Odstráni sa kastráciou neželané značkovanie po byte?

22. jan 2023

Ahojte, aku mate skusenost? Je istota ze ak je pes vykastrovany tak uz nema potrebu znackovat?

colsami
22. jan 2023

Klucova informacia - aky stary je pes?
Rada z veterinarnej praxe - nie, NEMUSI, pokial znackovanir je pre psa uz ZLOZVYK, tak ho neodstranis kastraciou. (Kazdopadne kastracia je pre psika dobra vec, ale ak znackovanie trva dlho a je z roznych aj psychickych alebo vychovnych problemov, kastravia vam garanciu neda).

malacibulka
22. jan 2023

99% pripadov ano, pomoze to. 1% pripadov to nepomoze ak je to uz zvyk a pes to robil roky rokuce. Odporucam kastraciu a enzymaticky cistic na vycistenie miest ktore uz oznackoval. Takisto pre istotu odber a rozbor mocu a usg brusnej dutiny na vylucenie pripadneho zapalu ci problemov s mocovymi cestami.

Ak sa jedna o samca, viete si doma pomoct aj plienkami kym sa to neodnauci.

autor
22. jan 2023

Ma rok a 2 mesiace, ked sme pri nom tak to neurobi nikdy, ale napr nadranom ked este spime je schopny ist ocikat smetny kos alebo nozku na posteli aj ked na chodbe ma stale podlozku “keby nieco” .. u veterinara sme boli asi pred mesiacom, robili mu krvne testy kvoli hnackovaniu a vsetko bolo v poriadku

malacibulka
22. jan 2023

Rok a dva mesiace, akurat stred puberty. Hor sa na to a smyk smyk! Vidim tam velku sancu na uspech ak to poriesite cim skor.

mk1111111111
22. jan 2023

My sme priniesli polrocneho a tiez obcikaval, odnaucili sme tak, ze sme castejsie chodili von, ale uplne sa odnaucil, az ked sme sme odstranili jeho obcikavacie pachy z domacnosti - teda vymenili vsetko, co obcikaval, zial, inak to neslo, vsetko ostatne, co bolo nenasiakave, teda dlazba okolo sme viackrat vyumyvali octom, potom to uz nerobil

lilik96
22. jan 2023

U nás to pomohlo, ale tiež veterinarka vravela, že niekomu to neporadí a pes značkuje aj naďalej. Tiež nam začal ocikavat vnútri, odvtedy nič našťastie

colsami
22. jan 2023

Ak je to len rocny psik, najvyssi cas na kastraciu, a vysoka sanca ze to pomoze. A podlozku "keby nieco" dajte rovno prec. Ta sa dava malym steniatkam, ked este fakt neudrzia a curaju kazde 3 hodiny. Zbytocne ludia ucia psy curat doma, lebo "tu moznost" im tam nechavaju s podlozkami a tym podporuju ze spravanie "vycuraj sa aj doma ked ti treba" je fajn.

malacibulka
22. jan 2023

@colsami Presne tak, podlozka je zlo, len podporuje nezelane spravanie. Pekne za znackovanie doma hanit a vonku chvalit, velebit, oslavovat, psik to pochopi cobydup. Urcite sa neotacat domov po prvom cvrknuti si.

autor
22. jan 2023

@mk1111111111 my sme tiez vymenili vsetok nabytok v obyvacke, konferencny stolik, matrac v spalni, dokonca aj gauc, tak teraz ocikava kôš a nožku na posteli

autor
22. jan 2023

@colsami podlozku nechavam kvoli tomu ze ked ideme von napr o 8 vecer, tak niekedy o 3-4 nadranom stale ide a na podlozku sa vycika, myslela som ze je to v poriadku, ze keby ju nemal tak sa vycika tak ci tak ale na podlahu, myslite ze ked ju tam nebude mat na chodbicke pripravenu tak vydrzi do ranneho vencenia?

colsami
22. jan 2023

Pes sa ma naucit pytat sa vonku, dospely pes musi vydrzat, nieje dovod aby nevydrzal. A podlozkou ho len ponukate "mozes curat aj v byte". Vsetko prec, zacat castejsie vencit psa, chodte trebars aj skoro rano aspon zo zaciatku. No a ako bolo vyssie spomenute, za curanie v byte razne nesuhlasit, psa hanit, a vonku psa chvalit a na prechadzke vycurat riadne, nie ze raz-dva razy si cvrkne vonku, to sa uplne nevyprazdni.

autor
22. jan 2023

@colsami chodime 3-4 razy a psik cika snad po kazdych piatich krokoch 😁 domov ideme az vtedy ked vidim ze sice este dviha nohu ale uz necika alebo len par kvapiek, tak este skusim odstranit podlozky a mozno vecer vyvencit neskor ako o 19-20. Dakujem za rady

alzbeta1301
22. jan 2023

Môže a nemusí to zabrat je to individuálne. Ale pokial nemáš chovného psa kastrovala by som.

maria1989
22. jan 2023

Urcite by som takeho mladeho psa vencila vecer neskor. Ved vybehnut pred dom pred spanim je to najmenej, co pre neho mozte urobit.

malacibulka
22. jan 2023

@maria1989 jednoznacne, na posledne vencenie odporucam ist o pol desiatej - desiatej a potom rano max po 9 hodinach od posledneho vencenia.

marsmykkok
22. jan 2023

Na čo ľudia učíte psov čúrať v byte na podložky a potom sa čudujete, že očúravajú hocičo? Pes čúra tak, že zdvihne labku, je to prirodzené, takže pohodlnejšie ako podložka mu je nejaký nábytok, ale učíte ho, že je to ok doma čúrať tou podložkou. A cez noc by mal ročný pes vydržať, ale hádam nespíte od ôsmej večer. Prvý týždeň-dva chodte s ním tesne pred spaním a ráno vstante skôr a postupne interval predlžujte aby vydržať tých cca 10 hodín v noci.

drzaopica
22. jan 2023

@marsmykkok to nemá s tým nič spoločné.
Aj náš znackoval iba v noci, alebo, keď sme ho nechali samého doma je to z trucu.Mozes vyskúšať dočasnú chemickú kastráciu je to asi na 8 m mne veterinár povedal, že to je 50/50.Ked sa harajú feny robí to častejšie.Pes chce ukázať kto je doma pánom preto to robí v noci.Je to jeho rajon.U nás kastrácia nepomohla, ale aj veterinár ma na to upozornil.Niekedy to spraví raz mesačne, iný mesiac 6.Spravila som to, že tam kde spí dostal mriežku a nedostane sa do obývačky.Alebo kúpiť veľký pelech so zipsom takú klietku do svojeho si nenacura

rusalinka
23. jan 2023

U nás teda - nie u psíka, ale u zajka - po kastrácii ako keby uťal, ani kvapka mimo záchoda.