Odrazenie od dna

19. okt 2022

Ahojte baby idem sa trošku vypísať , máme finančné problémy, upozorňujem nič od nikoho nechcem ,chcem sa iba posťažovať..
Došiel nám nedoplatok za elektrinu, podnajomnik nám nezaplatil pomaly pol roka poriadne nájom , pokazili sa nám veci ktoré sme museli dať spraviť, či dom ,či auto..
Dva mesiace som nemala poriadnu vyplatu ,lebo kríza aj v práci ,muž musel všetko platiť..viem že veľa ľudí má väčšie problémy ale ja som takúto situáciu ešte nemala ,nezažila ..
Dúfam že to je len obdobie a bude lepšie , možno nás to má niečomu naučiť neviem ..väčšej pokore, vďačnosti ..
Vždy sme žili dobre , teraz zlukom týchto udalostí, sa nám to trošku pokazilo..

marseillefan
19. okt 2022

Držím palce a nájomníka treba čo najskôr kopnúť do ritei...

pribinak
19. okt 2022

To prečo tolerujes takého podnájomníka? Veď to že vám platí by vám malo finančne predsa prilepšiť

Každý mame obdobie že raz za čas je zo na hov.. ale potom zas vyjde slnko a bude dobre
Len teraz to chce racionálne riešenia, napr buď zaplatí, alebo sa bude sťahovať

autor
19. okt 2022

@pribinak už pôjde preč , má datum vystavovania stanovený .on je veľký rozprávkar Rosamunde pilcherova môže ísť do hája..tak človek mu dal sancu

1fifinka1
19. okt 2022

Presne viem kam budú smerovať komentáre k tejto téme. Reči o finančnej rezerve 3 2 1 štart ...... Každý máme občas obdobie, že minieme viac, že sa na nás zosype niečo, že sa veci pokazia. Dôležité je neprepadat ešte viac do dlhov, zbytočne si nepoziciavat, radšej sa uskromniť. Ak je nutné si požičať, tak co najskôr vrátiť. Ak máte pravidelný príjem je veľký predpoklad, že sa to zlepší a vyhrabete sa z toho. Len sa z toho nerucaj, určite keď budete disciplinovani, zvládnete to.

autor
19. okt 2022

@1fifinka1 nie nie požičiavať si nebudeme , chceme to dokázať len my dvaja.. finančná rezerva bola a myslím že slušná avšak vážne sa toho nakopilo veľa..

autor
19. okt 2022

@1fifinka1 a stále keby bolo najhoršie môžme predať byt čo máme v rezerve..ale to by ozaj muselo byť veľmi zle

1fifinka1
19. okt 2022

@autor tak to je skvelé. Neboj, nie si sama. Veľa ľudí rieši problémy s financiami. To len sem také nepíšu. Napíšu len tie, čo majú všetko tip top a obrovskú finančnú rezervu. Dôležité je, čo vám teraz chyba. Treba vám zaplatiť ešte nejaké účty? Či ťa štve len to, že sa minula rezerva. Ale pravda je taká, že naozaj občas človek potrebuje pocítiť, ake to je mať aj menej. Aby si to vážil. Presne ako si napísala.

lilope
19. okt 2022

Myslím si, že keď máte v zálohe byt, tak sa nedá rozprávať o finančných problémoch. Financií máte dostatok, len ich momentálne nemáte pre vás vhodne rozložené, ale investované do bytu, ktorý v prípade núdze môžete predať a šmahom ruky zmizne váš aktuálny peňažný deficit.

autor
19. okt 2022

@lilope vieš čo my máme momentálne nedoplatok za elektrinu , ostatné platby mame uhradené aj všetko , myslím že by bola škoda predávať byt kvôli tomu , a teda ani finančnú rezervu keďže sme mali s tým debilom problémy..uvidíme skúsime sa z toho vyhrabať zatiaľ bez toho

autor
19. okt 2022

@1fifinka1 áno nedoplatok za elektriku ešte musíme vyrovnať a všetko ostatné poplatene, a to že nie je rezerva mi momentálne ani spať nedá

autor
19. okt 2022

@lilope ale samozrejme ak by sa to malo dlhodobo nejak kaziť alebo.mali by sme mať problémy , pôjde byt preč ..len táto situácia je pre nás nova ,tak to chceme aspoň skúsiť , že byt si nechať a nejak to poriešiť bez toho

lilope
19. okt 2022

V prvom rade zbaviť sa podnájomníka, ktorý toľko mesiacov neplatí. Asi ste na ňom stratoví, toľko mesiacov, koľko neplatí, vám na začiatok ako zálohu asi nezložil, čo? Nabudúce budete poučení, že tak dlho neplatiča držať nebudete. 😉

strudlikmalicky
21. okt 2022

My sme mali finančnú rezervu, prišla korona, obaja bez práce , úspory sa rozkotúľali. To sa stáva. Tiež sa teraz po troch rokoch dávame dokopy, že máme príjem obaja naraz, predtým sme sa striedali v nestabilných zamestnaniach. Bude lepšie. Držím palce vám, nám aj všetkým.