Odvolali ju konečne?

29. okt 2024

drzme narod palce
aby tuto zltu slepicu co sa hra na piesocku, konecne odvolali.

really8
29. okt 2024

Zlta sliepka hej? Ved ty ani nevies normalne zalozit diskusiu. Hlavne ze sa vyvysujes.

egonsk
29. okt 2024

tebe musi stat v zaludku jak 100vka klinec... 😁

autor
29. okt 2024

@really8 to som bola slusna.

really8
29. okt 2024

A predstavis sa nam? Nech vieme s kym mame tu cest debatovat?

sevrin
29. okt 2024

Neviem si predstaviť, aký amok by chytal dezolátov, keby napríklad taká Remišová dala návrh na zmenu štátnej hymny. Tí by ju hneď označili za vlastizradkyňu, kolaborantku, protislovenský živel, ktorý si nectí tradície, ale keď tento návrh dá Šimkovičová, tak už je každý protislovenský ten, čo sa voči tomu ohradí. A pritom po celý čas čo je ministerkou, rieši totálne, na hlavu postavené nezmysly.

autor
29. okt 2024

@sevrin ved prave.

bambulka79
29. okt 2024

@really8 žeby trafená smerácka hus zagágala???

ina2405
29. okt 2024

@sevrin treba si vypočuť, čo k tomu povedal Oskar Rózsa, odborník. Zbytočné vášne kvôli hymne.

sevrin
29. okt 2024

@ina2405 nie je problém, keď sa má niečo vylepšiť, podobne ako keď sa digitalizujú staré filmy, aby sa zachovali pre budúce generácie, ale ide o princíp. Navyše sa to realizuje v dobe keď naša upadajúca ekonomika musí do budúcnosti riešiť oveľa vážnejšie problémy, na ktoré už teraz nemáme peniaze.

autor
29. okt 2024
ina2405
29. okt 2024

@sevrin buďme vecní, spomenul/a si hymnu. Opoziční budú vždy pindať proti koaličným návrhom, to je princíp podľa všetkého.
Či je v koalícii Smer alebo Oľano, alebo by bolo PS.

really8
29. okt 2024

@bambulka79 nie som trafena ani smeracka ani hus. Len som este neprisla na chut takemuto vyjadrovaniu na internete. Vies bambulka? Ty bezne zakladas diskusie aby si niekomu vynadala?

katkaseiner
29. okt 2024

ja budem len rada ked ju odvolaju... akoze neviem o nikom kto by takto znicil na slovensku kulturu. A to ja fakt politiku nesledujem, ale teda ona sa spara vzdy v tom v com fakt netreba. Je mi luto kulturnej obce. Mala by s nimi spolupracovat, verim ze by mali kopec navrhov ktore by kulture pomohli.
Len teda sa obavam ze ona je ako taky maskot ktory zakryva ine konania. Ludia na nu nadavaju a don Fico-vi to vyhovuje a zatial si kuje svoje pitle.

nenne27
29. okt 2024

@ina2405 ale ti co oskara poznaju, vedia ze mu v tej hlavicke aj dobre kuruje obcas

sara07
29. okt 2024

@sevrin nehovoriac že slovo sutaž zrejme je nevhodné, ak chcela niečo menit, ok ale v sutaži , nemáme len jedného muzikanta

sara07
29. okt 2024

@ina2405 ano ale každá strana na inej urovni, smer atd hrubo nadavaju atd
nediv sa že ludia preberaju ich retoriku

kofa77
29. okt 2024

oskar frcal na dezo a zidojaseroch davno, takze jasne, ze ked hodil udicku, chytili sa duo pat a mat..
neodvolaju ju, matematika nepusti...

felycity
29. okt 2024

tu nejde len o hymnu, ale o to ako vedie rezort, čo robí s p. Machalom, ako plače , ako sa jej vysmievajú a pod. , a pritom včera vo svojom prejave bola sarkastická a povýšená, spôsob ako mení hlava nehlava ľudí na vedúcich pozíciach, ako nie je ochotná si vypočuť kultúrnu obec , atd atd, vodu káže, víno pije a osobne ma ešte asi nikto tak vnútorne neiritoval ako ona plná sarkazmu, arogancie a povýšenia , neschopná viesť diskusiu , lebo to nemán napísané na papieri a odpovedať, aj o tom je byť minister...a úprimne ja len konštatujem, že ona vo svojej rétorike má prvky homofóbnosti, zaujatosti a tým len polarizuje ešte viac spoločnosť

sissy27
29. okt 2024

@ina2405 len skoda, ze to “pan odbornik” v case, kedy sa zvysuju dane, vsetko zdrazuje a tato fantasticka vlada nam doslova kradne pred ocami, sebe rozdava a este maju uplne bez hanby plne huby reci o konsolidacii a setreni, robi za nemalu financnu odmenu, ktora ide mimochodom z nasich penazi. Keby mu islo len o vylepsenie hymny, tak by to mohol v tychto tazkych casoch spravit len tak, zo srdca, za nula eur, nemyslis? Vtedy by v tom nikto problem nevidel, ved nech sa bavka, aj tak drviva vacsina ludi tu zmenu v hymne nepostrehne. A o to je to vlastne smutnejsie, ze zhrabne prachy za nic…

ina2405
29. okt 2024

@sissy27 myslím, že on začal pracovať na úprave hymny ešte pred konsolidáciou. To sa neskomponuje a nenahrá za mesiac. Ani mňa neteší zdražovanie. To nikdy nepocítia páni hore, len obyčajní ľudia. Zapojila som sa do diskusie kvôli hymne, inak sa do týchto politických debát nezapájam. Človek si len zdvihne zbytočne tlak.

viestta
29. okt 2024

@ina2405 nie je problem to, ze sa ide menit aranzman oficialnej verzie hymny, dolezite je za akych okolnosti sa tato "zakazka" zadala. V civilizovanych krajinach sa taku zavaznu a prestiznu zalezitost vypise umelecka sutaz, predlozene navrhy zhodnotia odbornici a vitaz sutaze dostane zakazku. Toto tu smrdi klientelizmom, bez ohladu ci Oskar ma alebo nema na to aby to spravil najlepsie ako sa da. Dufajme, ze to spravi aspon najlepsie ako vie a dokazeked uz sa mu dostalo tej cti aby na tom pracoval.

kofa77
29. okt 2024

ano, pracoval a chodil sa nukat aj v minulosti.. ale nebola to predtym priorita.

sevrin
29. okt 2024

Asi sa budem opakovať, ale táto vláda odkedy je rok pri moci, rieši iba KRAVINY.

sara07
29. okt 2024

@kofa77 stále plati aj keby stanoval pred ministerstvom čo napisala viesta
takto sa to proste nerobí ..

kofa77
29. okt 2024

@sara07 ja to nerozporujem

sissy27
29. okt 2024

@ina2405 nie, on tento svoj “uzasny” napad skusal natlacit uz niekolko rokov dozadu, ale zamietli mu to. Ako prepac, ale ty mas vazne pocit, ze uprava hymny je prave teraz taka nevyhnutna?? A hlavne - statne zakazky maju ist cez vyberove konanie, nie ze oski si tu cez kamosku vybavi. Vazne nikdy nebudem vediet pochopit ludi, ktori budu taketo konanie obhajovat ci bagatelizovat. Krajina v totalnych srackach, ale hlavne, ze budeme mat vynovenu hymnu 🤦🏼‍♀️ tak ja dufam, ze ju budes vediet aj zaspievat v novom aranzma, nech to ma zmysel…

moonlight1210
29. okt 2024

Ibaze zmena hymny teraz nie je najpodstatnejsi problem.
Vobec to nepotrebujeme.
V aktualnej hospodarskej situacii je to zbytocne vyhodenych cca 11000 eur. Ci kolko na to vyhradili.

autor
29. okt 2024

@moonlight1210 ved prave, ze sa zbytocne plytva peniazmi.

autor
29. okt 2024

@viestta suhlasim tak mame viac pofidernych tendrov snad asi pri vsetkom.

sevrin
2. nov 2024

Čítam, že:

"Šimkovičová podpísala v Pekingu memorandum o spolupráci s čínskym ministerstvom kultúry"

že to podpísala zrovná tá, čo sa rozkrikovala, že "kultúra slovenského ľudu má byť slovenská a žiadna iná."

buď tu nejaká blondína trpí schýzou alebo svojich voličov má už fakt za debilov.