Ohnuté nechty

2. sep 2022

Ahojte baby nemáte niektorá skúsenosť s takto nepekne ohnutým nechtom /nechtami? Vždy keď mi dorastie do určitej dĺžky začne sa ohýbať smerom dole. Vyzerá to otrasne. Nechty mám celkom pevné tak neviem či niektorá niečo také mala a čo s tým alebo čo to je

sudocek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lola6666
2. sep 2022

Aj mne sa to robí, tiež tomu nerozumiem že prečo

sweet20
2. sep 2022

podla mna to je bezna vec..

sweet20
2. sep 2022
autor
2. sep 2022

Nemyslím že je to bežná vec. Ale mne sa to robí hlavne na prostredníkoch a je to otravné, nemôžem tam mať dlhší nechet lebo hneď to vyzerá takto

jaskolka
2. sep 2022

Máš takú "stavbu" nechtu. Keď sú pevné, nelamú sa a ty nemáš nejake problémy po endokrinologickej stránke, tak to nie je o chýbani vitamínov, jednoducho tak ako keď niekto ma krivé nohy, ty máš krivé nechty
To nemyslím v zlom, len konštatujem v takej skratke.ie každý má pekný tvar nechtov.
Sestra tirz naorikad ma škaredé nechty, zdedila ich tvar po otcovi, ale u chlapa to nevadilo mal stále krátke. Tak ona si robí nejakú japonskú manikúru, má ich upravené, ale stále v podstate krátke
Zmierila sa s tým, čo ma iné robiť?

autor
2. sep 2022

@jaskolka takto som sa nad tým nezamýšľala 🙂 že by mohla byť aj nejaká taká vada že krivé nechty

jaskolka
2. sep 2022

Mnoho problémov trebas so zlazami, trávením sa ukazujú na nechtoch, na ich kvalite, sfarbeni, tvare a podobne.

liusa82
2. sep 2022

vitaj v klube mne sa to robí tiež.Už som si myslela že som nejaká narušená že to mám iba ja lebo nikomu som to zatial nevidela😀 ja si ich nechávam narásť tesne pri bruško nikdy nie za a mám pokoj.A aj tak by sa mi potom zlomili

majamat
2. sep 2022

ja to mam uz roky a netusim preco.

viestta
2. sep 2022

Aj ja mam tenké nechty a ohybaju sa mi. Držím ich v takej dĺžke aby sa neohybali.

lukbe
2. sep 2022

U mňa to súviselo s nedostatkom vápnika.

simiis
2. sep 2022

Ja som mala podobný problém, ako rástli tak sa začínali ohýbať, zostali mäkké a začali sa lámať. Potom mi jedna šikovná nechtárka poradila aby som si ich častejšie strihala a nenechávala dlhé. Cca po pol roku praktizovania jej odporúčania nechty narástli krásne rovné, pevné a prestali sa lámať 🙂

janetinka27
2. sep 2022

aj mne sa to robi, na niektorych nechtoch viac, na inych menej. je to normalne. tiez by som chcela krajsie nechty.co uz 😀

majamat
2. sep 2022

urcite to nie ej normalne, je to znak makkych nechtov a ak su makke, je to z nejakeho dovodu. mne to zacalo ako dospelej, predtym som mala normalne enchty. nemala som nikdy nejak krasny tvar nechtou,a le kvalita bola ok. cize zmenili kvalitu z nejakeho dovodu a 20r neviem prist na to, preco.
mala som jedno obdobie, ked sa mi asi na 6m nechty zlepsili, no neprisla som na to, preco.