Ahojte,mam rovnake dioptrie na oboch ociach a lekar mi povedal,ze kludne z obchodu si mam kupit,nemusim v optike.Noviete mi poradit,kde tak najlepsie,v akom obchode?
Ono je to dobre v obchode kupit ako plan B,pripadne ako nudzove riesenie ked nemas 100-500e na nove.a poriadne. Ale ak mas v plane ich denne pouzivat zvazila by som optiku.
Potrebuješ okuliare na čítanie?plusky?
Keď s nimi začínaš,tak zrejmá vysoké dioptrie mať nebudeš. Čiže nemusíš mať multifokalne,načo aj-zatial.
Ale tak,či tak potrebuješ mať kvalitné sklo,po optickej stránke a vycentrivane.
V drogérie,či cinak,či Ali je iba zmes plastových fliaš,pochybnej kvality. Na chvíľu ok,dlhodobo uvidíš neskôr výsledok.
A k tomu lekárovi už nechoď,nájdi si iného.
@oktoberka slabe dioptrie mam okuliare len nacitanie plusky,presne a rovnake
Nemáš silné,čiže určite len sem tam budeš nosiť. No zväz si sama.
@oktoberka Dik,no vcelkusom ostala zarazena...Je to fundovany odbornik.Okej,tak uvazim.🙂
Ahoj, len zo zvedavosti, ako mas teraz ocka po 2 rokoch? Ano, su rozne názory, ze stacia aj z obchodu, aj, ze nestacia z obchodu😊😊
@hoohoo ahoj,nenosím žiadne,no musím sa dokopat na nejakú očnú prehliadku a kúpim si v optike.
Super 😊👍🏽
Všetky jednorazovky-hotove okuliare z obchodu,sú robené sériovo,bez centracie a nie je tam optický kvalitné sklo. Preto sú jednorazovky-na jednorazové, príležitostne použitie,keď stratíme,kým si dáme urobiť nové.
A zodpovedá tomu aj cena.
Kdekoľvek kúpiš,kvalita tých "skiel"je to isté.
Čiže na pár minút do dňa ok,na dlhšie,radšej optiku.
Neverím,že očný lekár môže toto povedať. Aspoň fundovany odborník nie.