Ahojte, viete mi poradit nejaky online trenazer alebo nejake dobre stranky, tipy, knihy, videa ohladne soferovania?
Nesedela som za volantom pomaly od autoskoly, co je tomu asi 15r, sama v aute som v zivote nesla. Rada by som si vsak najprv osvojila teoriu (znacky ovladam), ale naucit sa, ze napr co robit v pripade smyku, tipy ako vediet zaparkovat, ako jazdit na dialnici, vediet sa rychlo rozhodnut na krizovatke, ze kto ma prednost atd. Predtym, ako sa pustim do kondicnych jazd.
Kondicne jazdy s trenerom, skutocne to za tie peniaze stoja, ziadna knizka pri tebe sediet nebude a nebude kontrolovat a upozorni ta na chyba ako instruktor...
@lylyjana zaplať si kondičné jazdy, nič lepšie neexistuje. Teória je ti v tomto prípade na nič, ešte nikto sa nenaučil šoférovať podľa knihy alebo videa.
Ak chceš také ako zvládať šmyk, krízové situácia a pod., tak pozri školu šmyku. Ak si z BA alebo západné slovensko, tak odporúčam Pachfurth v AT.
No asi tak, pri tak dlhej dobe by som to presne riešila kondičnými jazdami. Lebo podľa videa asi len tak nebude dvakrát ok.
Šmyk nerieš, ako začiatočník by si sa nemala vôbec dostať do šmyku. Na to sú školy šmyku, ked už to chceš hnať až tam. Zaplať si dostatok kondičných jázd, parkovanie je kapitola sama o sebe, niektoré autoškoly robia zvlášt kurzy parkovania. Jazda po diaľnici pre začiatočníka nie je. Najskôr začni postupne, ideš na to moc teoreticky. To nie je VŠ
@lylyjana rovno na kondičných jazdách to určite dáš. Normálne vysvetlíš inštruktorovi, ž esi X rokov nejazdila a on ti všetko pripomenie, vysvetlí. Bude to tak lepšie, ako sa naučiť zlé návyky z netu či od neprofi šoféra. Ja som tak šla po 18r od vodičáku na kondičné jazdy - úplne v pohode som to dala. Odvtedy jazdím pravidelne.
Choď rovno do kondičných jázd. Alebo sa zaplať v autoškole trénera aj na hodinu teórie pred tou kondičnou jazdou. Rýchlo sa rozhodnúť na križovatke, na to potrebuješ ovládať teóriu a potom len a len prax. To ťa žiadna knižka nenaučí, rovnako tak ťa knižka nenaučí parkovať.