Okuliare z drogérie

13. sep 2022

Bola som u ocnej a namerala mi 1 na citanie.Kupila som si doptricke okuliare z drogerie je to chyba?po roku mam pocit, ze bez nich uz vobec nevidim na mobil.Mam 44 r su v niecom ine okuliare z optiky a take z drogerie?
Ci si len oci zvykli a je to normalne?

viestta
13. sep 2022

V optike máš šošovky nastavene tak ako tvoje oko potrebuje. A za rok sa ti mohol zhoršiť stav a už treba inu korekciu

paulinam99
13. sep 2022

Jasné, že to je hlúposť. Každý človek má iné rozmery (vzdialenosť) šošoviek očí od nosa, t.j. nie je dioptria "vyosená 1,00" totožná s "vycentrovanou 1,00". Je tam totiž ten parameter, kde má byť stred šošovky.

Keď už kupovať okuliare z Tesca, Drogérie a pod, tak IBA a LEN kvôli lacnejšiemu rámiku, do ktorého dodatočne je potrebné dať namontovať poriadne šošovky so správnym umiestnením v rámiku.

Najlacnejšie sklíčka stoja cca 10€, t.j. za dvacku na okuliare.

e1i
13. sep 2022

Ak mas napr astigmatizmus tam potrebujes aj nejake uhly zakrivenia sosovky, co tie lacne nemaju a len si viac poškodis zrak

akvi
13. sep 2022

@paulinam99 kde maju sklicka za 10 ecok? Lacnejsie ako 60 ecok sa mne teda este nepodarilo kupit.. Vlastne stoja vsade rovnako, rozdiel v cene robi ram, pripadne akcia..ale menej, ako 60 e za skla, je scifi..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evica17
14. sep 2022

@akvi muž nedávno kupoval okuliare, a soeci sklíčka s tým že ti to.modre svetlo blokujú alebo čo aby ti to neťahalo oči pri práci na Pc, 50 eur jedno.

akvi
14. sep 2022

@evica17 tych 60 som myslela za obe sklíčka. Proste 30 za jedno je úplné minimum, synovi som dávala robiť pred pol rokom, nič špeciálne, akurát ten antireflex, ale to už bez toho tuším ani nedávajú. Takže ozaj neviem, že kde robia za 10 éčok, neverím tomu.

evica17
14. sep 2022

@akvi jaj,ja som pochopila za jedno sklíčko že 60 eur.

paulinam99
14. sep 2022

@akvi Ani nemusíš. Sú to sklíčka bez stmievania ..., na čítanie klasiky. Na čítanie textu z mobilu alebo monitora iné nepotrebuješ ...

akvi
14. sep 2022

@paulinam99 veď syn má tiež klasiku, ibaže do diaľky, tiež bez stmavenia.

mikadooo
14. sep 2022

Môže byť že sa oči zhoršujú ďalej. Nemáš chodiť na kontroly k očnej? Vezmi so sebou aj okulky rovno a ona ti povie čo a ako. Ale keď si s nimi na začiatku videla dobre a teraz už nie, tak pravdepodobne sa zrak ďalej zhoršuje, je mi ľúto.