Čaute baby. Na akom oleji sa vám dobre otáčajú palacinky a "volské oči"? Som chcela vyhodiť panvicu, že je stará a preto sa palacinky prilepujú a keď som vyskúšala druhé, tak som zistila, že je chyba v oleji. Mám Klátovský bez vône, inak je podľa mňa super, ale v tomto zlyhal. Aký používate vy? Kým Palma vyrábala Raciol, kupovala som ten, ale odkedy len balia olej z Maďarska tak ho ignorujem. Poraďte, aby som zas nekúpila taký, na ktorom sa neotáčajú 😀
Ja na palacinky dávam kokosovi 😊🥥
robim palacinky 321, kde olej na panvicu uz nedava a mam kupenu obyc panvicu na palavinky
Tiez davam olej do cesta, nemam ziadnu specialnu panvicu a bez problemov.
@scila ak sa lepia, pridaj ešte trochu múky, to pomôže.
Inak teda pred pečením jemne potriem olejom a rozotriem papierovou utierkou, potom dávam pred každou ale fakt že jednu kvapku olej, pootáčam panvicu vo vzduchu, nech sa tá kvapka prebehne po panvici😀 a lejem cesto. Olej dávam aký mám, teda nejaký slnečnicový.
@scila myslim, ze olej za studena lisovany by sa mal pouzivat v studenej kuchyni, takze do salatov, zalievok atd.
tiež dávam olej priamo do cesta a len pred prvou palacinkou trošku potriem panvicu
@0silvia0 no v tom klasickom strašne prerážala slnečnica, preto som kúpila bez vône, keďže je to asi jediný na Slovensku vyrábaný olej, tak som mu chcela ešte dať šancu. A ako jemnučko to aj v tom cítiť, ale pri normálnom varení mi to nevadí. Ináč sila, že v slnečnicovom oleji nám vadí slnečnicová chuť 🤔 . Len tie palacinky ma dostali, že to s ním nejde.
@dskjhfdlkdjhl no to som si myslela aj ja a olivový tak aj používam, ale tento má písané, že na vyprážanie a grilovanie 🤷
@dskjhfdlkdjhl
palacinky bez problémov na obyčajnej teflónovej panvici, olej aký mám doma ...cesto klasika, len do neho nedávam cukor
Klatovsky olej je na vyprážanie dobrý. A to je všetko. Palacinky sa nevyprazaju. Ja normálne nstriem panvicu hocičim bez chuti, aj bravxovu mast babky používali.. To množstvo je také ze nemôže byť cítiť. Zdôrazňujem natriem. Prvý krát, a. Panvicu treba nechať riadne zohriať. Potom iba potrieme ak náhodou vidím, že sa začína lepiť niečo. Ak nejde tak treba skontrolovať recept 😊 a panvica.. Palacinkova teflonova... A volské oka? Tie neotacam. A neviem... Tiež sa nelepia 😂v pohode vyberiem takou širokou lopatkou. A pod tie v kľude dáva môj chlap masť.. Alebo slaninu a cibuľou 😂 alebo ja zase len potriem panvicu, hodím šunku a vajca a potom vyberám. Co neznášam sú keramické panvice, nemali by lepiť... Ale lepili mi všetky co som mala 😂
@simca06022011 ja používam klasické pierko (nie silikónové, normálne z husy) - takže len mini vrstvu. A teda neviem z akého brava bola tá bravčová masť čo som skúsila použiť, ale prerážalo to v tých palacinkách poriadne 🙂
My máme keramickú. Aby som striehla či sa teflón nepoškrabal a či neuvoľnuje škodliviny ako strašia kade tade.... Môjho muža tá masť nikdy nenapadne - je v chladničke a olej je bližšie tak vždy použije ten 😀
@scila
Nedavam do cesta ziadny olej, ani na panvicu.
Toto je panvica. Pouzivame iba na palacinky
KitchenCraft https://www.amazon.co.uk/dp/B005X6RK4K?ref=ppx_...
@scila Ja dávam trošku slnečnicového oleja do cesta, na panvicu už nedávam. Treba mať dobrú panvicu a poriadne ju rozohriať, potom sa palacinky neprilepia (teda, ak máš predstavu, že palacinku po opečení jednej strany obrátiš takým tým pohybom panvice, kde sa Ti obráti vo vzduchu, tak na to zabudni, to nepôjde. Treba ju obrátiť obracačkou. Ale ide to dobre, palacinka sa nelepí, ani netrhá.)
@scila no tak potom sa nečuduj. Na keramickej sa to lepí. Nepomoze ti nič.
Ja robím tiež cesto bez cukru a dám olej, potom už len na panvicu kvapne minimum oleja, zlejem do pohára a pečiem, pripadne keď už sa mi vidí, že sa pripaluje palacinka, opäť kvapnem, trosku pretriem a zalejem nazad olej. Keramickú panvicu na palacinky som použila raz, niečo príšerne to bolo, nikdy viac. Klasika obyčajná plochá nízka z Pepca je úplne super, používam ju roky, nie je vôbec poškrabana, používam len drevenú obracacku.Olej hocijaký, len nie ten na studeno, hrozne pachlo to potom
Skus dat menej cukru a piect na mensom plameni..nemali by sa velmi chytat. Ale zavisi aj od panvice.
@h2 ale ide to. Kedysi, kym som nemala indukciu, tak som palacinky piekla na ikeackej teflonke za cca 1.5 eura a tam sa krasne prehadzovali. Trebalo len 1 naberacku a ked palacinka bola z 1 strany upecena, tak som ju pekne prehodila na druhu stranu.
Tiez mam teraz keramicku, ale teda palacinky sa mi nelepia, ale uz ich neviem prehodit. A olej do cesta nedavam. Pred kazdou potriem panvicu olejom0
Na palacinky mam specialnu panvicu, kde sa olej nedava.