Okná a balkón. Ako zabezpečiť bezpečnosť detí?

bobulka34
3. jún 2011

ahojte byvame na vyssom poschodi v panelaku, mam dost obavu z okien a balkon. Proste clovek nikdy nevie co dieta napadne a navyse moja mama s ktorou byvame rada vetra, sice vzdy zavrie okno hned, ale mam obavu aby pri jej veku nato nezabudla. Nepoculi ste o nejakych napr sietach na okno , ktore su pevnejsie, popripade ako inak zabezpecit okna a balkon. dakujem za rady

ewwe
3. jún 2011

@bobulka34 pozri si v googli, v internetovych obchodoch - existuju poistky na okna, balkony, zastrcky, na telky, na dvere, co len chces, nakup a hotovo, dokonca sa vyrabaju aj plastove okna, kde su klucky na mini kluciky a okno zamknes a nik ho neotvori

bets
3. jún 2011

@ewwe ja mam skor pocit, ze bobulka potrebuje nejaku ochranu pri otvorenych oknach, nie poistku, aby dieta neotvorilo okno.
na siete by som sa nespoliehala. skor naucit sa vetrat len cez vetracky a naucit to aj mamu. ja doteraz vetram len cez vetracky, nemam dobry pocit, ked dokoran otvorim okno a deti sa hraju v izbe, hoci uz mam vacsie deti. ked vetram s oknom dokoran, tak zostavam pre istotu v danej izbe a tak som videla, ze moju 6-rocnu dceru to laka dat si stolicku a pozerat von. takze robim neustalu osvetu detom a okna aj balkonove dvere otvaram len cez vetracku.

dadis
3. jún 2011

nooo...baby maju pravdu, poistky su urcene len proti otvaraniu okien dokoran, aby sa dali ba pootvroit, ja ked necham otvorene okno dokoran som v izbe, alebo zatvorim dvere...mladsia este nevie dvere otvorit a starsiemu poviem, ze v izbe je okno otvorene, ak tam bude chciet ist, nech mi povie, aby som okno zatvorila)...vysvetlovala som mu, ze je to velmi nebezpecne..atd atd...ze nemoze ist k oknu, ked je otvorene, ani sa v izbicke hrat....myslela som si, ze uz tomu trosku rozumie a minule ma zarazil otazkou: Mami, tie sietky na oknach su preto, aby deticky nevypadli z okna? V tej chvili by si sa mi krvi nedorezala (mimochodom sietky mame iba take nalepovacie na suchy zips)....
tiez by som kupila nejaku zabranu a ochranu na otvorene okno, este som vsak o takej nepocula ☹

katola
3. jún 2011

ja mám na všetkých oknách namontované kľučky so zámkom na kľúč 😉 , takže okná na izbách, kde sú decká, vždy zamknem. Nikdy, ak sú deti doma, nevetrám otvoreným oknom, len vetračkou, aj v tej polohe sa dá okno zamknúť - nedá sa pohybovať kľučkou, aby sa dalo okno otvoriť. Inak vetrám celý deň, keď nie sme doma.

zuzana76
3. jún 2011

moji svokrovci mali na vsetkych oknach zvonku take mreze namontovane, boli do polovice okien, teda nesiahali cez cele okno, ale len do polovice, mali to tam dost dlho, hadam kym nemal muz aj 10-12 rokov, bolo to vyrobene na mieru, svokra je dost na vsetko opatrna, takze vsetko muselo byt zabezpecene, byvali na 4. poschodi, my byvame na tretom, nemame nic na oknach, vetram len cez vetracky, okno otvorim, len ked nieco prasim a som v izbe, inak nie. Ak byvate v byte s mamou, tak by som to asi riesila nejako, trebars aj tie mreze, zvonka to sice musi vyzerat strasne, ale tak zivot dietata, ked sa nieco stane, uz nic nevrati. Ked je to starsia osoba, naozaj sa moze niekedy pozabudnut, to sa sice moze aj mladsi.

ewwe
4. jún 2011

@bets no ja okrem mrezi nic ine nepoznam ako zabranu ked je okno otvorene, okna na panelaku nesmu byt otvorene ak je dieta v izbe samo

danula.ch
22. nov 2012

ako by ste riesili, aby dieta nemohlo otvorit okno dokoran? nejaka poistka na jednokridlove okna, poznate nieco take?

valdoo
15. feb 2013

Detska bezpečnostna poistka okna

valdoo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
poistkaokna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natuska87
29. jan 2014

@bobulka34 ked boli nase deti male,tak sme pouzivali na okna obycajne bezpecnostne retiazky urcene na vchodove dvere...dalo sa aj vetrat a pritom sa okno otvorilo iba tak,aby si deti nevsimli a nelakalo ich to...dnes,ale urcite exzistuju "vymakanejsie" pomocky...netreba to vsak podcenovat,deti su zvedave....

grg
11. aug 2014

nase 3rocne chlapcisko so 16kg uz vie otvorit plastove okno.. preto som objednal klucky na zamok,.. nemusia byt zamknute je to vyrobene tak ze sa aj bez zamknutia da otvorit iba pri stlaceni palcom zamkovi cudlik...
nikdy nieste 100%casu pri dietati a zena uz mala sok ked prebalovala minutku malu a syn uz vyvadzal pri okne... viete aky je frmol pri malych detoch a 3rocne dieta nepriviazete o nohu.. ma dost rozumu na to aby si zobral stolicku ale aby pochopil nieco ze je to nebezpecne to veru nie.... infarkty prinom denno denne..

grg
11. aug 2014

klucka sa da v dnesnej dobe zohnat od 5€ takze neni o com my sme uz vsetko pomenili... retiazky su tiez fajn ale pri ich cene som uz radsej zobral klucky a je to bez poskodenia a vrtania

natuska87
11. aug 2014

@ewwe Neviem, ci je to teraz take bezne, ale my sme pred dvadsiatimi rokmi davali na okna obycajne bezpecnostne retiazky na dvere.Tie nedokazali vôbec vypnut, uz tobôz pretrhnut....a okna boli na kusok otvorene,takze sa v pohode vetralo....u nas sa to osvedcilo,...my sme mali ale drevenne okna...

martinka_martinka
23. feb 2015

ahojte mate niekto toto doma ???? da sa to dať aj na klasicke okna? mate to niekto vyskusane ? http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...

milhaus
30. mar 2017

Slecna ma 10 rokov ale rada vysedava v okne dokoran hnusoba. A neda si dohovorit. Syn ma 1,5 roka, uz dociahne na klucky dveri, musim zamykat. Su to experti tie deti.