Bola som u ocnej a namerala mi 1 na citanie.Kupila som si doptricke okuliare z drogerie je to chyba?po roku mam pocit, ze bez nich uz vobec nevidim na mobil.Mam 44 r su v niecom ine okuliare z optiky a take z drogerie?
Ci si len oci zvykli a je to normalne?
Jasné, že to je hlúposť. Každý človek má iné rozmery (vzdialenosť) šošoviek očí od nosa, t.j. nie je dioptria "vyosená 1,00" totožná s "vycentrovanou 1,00". Je tam totiž ten parameter, kde má byť stred šošovky.
Keď už kupovať okuliare z Tesca, Drogérie a pod, tak IBA a LEN kvôli lacnejšiemu rámiku, do ktorého dodatočne je potrebné dať namontovať poriadne šošovky so správnym umiestnením v rámiku.
Najlacnejšie sklíčka stoja cca 10€, t.j. za dvacku na okuliare.
Ak mas napr astigmatizmus tam potrebujes aj nejake uhly zakrivenia sosovky, co tie lacne nemaju a len si viac poškodis zrak
@paulinam99 kde maju sklicka za 10 ecok? Lacnejsie ako 60 ecok sa mne teda este nepodarilo kupit.. Vlastne stoja vsade rovnako, rozdiel v cene robi ram, pripadne akcia..ale menej, ako 60 e za skla, je scifi..
@akvi Ani nemusíš. Sú to sklíčka bez stmievania ..., na čítanie klasiky. Na čítanie textu z mobilu alebo monitora iné nepotrebuješ ...
@paulinam99 veď syn má tiež klasiku, ibaže do diaľky, tiež bez stmavenia.
Môže byť že sa oči zhoršujú ďalej. Nemáš chodiť na kontroly k očnej? Vezmi so sebou aj okulky rovno a ona ti povie čo a ako. Ale keď si s nimi na začiatku videla dobre a teraz už nie, tak pravdepodobne sa zrak ďalej zhoršuje, je mi ľúto.
V optike máš šošovky nastavene tak ako tvoje oko potrebuje. A za rok sa ti mohol zhoršiť stav a už treba inu korekciu