Neviete niekto čo môže byť keď pri jazde počujem ak otvorím okno tikanie a keď idem rýchlejšie tak to tika viac. Pripadá mi to ako koleso. Pár dní do zadu som bola na výmene zimných gúm tak ma napadlo či to nemôže súvisieť s tým ?
@nikolet29 znie to ako kamienok. Skus pozriet, ci ho nemas v dezene a vytlac ho von.
Prípadne aj skrutka v gume... Treba pozrieť kolesá. Občas sa stane aj v servise, že sa skrutka zo zeme zapichne do kolesa (alebo kedykoľvek na ceste). Odporúčam nevyťahovať, lebo nikto nevie aké je to dlhé a môže to byť celkom slušná dierka - defekt.
Najjednoduchšie by bolo dať auto na zdvihák a pozrieť všetky 4 kolesá.
Počula som už aj o príbehoch, keď sa niečo dostalo dovnútra kolesa a tancovalo to tam pri jazde...
Nie kamienok,ale prezutie zimných pneumatík , je to normálne,ešte nemrzne tak pneumatiky trochu hučia .
@macikovaiveta ono to není hučanie ale tikanie.
Tak ako tikajú hodiny
skontroluj si pneumatiky, podla mna to bude ten kamienok alebo nieco zaseknute v gume. tiez sa mi to stalo a chodila som doplasena, kym som doma povedala, co sa mi deje, muz sa len smial na mne 😀
To je kamienok v dezene kolesa. To je ten lepsi pripad lebo sa da vytlacit von.Horsie je ak tam mas nieco zapichnute a ano s kamienkami mam skusenost, ze to tak tika, klepka o cestu.
Ak to po čase prestane , môžu to byť aj brzdy, ak ste auto dlhšie nepouživali
@macikovaiveta práveže auto používam dennodenne - 50km denne najazdim
Vyjadrujem sa preto, lebo roky používam Opel aj Merivu sme mali, tak neviem čo by to mohlo byť, skúste zavolať do servisu , či by neporadili ✊🍀
Nesvieti nejaká kontrolka ?
@macikovaiveta Svieti kontrolka motora ale to už strašne dávno svieti vraj je to EGR ventil
@nikolet29 Tak ďaleko tomu nerozumiem, či to vadí , ale asi ten servis, aspoň zavolať, aby ste si nenarobili škodu na motore 🤷♀️
@doriiis
@simsalabim
@tanyan
@macikovaiveta
@nicollette332
@miselka00
Kamienky som povytahovala a nepomohlo. Tak ma napadlo dať dole puklicu a toto som tam našla na pneumatike. Skúsila som to dať dole a zajtra uvidím či to už bude v poriadku. Zrejme sa to používa pri výmene pneumatík?
Kameň v pneumatike