchyni a Hanka svoje dve v izbičke a kým prídeme večer domov, je povysávané. V obývačke sa dostane aj pod rohovú sedačku, takže nie je problém. Takto sa u nás vysáva cez týždeň niekoľkokrát. Dovtedy to bolo len cez víkend, pretože večer po práci už na to nie je ani čas ani chuť.
Takže robotický vysávač určite áno, ak chodíš do práce. Detto umývačka. Oba sú u nás nenahraditeľné 🙂
Dakujem velmi pekne za rady, hned som si myslela ze ked investovat tak asi nie len napodobeninu ale uz nieco kvalitnejsie ako je irobot. Mame v byte same podlahy, ziadne koberce a teda sa nam prach, vlasy a podobne nazbiera za jeden den a nemam chut ani cas (ked beham okolo maleho) na to aby som kazdy den vytahovala vysavac a robila poriadky 🙂 tak vam este raz dakujem za pomoc 🙂 teraz uz len vybrat ten spravny a spracovat manzela aby bol ochotnym sponzorom 🙂
@lalai Ahoj, my máme robotický vysávač i-roomba (už začíname druhý rok) ... je super😵... keď nie ste doma, tak pekne všetko povysáva ... máme sériu 780 a povysáva na jedno nabitie celý byt (cca 99m2 ...) máme ho nastavený na automatické spustenie, má vo výbave tri virtuálne steny (ale používame len jednu...) ... veľmi sa mi páči, že sa dokáže vymotať z káblov a špagátikov ..(zabudnutá predlžovačka, špagáty, keď sme nafukovali balóny ...) maličké hračky, ktoré zabudneme pozbierať, samozrejme vysaje, ale nič sa im nestane ... tento model má dosť veľkú zbernú nádobu a veľmi ľahko sa vysýpa... väčšie zabudnuté predmety jemne odsunie a hotovo...má "čidlá", takže to nie je problém🙂... my ho máme nastavený na vysávanie tri-krát týždenne (úplne to postačuje...) ... dva-krát do mesiaca použijeme obyčajný vysávač - nášho "Vodníka" ... lebo sú aj zákutia, kam "Bob" nemôže...fyzika nepustí🙂... ak ste sa rozhodli, alebo sa rozhodujete pre robotický vysávač, určite neváhajte, oplatí sa ... niekde mám uložené aj dve stránky, ktoré som si stiahla pred rokom z netu... a samozrejme som bola aj u dvoch našich rodinných priateľov omrknúť, či je to fakt taký zázrak ako o tom furt básnili...
PS: ... je to taký tichý rodinný pomocníček ... deti ho nazvali Bob😀...
@lalai tento link je základný ... hlavne to porovnanie typov i-robotov...
http://www.irobot.sk/irobot/
a tu je recenzia na ten náš ... 😉
http://danusko.blogspot.sk/2011/10/recenzia-iro...
@lalai oplati a poriadne! Uz len pri dietati to velmi vyuzijes. A neni nic lepsie, ked odidete na 2 hodky von, vratis sa a byt mas povysavany nakomplet 🙂 Ja hovorim ANO!
kamoska ho ma a nevie ho vynachvalit len ho musi zapinat ked odchadza z domu lebo pre jej syna je to najlepsia hracka
Pridavam sa k Vam, akurat som ho doniesla domov, uz a tesim ako ho zajtra vyskusam 🙂
@janinah ja som velmi spokojna, az prekvapivo dobre povysava. Samozrejme nenahradi normalne obcasne povysavanie, ked aj poodsuvam nabytok, vbehnem aj do kutov, kam sa tento nas "psik" nedostane, ale najviac sa natrusi prave uprostred kadial si pekne pobeha sam. Inac pustame ho ked nie sme doma, lebo inac by mi asi dost liezol na nervy 😀 😀
@janinah to je mozne, ten roboticky vysavac ber len ako doplnok, on sice dobre povysava, ale fakt sa na niektore miesta nemusi dostat. Sice kam sa nedostane vysavac, nedostane sa ani mopovac, ten zatial nemam, viem ze existuje, ale nerozmyslala som nad nim. Ak ho budes mat, budem rada ked napises skusenost s nim
Ahoj, určite sa oplatí. Mam ho dva roky a je to taká nevyhnutnosť ako umyvacku riadu. Moja mama ho dostala teraz pod stromček a je nadsena. Určite kupuj irobota, a nie napodobeniny. Stačí najlacnejsia verzia.