Odvolanie na dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav dieťaťa. Ako ho formulovať?

andulka11
7. júl 2010

Ahojte, dala som si žiadosť na posúdenie zdravotného stavu dcérky, rozhodnutie mi zamietli,ale ja sa chcem odvolať! Ako mám formulovať odvolanie?Ďakujem A

jazminn
7. júl 2010

Aj mne to minulého roku zamietli a odvolala som sa. Doniesla som na posúdenie nový posudok a schválili. A formulovala som to takto : Odvolávam sa proti rozhodnutiu posúdkovej komisie, ktorá zamietla moju žiadosť o poberanie rodičovského príspevku na základe posúdenia zdravotného stavu môjho dieťaťa za dlhodobo nepriaznivý. Neviem akú diagnózu má tvoje dieťa. Ja som k odvolaniu dokladovala aj nový posudok od lekára trochu viac pritvrdený. Komisia má diagnózy, ktoré môže schváliť. Keď ti schváli od 3-4 roka, ale túto diagnózu nemusí schváliť od 4-5roka. Ja to mám teraz schválené už od 5-6 roka a ide do školy.

andulka11
autor
7. júl 2010

Tak, ku odvolaniu na A4 si mám pridať aj prílohu s posudkom od pediatričky?A

andulka11
autor
7. júl 2010

Malá má zdrav. problémy s uškom, 3x prepichované po zápaloch potom dali na 1 rok stipulku do ucha a o mesiac po operácii prekonala zápal obličiek. Každý mesiac chodím s močom ku doktorke a na ORL sa kontrolu so stipulkou.

andulka11
autor
7. júl 2010

Tak, ku odvolaniu na A4 si mám pridať aj prílohu s posudkom od pediatričky?A

jazminn
7. júl 2010

Na ten dvojhárok vypisuje pediatrička, ale potrebuješ posudky od odborných lekárov. Jasné, že keď dáš len od pediatričky, tak to nebudeš mať nikdy schválené. Musíš ísť dať vypísať posudok od ušného lekára, aj od urológa, čo sa týka obličiek. A všetci na záver musia napísať: Nedoporučujeme dieťa kolektivizovať.

reisi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
badka
16. aug 2010

@jazminn 😅 Dobrý deň, prepáčte že otravujem ale chcem sa spýtať prikladali ste nové posudky od lekára už nie na ich tlačive ale iba volne napísané odborným lekárom ktorého navštevujete? Ja chodím na alergologiu, malý máva laringitídy máme aj inhalátor a tiež i na kožne s ekzémom a nepriznali nám to.Preto zháňam pomoc ako postupovať pri odvolaní.Za všetky rady DAKUJEM badka

jazminn
20. aug 2010

Stále treba prikladať nové, a na akom tlačive sú, to nie je podstatné. Lekár píše v počítačí, vytlačí a to je podstatné. Stále treba dať nové a tvrdšie. Treba ich otravovať a písať odvolania, keď neschvália tak aj na kraj.

badka
21. aug 2010

@jazminn dakujem za odpoved, 🙂 pomohli ste mi.Prajem pekný deň badka

graziela
14. jún 2011

Ahojte,
chcela by som vas tiez poprosit o radu, urcite mate viacere skusenosti s odvolanim...
Mne dnes prisla tiez zamietava odpoved na moju ziadost. Nas maly ma od 6mes. zdr. problemy, chodime na alergologiu, ma bronchialnu astmu, caste obstrukcie dychacich ciest, alergicku rinitidu, atopicky ekzem...Mame nasadenu o.i. inhalacnu liecbu, ktoru uzivame v pripade potreby a zhorsenia zdr. stavu.
Podla mna najväcsim problemom pri neschvaleni bolo to, ze v r.2010 sa malemu darilo v podstate dobre, vynechali sme aj navstevu alergologie, so sprejmi sme to zvladli aj sami doma, a prip. sme upravu liecby a davky konzultovali s pediatrom...Od dec.2010 sa ale stav malemu dost zhorsil, v podstate kazdy mesiac sme boli u dr. ako na klaviri, v priebehu 1 mesiaca vybral 3bal atb., celkovo od dec. 5x atb :( Kedze sa stav zhorsoval, obj. sme sa u alergologicky, ktora nam odporucila na jesen kozne testy...nas pediater nam urobil kompelne vysetrenie krvi+ KO, a vlastne az po podani mojej ziadosti nam bola diagnostikovana anemia a potvrdilo sa prekonanie infekcnej mononukleozy. Coho dosledkom je oslabena imunita a tazkosti mozu sprevadzat maleho este dalsie mesiace...cize ziadna prognoza na zlepsenie zdr. stavu tam nie je, skor naopak.
Posl. dni sa malemu dost vyrazne zhorsil aj atopicky ekzem, vzdy takto na leto to ma horsie, takze chystam sa aj na kozne.
Myslite, ze k odvolaniu staci prilozit kopie najnovsich lekarskych sprav a vysetreni aj LEN od pediatra, teda najnovsie diagnozy anemia a inf. mononukleoza a nejako este zvlast v odvolani poukazat na nasledky tychto ochoreni, ze teda je tam tendencia k zhorseniu? Samozrejme by som tam prilozila aj spravu od koznej dr.
Len na alergologiu sme obj. az na september, na kozne testy, teraz cez sezobu sa vraj robit nedaju...takze najnovsie spravy z alergologie mat nebudem...myslite, ze prave tie by som potrebovala a na tie najviac beru ohlad pri posudkoch?
Neviete, aka je zakonna lehota, do kolko dni sa ja mozem odvolat a do kolko dni mi musia dat reakciu na moje odvolanie?
Budem vam povdacna za vsetky rady.

jazminn
15. jún 2011

Ja som tiež bola do šesť rokov a tiež som mala zamietnuté, ale nedala som sa. Treba lekárske správy od odborných lekárov, tvoja pediatričká to všetko zhrnie do toho bloku, čo tam má vypísať. Hlavné sú vyšetrenia od odborných. Do toho posudková komisia nemá čo hovoriť. Ak odborník napíše, že ne- doporučuje aby dieťa navštevovalo škôlku, nemôže byť v kolektíve, tak nemôže! a oni s tým musia súhlasiť, ale musí ísť o diegnozy, ozaj na ktoré je predpis, že dieťa s nimi nemôže ísť do kolektívu, ale to tam musí byť, aspoň mne to potom stále pomohlo. A určite správu od alergologa treba. Odvolať sa treba do 30 dní, veď tam musí byť uvedené do kedy sa môžeš odvolať.

graziela
15. jún 2011

@jazminn - to odvolanie nestaci len napisat jednoducho na A4 a k tomu pripojit kopie najnovsich lekarskych zaznamov ? Je nutne vyplnovat nejake specialne tlacivo?
Nasa alergologicka, mi najskor vyslovene povedala, ze nie je vhodne, aby maly chodil do MS, ale ked som nadhodila, ci by bolo vhodne poziadat o predlzenie RD, tak akoby to islo z jej vlastneho vrecka, zrazu zmenila nazor a napisala mi nie moc "primerane" hodnotenie zdr. stavu :(

jazminn
15. jún 2011

Odvolanie píšeš na A4 a odvolávaš sa proti rozhodnutiu posudkovej komisie ty ako rodič /prečítaj si tu celú stranu/. Prikladaš k tomu nové lekárské správy a na záver posudku od lekára doporučujem vetu: dieťa nedoporučujem kolektivizovať. A komisia musí súhlasiť, keď lekár toto napíše! /Veď ty len choď za alergologičkou nech napíše trochu pritvrdenú správu a povedz jej nech nakoniec napíše túto vetu./

graziela
16. jún 2011

@jazminn - ved prave alergologicka nie je ochotna vobec v tomto smere "spolupracovat"...okrem toho, ze predpisuje kvanta liekov, nad ktorymi sa aj nas pediater pozastavuje, tak vobec nie je ochotna nejako napomoct pri vybavovani predlzenej RD :( Vela mamiciek tam chodi vraj za nou, ked dietatko dovrsi 3 roky s tym, ze si chcu predlzit RD a ziadaju od nej posudok, ale ako naschval ona napise pravy opak...napise posudok taky, aby ho neuznali :( Nebudem zachadzat do detailov, ale myslim si, ze prave na zaklade posudku od alergologicky mi prispevok neschvalili...
Asi si budem musiet pockat do septembra,a uvidime, ako dopadnu testy a dalsie vysetrenia. Este zajdem s maly na to kozne a s odvolanim poslem kopiu spravy od koznej.

maca_p
16. jún 2011

@graziela zmen alergologicku 😉

jazminn
17. jún 2011

@graziela jasné zmeň alergologičku, a neviem či tá kožná tam zaváži , len tá veta na koniec by mala byť.

graziela
17. jún 2011

@jazminn, @maca_p, veru, mam v plane, zmenit alergologicku, uz sme sa s manzelom dohodli, mozno to urobime uz tento mesiac,aby som mohla k odvolaniu prilozit uz novy posudok od novej doktorky...Hm, len neviem, ake su tam terminy objednania, ak budeme musiet cakat mesiace ako pri terajsej alergologicke, tak neviem, neviem...
Mne zatial prislo domov len vyjadrenie k posudeniu zdr. stavu, buduci tyzden pri mi malo prist este jedno tlacivo, voci ktoremu sa mam odvolat, o ne/rpiznani statnych davok. Tak ta lehoda 30 dni bude zrejme platit od dorucenia toho dalsieho vyjadrenia. Ja som nabehla na urad hned ako mi prislo to prve vyjadrenie, chcela som to riesit za horuca, nech nestracame cas, ale dotycna pani uradnicka mala dovolenku, takze mi to poslu buduci tyzden...
No, som zvedava, ako dopadneme...v kazdom pripade, som dost znechutena z toho postupu...
A nestacilo by, keby mi len nas pediater napisal , ze nie je vhodne, aby navstevoval MŠ?

maca_p
17. jún 2011

@graziela ved si zaplatis prednostne vysetrenie, na SVK za peniize i v praze duum... jedn raz to nebude nejaka katastrofa.

graziela
18. jún 2011

@maca_p to je pravda, musim sa poinformovat 😉

maruschka
23. jún 2011

@graziela ja som si vybavila posudok aj z ORL a od imunulóga. Odporúčanie od pediatra je málo - to mi poradila jedna šikovná pani na sociálke-doložiť čo najviac odporúčaní od odborných lekárov. Preto sa treba objednať-hoci aj keby si si mala zaplatiť skoré vyšetrenie. My sme čakali mesiac na vyšetrenia, ale schválili nám to nakoniec. Naša bola pol roka v jednom kuse chorá, kopec atb, schudla na hrôzostrašnú váhu, ja v práci od rána do večera, mm tiež. No fakt, bol to horor 😖 😖 😖 😖 😖 😖 jednodznačne treba, aby ti napísal každý z nich, že neodporúča začlenenie do kolektívu 😉 Našej malej škôlka 100% uškodila na imunite a zdraví...treba bojovať, veď predsa nie každé dieťa je schopné prežiť nápor chorôb od iných detí, keď má samé so sebou obrovské problémy-najmä s imunitou. 😖

graziela
25. jún 2011

@maruschka, vdaka za tvoju skusenost a nazor, este cakam na papier o zamietnuti statnych davok a skusim si vybavit skorsi termin u novej alergologicky...

tolocarka
12. nov 2012

Mne dnes prislo vyjadrenie ze zamietaju aj napriek tomu ze v papieroch od imunologa bolo vyslovene napisane zw
e sa neodporuca kolektiv a je potrebna starostlivost matkou ma laryngitidy stale je chory navrhnuty do samatoria a aj tak zamietli...

serdana
15. nov 2012

Dobrý deň, ja tiež rozmýšľam požiadať o príspevok, no ani nie z dôvodu, že nemôže byť v kolektíve ale má byť v menšom kolektíve a to bude možné jedine v súkromnej škôlke, hoc u nás som takú nenašla a aj keby som našla tak peniaze na ňu v našom rozpočte nenájdem. Zatiaľ máme od psychológa a neurológa potvrdenú hyperaktivu s prvkami pervazívnej poruchy v správaní, čiže autizmu. Zajtra máme absolvovať ešte psychiatrické vyšetrenie, tak uvidíme, či to aj oni potvrdia. Myslíte, že by mi niečo také prešlo?

csolleovaanita
9. máj 2013

Dobrý deň! Ja by som mala jednu otázku.Dostala som posudok,je tam napísané v závere že "dieťa nemá dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav vyžadujúci osobitnú starostlivosť". Je tam tiež napísané že posudok je platný do:trvalý. Teraz to znamená že nemožem dať odvolanie vôbec. Nevie niekto čo by som mala robiť?

ani3012
31. máj 2013

@jazminn a teda nič viac si nenapísala len toto?

Odvolanie proti rozhodnutiu ...................................
Odvolávam sa proti rozhodnutiu posudkovej komisie, ktorá dňa ..... zamietla moju žiadosť o poberanie rodičovského príspevku na základe posúdenia zdravotného stavu môjho dieťaťa za dlhodobo nepriaznivý.

Ďakujem

jazminn
31. máj 2013

@ani3012 hej len toto...
to znamená, že s ich rozhodnutím nesúhlasíš, a musia to prehodnotiť ešte raz a priložiš ešte niejaké posudky...neviem, o čo ide...aký stav...

ani3012
31. máj 2013

@jazminn ďakujem 🙂
už som im to odovzdala..ešte som tam dopísala, že ich žiadam o prítomnosť pri opätovnom posúdení zdravotného stavu 😉

jazminn
31. máj 2013

všetko závisí od jednej vety od lekára. Ak lekár napíše, že Dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav nedovoľuje, aby dieťa bolo kolektivizované...ak túto vetu lekár napíše, komisia nemá šancu...musí uznať. To mi poradili...a táto veta bola a bolo uznané...!

ani3012
31. máj 2013

@jazminn no...napísala to minule alergologička a aj gastroentrologička a neuznala...teraz to napísali zase tie dve + pediatrička...

jazminn
1. jún 2013

tak, to nechápem, asi to platí len u nás? 🙂