Opica po 2 pivách

kikusikkk
14. jan 2023

Ahojte. Vie mi prosim niekto odborne vysvetlit alebo povedat, preco mi je na druhy den zle uz po 2 pivach? A myslim tym cely druhy den... je mi zle od zaludku. Niektori ludia sa po prechlastanej noci zobudia s opicou, daju si vyvar, lahnu si a za par hodin sa zobudia cerstvi. Ja si dam behom jedneho vecera 2 piva a na druhy den mi je cely den zle od zaludku, nerozumiem tomu. Opita som urcite z 2 piv neni, toleranciu mam po rokoch na internate trosku inde ( aj ked teraz to je uz ine samozrejme) ale uz som si v zivote co to odpila a vzdy mi bolo naozaj smrtelne zle, nerozumiem ale, preco aj po 2 pivach ( behom 6 hodin). Nevie mi telo spracovat alkohol alebo preco to tak je? Dakujem za pripadne odpovede k teme.

pribinak
14. jan 2023

@kikusikkk histamin, v pive je ho veľa

deedol
14. jan 2023

u mna to bol histamin. prisla som na to tak, ze mi bolo na druhy den zle po nealko pive...

jazula
14. jan 2023

Priateľovi tiež takto prišli na HIT, jemu bolo brutal zle po 1 pive. Plus mu robí veľmi zle kakao a kyslá kapusta. Kamoške s HIT robilo napríklad zle červené víno plus pár ďalších vecí, jej sa to po dlhšej diéte s obmedzením histamínu pekne upravilo.

deedol
14. jan 2023

@jazula tvoj frajer je PRESNE ako som bola ja :D tieto tri veci mi robili zle (kapusta, pivo, tmava cokolada, teda vela kakaa). tiez mam hiit a po niekolkomesacnej diete sa to zlepsilo, aj ked nie uplne 100%.

miadi
14. jan 2023

Daj si na malu lyzicku kristalovy cukor a alpu. Za par minut ti bude lepsie .

jazula
14. jan 2023

@deedol On sa teda týmto trom veciam vyhýba už roky, ale bývalo mu tak zle, že sa v najbližšej dobe nechystá testovať, či už to prešlo 😁

deedol
14. jan 2023

@jazula no ja som asi polroka drzala nizkohistaminovu dietu, nastastie to bolo este pred dietatom a nastastie mal hiit aj moj frajer, takze sme to drzali spolu. lekarka nam povedala, ze mozno sa crevo spamata a mozno nie. ja som hlavne rada, ze mozem paradajky a zohrievane jedlo, tieto tri veci prezijem 🙂

mondolina
14. jan 2023

@deedol
len taká menšia oprava.
histaminová intolerancia je HIT.
Cvičenie je HIIT.
😉

deedol
14. jan 2023

@mondolina dakujem 🙂🙂

bluka2
14. jan 2023

Ešte to môže byť aj lepok

fadama
14. jan 2023

Mne je vždy zle po paprike, neviete niektorá prečo 🤔😁

monillia
14. jan 2023

@fadama žlčník

dada5000
14. jan 2023

@kikusikkk vysokopravdepodobne Histaminova intolerancia- a ak mas podobne priznaky po viac poharoch vina, tak jednoznacne. Vsetko co obsahuje kvasinky, histaminici nesmu.

fadama
14. jan 2023

@monillia fiha, ale boli ma žalúdok.
Po dlhom čase som ju dnes jedla a je mi všelijako, ale bolí ma len žalúdok.
Ďakujem 😊

monillia
14. jan 2023

@fadama nemusí byť,paprika veľmi dráždi žlčník, záleží aj v akej kombinácií si to jedla

fadama
14. jan 2023

@monillia s pastekou.

ladylenka21
14. jan 2023

@fadama Ja som raz z tejto kombinacie prezvracala celu noc. Na druhy den zaludok naopak, cele telo triaška. Od vtedy sa snazim paprike vyhybat. Na silvestra som si neuvedomila a dala si jednohubky,kde bola laprika a bolo mi zle. Inak mi z nicoho nebyva zle. Drzim palce, nech si ok.

kikusikkk
autor
15. jan 2023

@dada5000 ale z nicoho ineho mi zle nie je, ziadne jedlo , nic, len ten alkohol

isis234
15. jan 2023

@fadama aj mňa bolel žalúdok, Na sono žlčníkové kamienky. Operácia, Rok som nemohla ovocie, ani papriku.. dieta.... Potom už bolo OK. Skús jesť tvaroh. S práškovým cukrom alebo s hrozienkami. Malo by sa to upraviť

fadama
15. jan 2023

@ladylenka21 mne až tak zle nie, iba tak ťažko mi je na žalúdok, do druhého dňa to prejde. Ak neberiem odvahu si dat sódu s octom tak aj rýchlejšie .😁
Ďakujem 😊

fadama
15. jan 2023

@isis234 tak toto nedám 😂😂
Nejem tvaroh ani hrozienka 🙊
A bolelo ta po nejakom jedle? Ci stále?

isis234
15. jan 2023

@fadama žiadne vysmážané ani papriku, ... ovocie, zelenina čo má zrnniečka, hoc zrniečka nejem. Držala som dietu. Operácia bola potrebná. Ten tvaroh mi poradila pani, až ked som mala nastupiť na operáciu. Vraj jej to pomohlo. Možno máš alergiu len na papriku. Nejedz ju. Istý čas som mala problém so zeleninou pestovanou vo foliovniku.- dusičnany.

fadama
15. jan 2023

@isis234 vysmazane môžem, len ta nešťastná paprika. 😊
Ďakujem

eeffka
15. jan 2023

@fadama ja mam to iste s paprikou, tak ju proste nejem, z chlebickov oberam, teraz naposledy som zjedla gulas z leca, fajny bol ale tazko mi bolo cely den. Dan za pazravost 🥴

fadama
15. jan 2023

@eeffka tiež som ju nejedla aj rok a uz som mala na ňu chuť, neodolala som 😂😂
A to som zjedla len zo 4 krúžky, tak zas o rok 😁😂😀

pribinak
15. jan 2023

@kikusikkk však ti píšeme že histamin