Omyly pri jazde autom

19. aug 2023

Aj vy robíte kixy pri šoférovanie?Mne sa to stáva iba vtedy keď ide ako spolujazdec môj manžel alebo občas svokor ale ten nevie navigovať.Dnes sa mi stalo že som skoro vyšla z vedl.cesty na hlavnú a vo vedl.pruhu nie do toho čo som sa mala zaradit mi išlo auto.Chudak len tak uhol do vedl.pruhu.Neskoro som zabrzdila. Následne nato som myslela že stihnem prejsť protiidúce auto ale asi by som to nestihla tak som tak zasmykovala na brzde. Normálne sa nad tým teraz zamýšľam a trápi Ma to.ked idem sama takéto prešľapy nerobím .

marzii35
19. aug 2023

Myslim že toto sa stane každému . Mňa muž stále buzeruje 🤣 ale zas som si vedoma svojich chyb tiež niekedy nechápem akú chybu spravím a samozrejme ma to mrzí lebo nikdy nevieš aké nešťastie spôsobiš. Vždy si poviem že nabudúce budem pozornejšia

marcellka32
19. aug 2023

A prečo sa ti to deje? Lebo to čo píšeš je nebezpečné nielen pre teba ale ohrozujes ostatných na ceste...
Dokup si kondičné jazdy

marsmykkok
19. aug 2023

A nie je to tým, že do teba stále hustia, že môžeš ísť, auto je daleko, čo stojíš a tak? Však bud opatrná ako vždy ak nevieš odhadnúť situáciu, radšej opatrnejšie a pomalšie ako keby máš nehodu, ublížia si na zdraví a skončíš v base.

anjelicek26
19. aug 2023

Treba jazdit opatrnnejsie.. Toto by sa ti skutocne stavat nemalo. Nikto nie je neomylny, ale raz nebude niekto pozerat dostatocne na ludi okolo a skonci to tragediou. Auto je zbran. Uprimne kazdy bozi den *zachranujem* chyby inych ludi a nadavam,ze co robia na ceste😔Pretoze ohrozuju mna a moje deti v aute.

melanta
19. aug 2023

Toto nie sú kiksy, toto je nebezpečná jazda niekoho, kto nevie šoférovať a orientovať sa na ceste. Vyjsť z vedľajšej na hlavnú do pruhu, v ktorom po hlavnej ide auto je problém, nie kiks. To auto uhlo do vedľajšieho pruhu, ale keby v tom pruhu išlo tiež auto, spôsobíš nehodu. Rieš to kondičnými jazdami a šoféruj keď budeš vedieť šoférovať. Ja som veľký zástanca toho, že extrémne opatrní (väčšinou z dôvodu strachu) alebo nepozorní šoféri nemajú za volantom čo robiť.

autor
19. aug 2023

@marcellka32 kondičné jazdy veď mám vodičák len vyše 2rokov.

autor
19. aug 2023

No to som nepísala ale častejšie sa mi stane že mňa niekto ohrozí na ceste...či šoféri či bicyklisti či chodci.

sasa1310
19. aug 2023

akože banality sa stanú, ale takéto závažnosti, že sa vtrepeš "omylom" do druhého pruhu kde je auto, tak to je dosť brutal. Asi skôr nejazdi ako jazdi

autor
19. aug 2023

@sasa1310 nevtrepala ale skoro som vyšla keď som čakala z vedl. Na hlavnú ale stihla som rýchlo ubrzdiť.

doriiis
19. aug 2023

@autor.....wtf? Tvrdiť,že teba,čo sedíš v aute ohrozujú chodci a cyklisti chce riadnu dávku blbosti a nevzdelanosti.Uvedomujes si,v čom sedíš ty a v čom oni,že?

sasa1310
19. aug 2023

tak toto sa mne v živote nestalo. A takýto ako ty potom idú predbiehať a doplatia na to tí v druhom aute.

vroni
19. aug 2023

Toto nie su kiksy, toto je nezvládnute soferovanie. A výhovorka, ze ta znervoznuje muž či svokor, je stupidna. Ze ohrozujes svoj život je v podstate tvoja vec. Ze ohrozujes život ďalších nevinných ľudí je tvoja absolútna nezodpovednosť a nepatria za volant.

pribinak
19. aug 2023

Ty si nebezpečná

vkatush
19. aug 2023

Tvoje "kiksy" som zažila pred 3 mesiacmi. Baba do mňa tak nabúrala z bočnej, keď som šla po hlavnej, zobrala mi bok a zadok, a to napriek tomu, že som strhla auto do protismeru. Presne tam, kde normálne nosím malého, bola som šťastná, že som ho nemala v aute.
Ak by šlo oproti auto, je to čelná alebo ak by som sa jej nevyhla, v lepšom prípadne ma len zroluje a prevráti auto na strechu. O horšom pomlčím.

Áno, robím kiksy za volantom, že zabudnem zapnúť svetlá alebo miesto smerovky trafim stierače, keď idem na cudzom aute. To sú kiksy.

Na kondičné jazdy môžeš ísť keď máš vodičák mesiac, 2 roky alebo aj 20 rokov. Hlavne ísť, keď ti to treba.

januska12323
19. aug 2023

Dúfam, že ťa nikdy na ceste nestretnem 🙏 kiks je keď zaparkuješ a zabudneš kde to bolo a nie vbehnutie na hlavnú cestu.

olimuc
19. aug 2023

Pod kiksom si predstavujem skor, ze zabudnem odbocit alebo pocuvat navigaciu a skoncit na opacnom konci mesta …. Neohrozujes nikoho a stracas len vlastny cas a peniaze.

limoncino
19. aug 2023

@vkatush presne, kiks je keď Ti skape motor na križovatke napríklad. Mne dnes tak vyletela skoro baba z vedľajšej, keby som sa do nej nepozrela, a nepribrzdila a nezatrubila tak je vo mne. A keď som v spätnom videla ako vyletela a úplne ju stocilo, mala som chuť sa stočiť aj ja, dobehnúť ju a dať jej dve facky. A to všetko 50 m od domu.

lavender94
19. aug 2023

Stane sa mi občas, ale toto je moc. Tiež som vystresovaná z manžela keď je pri mne a šoférujem, horšie ako keď som sama, ale povedať, že teba ohrozuje chodec a cyklista je nonsens 🤣 prepáč. 90% cyklistov sa vie správať aspoň ja mám takú skúsenosť. Zato vodiči sú voči nim totálne netolerantní. Môžeš si povedať, že je niekto debil lebo nevie kde je prechod a ako jazdiť na bicykli, ale aj tak je ten šofér ten, ktorý by potenciálne zabil.

vkatush
19. aug 2023

@limoncino na mňa vybehla tá "pani", začala mi nadávať. Prvá výhovorka bola, lebo si myslela, že ona je na hlavnej. Druhá bola, že ona to nepozná, nechodí odtiaľ, nevedela. Tretia bola, že sa zakecala s kamoškou, čo s ňou šla. A nakoniec povedala, že aj mobil mala v ruke.
To už som ľutovala, že som nevolala policajtov, nech jej berú vodičák.

beata_k
19. aug 2023

Naposledy som isla s kludom anglicana po pesej zone. A este mi prislo cudne preco ma zastavuju mestsky policajti 🙈

vulka
19. aug 2023

A toto má byť argument, prečo sa sama nebudeš zlepšovať(napríklad kondičnými jazdami)? Strašné uvažovanie.

lavender94
19. aug 2023

@beata_k toto sa stalo aj mne, ale mňa zmiatlo, že tade išiel autobus 🤣

denkabemommy
19. aug 2023

Kiks je keď stlačíš omylom smerovku, nie keď ohrozuješ celú premávku

lilope
19. aug 2023

Súhlasím s názorom, že na kondičné jazdy je čas vtedy, keď robíš práve takéto chyby ako si uviedla, nezáleží to od času ako dlho máš vodičák. Tu už ide o ohrozenie, nielen o obmedzenie a to je nebezpečné ako pre teba, tak aj pre ostatných. Ak máš takýchto závažných chýb viac a nie je to jediná, tak čím skôr k inštruktorovi, nečakaj na nešťastie.

klarissa25
19. aug 2023

no takýchto šoférov ako ty mam na cestach najradšej...... a potom že sa stavaju nehody....

annalena
19. aug 2023

Takyto "kiks" som zazila pred pol rokom, ked do nasho auta zo zachranky narazila mensia dodavka z bocnej v plnej rychlosti. Baba, co ju soferovala, si proste vraj nevsimla, ze ide z bocnej ulice. Narazila do strany spolujazdca, kde som sedela ja. Vyrazilo vsetky airbagy, prve minuty som myslela, ze je po mne, kym som sa ako tak spamatala. Nase auto je nastastie tazke, lebo mame vela pristrojov a vybavenia, akurat nas odhodilo do protismeru a u mna to schytalo "len" rameno a ruka. Ale auto na totalku a nasa oblast vyse 2 hodin bez lekara a auta, kym sa zabezpecila nahrada - cize akutne stavy a nehody museli v tom case cakat na pomoc cca 30 minut, kym prisli z vedlajsieho mesta.
A ani si nechcem predstavit, co by bolo, kebyze ide miesto nas osobne auto a nedajboze sedia vzadu deti.
Ako ti pisu baby vyssie, naozaj s tym prosim ta nieco rob, super je uz len to, ze si tie chyby uvedomujes, rozmyslas nad nimi a ta to trapi.

karolina196
19. aug 2023

@autor Po 2 rokoch uz by si mala mat v hlave zafixovane znacky a automaticky by si mala vediet reagovat ako sa mas spravat na ceste bez ohladu na to,ci si sama alebo niekto vedla teba sedi.Ano,aj mne sa raz za cas stane nejaky kix,ked niekoho veziem(napr.trochu rychlejsie pustim spojku a cukne to s nami),ale nie take veci,ktore by ohrozili druhych.Toto co si opisala by sa absolutne stavat nemalo aj ked niekto vedla teba sedi a uz vobec nie po 2rokoch jazdenia.Smer autoskola a kondicne jazdy.To vyzera,ze sa nesustredis na to co robis.

nyphadora
19. aug 2023

Fuha tak to nechapem, ved davas prednost, ako si nemohla vidiet, že ide auto po hlavnej ceste🙈. Ked si vodič, tak sa maš spoliehať len na seba nie na spolujazdca. Neskutocna nezodpovednosť davať druhym vinu na ceste 🙈.

simca06022011
19. aug 2023

Tak to co pises mi nepridu ako nejake male chybicky. mala chybicka mi pride ked clovek omylom zapne smerovku, strierac, alebo neviem (ako sapise, skape nieco, nejde nastartovat... ) ... ale toto co pises nie, lebo napr. nebyt tam dobry soferi, tak je nehoda na svete. A tvojou vinou. Cize treba sa sustredit, nenahanat, neviem preco a ako ta rozptylia tak ze letis, skor vychadzas, snazis sa predbiehat...

Toto sa mi stalo a do dnes tu zenu nechapem, dieta mala aj na prednej sedacke, aj vzadu a to v predu poskakovalo, cize nebolo ani pripuatene, a ta tapsa sa nevedela drzat ani v jej pruhu, nalepena na volante. Seriozne nas vytlacila z cesty, moj chlap si ju vsimol zatrubil a est esa rozculovala, ledva sme zrychlili tak aby sme ju predbehli (3prudy su tam... a no saverene bez cohokolvek z lava do prava az ku krajnici) Nic v zlom, ale niektorym ludom by mali zobrat vodicaky a nedat. So sestrou sa mi stalo napr. ze isla suverenne v protismere, proste na krizovatke sa zaradila do zleho pruhu... a ona si to vazne NEVSIMLA, necahpala som, ked som sa jej opytala, ze ci jej nevadi ze sme v protismere tak ostala cela v soku.. ako stastie bolo ze nedela a nikde nikoho (inak centrum Nitry :D)

stanzi
19. aug 2023

Toto nie su “omyly” ani “kiksy”, to je nezvladnute soferovanie.