Dobry den, robia nam obnovu bytoveho domu a vramci toho nam menia aj vodovodne potrubie (nie stupacky v byte ale v spolocnych priestranstvach) a vypli nam studenu vodu udajne na 2 tyzdne. Stretli ste sa s tym? Zda sa mi to strasne dlho nakolko 2 tyzdne bez splachovania v zachode sa mi v dnesnej dobe zda nejak velmi dlho. To ze si musime kupovat pitnu vodu a nemozem pouzivat ani umyvacku riadu ci pracku uz nejako ozeliem...ale to wc je otravne. Je nejaka vyhlaska na ako dlho mozu odstavit pitnu vodu? Dakujem, hlavne ma zaujimaju nazory ako dlho nesla voda vam ked vam nieco menili v bytovkach. Dik
Nuz, mne by najviac chybala sprcha..
Nám menili stupačky voda nešla 3 dni tusim vôbec. Našťastie máme oproti super super susedovcom tak sme sa chodili ku ním dávať dokopy potom keď robili ich stupačky oni ku nám 😀😀.
Teraz nechápem, tepla voda Vam ide, tak kde je problem?
Však si pytala že keď nám niečo robili v bytovke tak koľko nám nešla voda tak odpovedám.😀úprimne 2 týždne som ešte u nikoho zatiaľ nepovula
@trgypadl opisala som to podla mna v prispevku ale ok este raz, ak nemas pitnu vodu tak ti nefunguje ani zachod ani umyvacka riadu ani pracka ani sa len napit vody nemozes...tam je problem.
Píšeš, ze tepla voda Vam ide . Osprchovať sa vies, zachod splachnut vedrom vody tiez, napit sa mozes. Oprat si mozes aj v rukach zatial, su to 2 tyzdne, opravy su potrebné. Aj ten riad mozes umyt ak Vam ide tepla, bez mycky to snad 2 tyzdne das
@trgypadl tvoje citanie s porozumenim da zabrat...jasne umyvacku a pracku a kupovanie balenej vody som hned napisala ze ozeliem ale splachovanie vedrom je otravne. Hlavne ak mam na splachovanie pouzivat teplu vodu preco to uz nejde automaticky? V dnesnej dobe ked sa kazdy ohana setrenim ja mam vylievat peniaze za teplu vodu do zachoda? Pytala som sa na skusenosti. Kto mal za posledne roky skusenosti ze bol 2 tyzdne odstaveny od pitnej vody....zatial som tu mala jeden relevantny komentar ze za socikov to bolo bezne...chvalabohu tomu je uz 30 rokov a vtedy dali aspon cisternu teraz nic. Splachuj teplou vodou...
Ano bezne ako dieta sme mavali odstavky, a aj teraz mavaju nasi, kedze tam uz nezijem... Ked sa robili opravy zial aj viac dnove, v lete kazdy rok odstavka teplej vody,... Ty nie si odstavena od pitnej vody, ved Vam ide tepla voda. Ano mozno to wc je otravne, ale nebude Ti otravne chodit naberat vodu do cisterny, ktora bude odstavena mozno niekde mimo a trepat sa s tym domov?ja neviem, ale ja by som kvoli dvom tyzdnom teda tragediu nerobila, ze si splachujem teplou vodou
Odstavky z dovodu oprav sa robievaju pomerne bezne. Niekedy su kratsie, inokedy dlhsie. Ked u nas v baraku bola havaria v kotolni, tiez bola odstavka vody a aj kurenia. Ked praskla trubka a vytopilo pivnice, tiez bola odstavka, kym toneopravili a tiez to nebolo zo dna na den. Take veci sa stavaju. U rodicov bola odstavka aku spominas v dobe pred koronou cca tyzden. Rodicia chodili na wc na pumpu, ktora bola k ich domu najblizsie. Tiez nehrozila cisterna, ani nic podobne. Kto mohol, ten isiel na ten cas z bytu prec, hlavne ti, co mali male deti. My zase mame momentalne odstavku plynu. Trva mesiac v kuse. Takze ja mozem snivat o tom, ze by som normalne navarila. Robim veci len v trube (v tomto teple zapnut trubu je ozaj sialenstvo), mam deti (aj kopa susedov ma), opat plati, ze niektori mladi susedia odisli k rodicom, aby ich to neobmedzovalo, niektori sa stravuju mesiac len po restauraciach, fastfoodoch. Jednoducho tieto opravy dlho trvaju, v okoli je vsetko rozkopane, aktivne sa tu pracuje, musime to vydrzat. Nie je to prijemne, ale asi by bolo menej prijemne, keby kvoli neopravenym a neudrziavanym potrubiam tu niekde mal unikat plyn, ci nebodaj nieco buchnut. Vo vasom pripade by zase kludne mohlo prist k pretrhnutiu potrubia, ktore ale mate v sprave vy vsetci spolocne a uniknutu vodu by vam pekne nauctovali (stalosa kusok od nas, mam to nafotene, voda sa valila cez stvorprudovu cestu, ked som isla s detmi domov zo skoly). Viem, ze je to obmedzujuce, ale vydrzte to. Ak nevydrzis, chod k rodicom/priatelom/do penzionu/na kratku dovolenku a vrat sa, ked bude hotovo.
Aj keby bola vyhlaska, co ti to pomoze? Vodu predsa nemozu pustit kym nie su vsetky rurky vymenene. Ked raz stare zrusia, ako chces tu vodu dostat k vam do domu ked nie su nove? Jedine ze by sa nikdy nepustili do opravy. Alebo sa ti zda ze sa pri praci flakaju a mohli by to spravit rychlejsie?
Inac kludne mozete pit aj teplu vodu. Napustite do dzbanu a nechajte vychladnut a mate pitnu vodu. Hned usetris.
Ak mate zachod hned vedla vane a sprcha dociahne do zachoda, napusti nadrz na zachode vodou ces sprchu a ani vedrami nemusis splachovat, lebo tak je to vsetko ocakane.
My sme nastastie mali moznost ist byvat do ineho bytu, ktory mala rodina v tom case volny. Isli sme na 2 tyzdne. Tiez to bolo z dovodu rekonstrukcie baraku - menili stupacky a aj rozvody dole. Cisternu sme urcite nemali. Ostatne detaily si nepamatam, kedze sme realne neriesili, ako v tom rezime fungovat.
Tak je to otravne, obmedzujuce ale asi sa tie rurky vymenit musia. Asi lepsie preventivne ako potom ked bude havaria a vytopi celu ulicu - pivnice......A nevozia vam vodu v cisternach- to by mali zabezpecit aj viac krat denne.
U kmotry bola vlani odstávka aj dva krát cca týždeň, bola prístavená aj cisterna každý deň. Podľa mňa je to povinnosť zabezpečiť pitnú vodu. U nás je iba jedna bytovka s 8bytmi, samé mladé rodiny ,jednotlivci, väčšinou s rodinou na blízku , správu bytu zabezpečuje obec, vždy reagovali promptne
Nám to robili pred 2 týždňami. Studená voda nešla 2 dni od 8:00 - 15:00. (To bol štvrtok - piatok.) Ďalší týždeň nešla teplá voda 3 dni od 8:00 - 16:00.
Fuha, to neviem, my ked sme byvali v BA, tak kazdy rok na dva tyzdne vypli teplu vodu, neviem si predstavit zeby studenu, ale tak nic ine vam nezostava len pockat, to zvladnete. 🙂
Tak cisternu Ti poskytne vodárenská spoločnosť v prípade havárie (poruchy na ich strane), nie keď si z vlastnej vôle prerábate bytový dom. Cisternu si môžete leda tak sami objednať a zaplatiť a ver mi, že to bude drahšie ako splachovanie 2 týždne teplou vodou. Okrem toho tu teplú vodu budeš nosiť z dola, spred bytovky a nie z vlastnej kúpeľne. Dĺžka tej opravy samozrejme záleží od firmy. Niektorá to môže zvládnuť skôr a niektorá neskôr. To bolo treba zohľadniť pri výbere ponúk. Takže ak by ste ako bytový dom prijali ponuku, kde to bude trvať pol roka, tak to proste môže trvať pol roka.
Tepla voda sice ide, ale ako sa chces osprchovat iba teplou bez zmiesania so studenou? Ved to bude horuca. To by ma trapilo asi viac. A cisternu vam urcite pristavia.
@ukulela nikdy si sa nenapila teplej vody? Videla si trubky a potrubie po dlhsej dobe?ked som to videla, tak pitie teplej uzitkovej vody kratke obdobie je podľa mna nic, oproti starym potrubiam a trubkam sluziacim xy rokov.... Ps a ano viem, ze sa v teplej vode mnozia baktéria a podobne
@trgypadl ty si sa uz skusala sprchovat, ked nejde studena voda? A popaleniny ktoreho stupna si z toho mala? Lebo mne nesla studena voda jeden den, ale sprchovat sa v horucej vode bolo teda absolutne nemozne 🤦🏻♀️
@majerhka ale cisternu Ti vodárne pristavia ak majú poruchu na ich strane. Nie ak si niekto prerába dom. Ako píšem vyššie, cisternu si môžu akurát tak objednať a zaplatiť.
@vanilkovazmrzka to ako vazne?? Ponaberam si vodu do kybla, lavora, hrncov necham vychladnut a v pripade potreby si ju budem riediť, zas nerobte z toho tragédiu.... Jedna sa o dva tyzdne, ale vidim, ze ludia su moc zhyckani a aj tie dva tyzdne su problem
Identickú skúsenosť nemám, no tiež nám už pár krát nešla bud studena alebo tepla kvôli poruchám na stupacke vyše tyzdna. Akurat, že my mame 2x wc aj kúpeľnu, napojené z 2 rôznych stupaciek, takze nejako sme to vykrili/prestrieľali. Neviem, ako fungovali naši susedia s 1 stupackou, nás o pomoc teda nik nežiadal. každopádne, iná možnosť ako dohodnúť sa so susedmi na “striedačke” asi neprichádza asi úvahy, ak nechcete na čas prec z domu. Ako ti tu píšu ze ved no problém, nás teplu vodu, ad1: na pitie by som (ak nechcete kupovať) asi radšej prevalila, a nechala vychladnúť, ad2: sprcha asi tiež neprichádza do úvahy ako ti vyššie radia, keďže tepla nerovná sa vlažná,.. spraviť sa to musí, takze možno aspoň deti by som na pár dni dupla kvôli pohodliu vás všetkých k tete/babke,…
Tepla voda nie je pitna, je to tepla UZITKOVA voda. Kto vam preraba dom? Pytala by som sa preco nevybavili cisternu. Ostatnym susedom voda nechyba?
U mamy to sice robili dva tyzdne, ale po castiach a ked skoncili, tak na vecer a noc vodu pustili
@deniseee kup si taku indukcnu platnu, len pichnes do zasuvky a varis. Lepsie ako nic alebo stale kurit rurou.
Za sociku sa to robilo, aj tepla a aj students voda.
Co viem, tak vonku stala cisterna s vodou a ludia si isli do kybla nabrat.