Ahojte. Celkom som zúfala, malému zistili na predškolskej zlý zrak - 1 oko uplne zdrave, druhe KO. Dioptria takmer 5. Malý ale vôbec neškuli. Dostali sme okluzor, že najlepšie na cely deň hneď . Snažíme sa nabehnúť tak, aby to toleroval a naučil sa s nim fungovať. (okuliare ma len 2 deň). Hľadám asi rady a skúsenosti ... doktor hneď povedal, že je už pomerne neskoro, hraničný vek, keď okluzor môže aj nemusí pomôcť , samozrejme popri ňom cvičenia. Boli ste niekto s dieťaťom v podobnej situácii? Ako zvládali oklúzor prváci? (Toho sa dosť desím - na písaní mi tak nezáleží, ale čítanie. Radšej v škole skladať, alebo to potom nemá význam nosiť? Našťastie sa u nás v prvom ročníku neznámkuje, tak hádam nebude mať malý traumu ...
@viestta Ja dúfam, že do septembra sa posunieme tak, že nebude mať s čítaním problem aj s okluzorom. A teda tiež že to nejako zohľadnia v škole. Dnes sme ho založili na pár hodín a pekne napríklad aj bicykloval, čo ma prekvapilo. Tento týždeň bude ešte taký nabiehaci A od pondelka natvrdo celý deň aj v škôlke . Dačo malo sme aj pokreslili. Len mám strach, či sme naozaj neprešvihli tu vekovú hranicu, zistili sme to neskoro a navyše mu ešte aj na potvoru zle vychádzajú roky.
@viestta viem. Som sama tupozraka. No okluzor som nenosila. Šoférujem normálne, no loptu nechytim a platím na prt drahší lístok do 3D kina😄 Ja som dosť zrútená z toho, že sme si to nevšimli. Ale on naozaj nemal žiadne problémy. A hlavne neskuli. Mohla to byť taká skoková zmena za pár mesiacov napr? Dostali sme nalepkove okluzory, no už hľadám silikónové, ci látkove.... tou nálepkou mu vydepilujem celé obočie 🤔 doktora som sa síce pýtala asi 300 veci, no na ďalších 300 zabudla..
.